Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co jedzą wasze roczne dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Witam, chcialabym urozmaicić rocznemu dziecku dietę, dlatego powiedzcie co dajecie do jedzenia? Mój synek je kaszke, obiadki, od czasu do czasu parówke (min 90% mięsa) jablka, banany, deserki tylko owocowe bo ma skaze białkowa, no i mleko specjalne na skaze. Czasami chrupki kukurydziane i biszkopty. Co dajecie/dawalyscie waszym maluchom?

Gość Mama 2 plus 2
Mój ma 10 Msc i je jajecznice, kanapkę z pasta z awokado albo jajeczna, naleśniki. Oczywiście kasze, zupy, obiady i owoce też :)

Gość gość
Cześć, mój syn ma 14 miesięcy. Dostaje mleko modyfikowane, tak to lubie kaszkę ryżową na wodzie z łyżeczka dżemu roboty babci, kaszę mannę też czasem na mleku kozim (krowiego nie może), lubi jogurty kozie, lubi bardzo pulpeciki z piersi indyka, lub chudej wołowiny; lubi niestety tylko dwie zupy mianowicie marchewkowo-dyniowy krem i zupa krem brokul-ziemniak-groszek. warzyw sutrowych niestety nie lubi, kiedys lubil surowa marchewkę alej uż nie. z owoców lubi bardzo banany, jabłka, jak był sezon to jadł chętnie maliny i śliwki węgierki. ostatnio u mojej mamy jadł owoce z domowego kompotu ze słoika, mirabelki, ale smakowały! lubi pastę rybną domową z makreli lub łososia na chlebie. al w sumei pieczywo najchętniej je jako suchą bułkę ... o, lubi owsiankę też ale woli mannę jednak. chrupki kukurydziane nie lubi, ale paluszki tak. daję te zwykle bo te wersje dziecięce są dosładzane :O lubi często wlasnie takie plasterki jabłka jeść (ze skórką). waży 11 kg, ma 84 cm

Gość gość
Wszystko.

Gość gość
Moj tez jr juz wszystko. Co to za pytanie? Roczne dziecko to nie 4 miesieczne. Oczywiscie gotuje zdrowo, nie smaze itp. Syn je takie same obiady jak my, jajko na teardo, jajecznice, owoce etc

Gość gość
Gość 22.44 a gdzie takie jogurty kozie można kupić? Szczerze mówiąc nie wiedzialam ze takie istnieją :)

Gość gość
kupuję w Piotrze i pawle

Gość gość
Sporo z tego co my, pojedynczych produktów nie lubiły, rocznym maluchom nie dawałam jeszcze smażonych rzeczy (ale rzadko je jemy) i grzybów leśnych. Kanapki z dobrymi wędlinami, serami, pastami warzywnymi, pasztetem z soczewicy, pastą jajeczną (wtedy jeszcze pokrojone w kwadraciki), warzywa, na obiad zupy, makarony z sosami, zapiekanki jeśli nie były specjalnie ciężkostrawne, kasze z pulpetami albo warzywami, placki warzywne pieczone, jajka- jajecznica i na miękko, omlety, naleśniki z różnymi dodatkami, płatki (owsiane plus dodatki) z mlekiem albo wodą, zależy co które lubiło. Do naleśników, omletów itd możesz używać np. mleka migdałowego, owsianego, ryżowego.

Gość gość
Cóż, ja na drugie śniadanie (pierwsze to wciąż mleko) podaje owsiankę na wodzie ze startym owocem, czasem dokładam troche masła. Obiady saute, warzywa same badz z kawałkiem mięsa/ryba zblendowane. Owocowe musy. Ale moj syn, jak widzi moje śniadanie lub obiad, dosłownie sie rzuca jak mała świnka:D W ten sposób podgryza bułki z serem, szynka, parowki (ja tez kupuje tylko te z wysoka zaw. Mięsa), jajecznice i to co mam na obiad tez chętnie je. Jak widzi, ze ide z talerzem to porzuca zabawę i podchodzi (dodam, ze to wyglada dosyć komicznie, bo jeszcze sam nie chodzi, wiec wydajac śmieszne dźwięki, z czworaków wstaje przy kanapie, idzie krok po kroku i sie gapi na to jedzenie:D i czeka az dam spróbować, sam takze pcha ręce do talerza). Czasem zamawiam np chińskie jedzenie i tez próbuje. Mały tak sie gapił na normalne jedzenie odkąd skonczyl pół roku.

Gość gość
Prawie wszystko. Banan jest codziennie, obiad najczęściej to co my je, musy owocowe, czasem kaszki.

Gość gość
23.17 A i jeszcze karmię piersią, choć chciałabym już skończyć.