Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powrot do pracy po wychowawczym

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Mamy jedno dziecko , za niedługo będzie miało roczek. Jestem na wychowawczym i teraz do was kieruje pytanie. Ile wasze dziecko miało jak wracalyscie do pracy ? Może żyjecie w luksusach i nie musiałyście wracać aż tak szybko. Ja mam prace na magazynie na dwie zmiany i nie wiem czy dam rade iscdo tej pracy bo na 1 zmianę wychodzę o 5 rano a po drugiej zmianie jestem w domu o 23 . Nie mamy nikogo do pomocy, żadnych rodziców, cioć , wujków. Sami wychowujemy nasze dziecko. Na nianie nas stać. Echh. Zlobki, przedszkola widziałam najwcześniej otwarte o 7 ... Będę chyba musiała zmienić prace na pól etatu najlepiej. Musze iść do pracy bo im większe dziecko tym więcej wydatków. Moj zarabia 3000/3200 zl na miesiąc. Za sam wynajem dwupokojowego mieszkanka idzie nam 1800 zl !! Narazie dajemy rade , jest dobrze. Jak wracalyscie do pracy ? Daloby rade wychować dziecko pracując na dwie zmiany ? Jak to bylo u was ?

Gość gość
Mój facet zarabia 2000 w sezonie 2500 i jakoś nie mam rozkmin na kafe czy iść do pracy jak i za co żyć. Jesteś dorosła to ponos konsekwencje wyborów. Dorosnij. Nie Ty jedna pracujesz. Ja za klite 43 m2place 1200plus rachunki woda,gaz,prąd. I to naturalna rzecz że wróciłam do pracy. Nianię mamy. Moja wypłata idzie na nianię ale wiadomo,że jak będzie przedszkole to już wydatki mniejsze. Też nie mam nikogo do pomocy. I nie oglądam się na nikogo. Moje dziecko mój obowiązek. Tyle. Weź się w garść i nie wymyślaj.

Gość gość
Pisze przeciez ze dajemy rade , nie narzekam ale tez się chciałam dowiedzieć jak inne kobitki sobie radzą

Gość gość
"ton" twojej wypowiedzi ma inny wydźwięk.

Gość gośćSzara
Myślę że dasz radę ale najlepiej poszukać pani na emeryturze która chciałaby sobie dorobić do opieki nad dzieckiem. Nie ma sensu posyłać dzieciątka do żłobka bo więcej będzie chorować niż to warte.

Gość gość
12:58 A ja wcale tego tak nie odczytałam. Mówi, jak jest i pyta o rady. Jesteś przewrazliwiona.

Gość gość
Autorko, złóż podanie z zaświadczeniem do żłobka państwowego (one sa czynne wcześniej niz od 7); zatrudnienie masz, wiec pół biedy. Do tej pory, nim sie dostanie, spróbuj poszukać jakiejś wlasnie osoby, ktora chce dorobić opieka. Tak sobie myśle, zastanówcie sie nad kredytem na mieszkanie, bo ile mozna wynajmować?

Gość gość
13:08 nawzajem