Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wytłumaczyć ograniczonym ludziom, że palenie węglem jest szkodliwe?

Polecane posty

Gość gość

Nie dość, że niszczą swoje zdrowie, to jeszcze swoich dzieci i wszystkich naokoło. Najgorsze jest to, że są to osoby uparte, bezrefleksyjne, którzy nie przyjmują logicznych argumentów.

Gość gość
Bo im szkoda kasy na przerobienie swojego systemu grzewczego. Jeszcze pół biedy jak palą dobrj jakości węglem, gorzej jak mają jakiś badziewny, albo palą śmieciami. Ja nie palę w piecu, mam grzałki elektryczne. Cenowo wychodzi mi tak jak palenie węglem, a dodatkowym bonusem jest to, że nie muszę targać węgla z piwnicy do domu, nie tracę czasu na rozpalanie, no i nie muszę wybierać popiołu z popielnika... Ale ludziom, którzy wbili sobie do głów, że palenie węglem jest tańsze, to nie przetłumaczysz...

Gość gość
Nie dociera, chetniej powiedzą sobie że to spisek, bo dawniej się nie mówiło o smogu, a teraz nagle nie wolno truć innych, no po prostu zamach na tradycję produkowania dymu :(

Gość gość
Tobie się wydaje że ten prąd co masz w domu żeby ci grzałki grzały i żeby korzystać z kompa, pralki, lodówki i ciepłej wody, to skąd jest? No, tak na logikę skąd ten prąd?

Gość gość
Bo wygodniej weglem niz drzewem .Dluzej trzyma.Ja pale drzewem a wszyscy moi sasiedzi weglem.A wiesz ze np.w Białowieży nie moga ludzie kupic drzewa to musza palic weglem.I to jest ekologia w srodku puszczy.

Gość gość
Rząd PIS walczy z wiatrakami, fotowoltaiką, bo chce, żeby Polacy wcześniej umierali i nie pobierali emerytur.

Gość gość
Kłamsto powtórzone 1000 razy staje sie prawda. Ogarnij sie autorko.

Gość gość
Cała ta nagonka z rzekomym smogiem to robota Putina, żeby wykończyć polskie, i tak już ledwie zipiące górnictwo węglowe a uzależnić nas od ruskiego Gazpromu