Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak rozjaśnić włosy przyciemniane?

Polecane posty

Gość gość

Mój naturalny kolor to ciemny brąz. Za pomocą zwykłych farb (bez typowego rozjaśniacza) z Syoss po pierwszym farbowaniu zeszłam na jasny brąz/ciemny blond a po kolejnym na średni blond a później na jasny blond farbując ciągle jednym i tym samym kolorem 10-0. Później jednak zaczęłam farbować henną na jasno rudy kolor a kiedy już prawie całkowicie się wypłukała zaczęłam chodzić do fryzjera. Chciałam ciemny brąz - wyszłam czarna - po 2 miesiącach kolor sprał się do mojego naturalnego koloru a po 7 widzę różnicę pomiędzy odrostami a farbowanymi włosami. Farbowane mają odcień rudego brązu. Chciałabym znowu rozjaśnić włosy, ale nie wiem, czy zwykła farba da sobie radę. Czy jest różnica we włosach farbowanych a naturalnych? Pamiętam, że moje były dosyć podatne na rozjaśnianie i szybko udało mi się uzyskać wymarzony kolor wybierając pierwszą lepszą najjaśniejszą farbę...

Gość gość
a po 7 miesiącach

Gość gość
Po pierwsze farbując rudy brąz na jasny blond jest ryzykowne, bo może ci wyjść kurczak na głowie. Po drugie po takich zabiegach chemicznych i czestych i skrajnych zmianach koloru włosów niedlugo wypadną ci wszystkie.

Gość gość
Dokladnie czas potrzebny bo zmiszczysz wlosy i bedziesz musiala ściąć na garnek

Gość gość
Nie farbowałam włosów od 7 miesięcy. Nawet przy rozjaśnianiu włosy trzymają się głowy a śmiem twierdzić, że są jeszcze gęstsze. Całe procesy trwały LATA - kiedy rozjaśniałam miałam 18 lat, przez 2 lata miałam blond, później farbowanie henną i teraz w wieku 24 lat mam znowu swój naturalny kolor

Gość gość
Co nie zmienia faktu, że jak położysz blond na rudy to wyjdzie ci żółty. Bez względu na to, czy użyjesz farby czy rozjaśniacza. Najpierw wyjdzie ci jaskrawy pomarańcz a później żółty. Musiałabyś przeprowadzić całkowitą dekoloryzację włosów i dopiero na taki odbarwiony włos połozyć farbę jasny blond. Co jednak fatalnie wpłynie na twoje włosy, bo dekoloryzacja niszczy włosy doszczętnie i powinna być robiona tylko w naglych wypadkach kiedy np. fryzjerka nieumiejętnie pofarbuje ci wlosy na jakiś dziwny kolor np. zielony.

Gość gość
O! Da się jasną farbą zejść na pomarańczowy? O to mi głównie chodzi. Super mi było w rudych

Gość gość
Pisząc pomarańczowy miałam na myśli pomarańcz jak flamaster a nie rudy :O

Gość gość
wpisałam sobie pomarańczowe włosy po rozjaśnianiu i będąc szczera to wygląda jak mój wymarzony kolor! http://pu.i.wp.pl/k,Nzc5MTY2ODksNTAyMDEwNzI=,f,324415_Wosy_orig.png Jest perfekcyjny, taki blondo rudy. Kiedyś taki miałam jak henna się wypłukiwała i wyglądał BOSKO w połączeniu z moim typem urody

Gość QueenofSiberia
Może czas iść do fryzjera? Trochę eksperymentujesz i może się to źle skończyć dla Twoich włosów. Ja pamiętam jak raz rozjaśniłam sobie włosy samodzielnie i zniszczyłam sobie włosy. Na szczęście sprawę uratowała fryzjerka z salonu DaVinci w Poznaniu, no ale naprawdę nigdy więcej samodzielnych eksperymentów. Na pewno lepiej niż dobry fryzjer sobie nie poradzisz, a przecież nie chcesz stracić wszystkich włosów.