Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przewrażliwionanieznajoma

Czy istnieje ryzyko ciąży

Polecane posty

Gość Przewrażliwionanieznajoma

Witam, kochałam się z partnerem w 4 dzień cyklu. Cykle mam dość nieregularne, tj. 25-28 dni. Zabezpieczaliśmy się, ale partner zaczął źle zakładać prezerwatywę. Chwilę potem się poprawił, ale na czubku mogły zostać resztki preejakulatu. Wczoraj (13 dzień cyklu) teoretycznie miała miejsce owulacja, dzisiaj natomiast zaobserwowałam śladowe ilości krwy z pochwy. Czy w zaistniałej sytuacji jest ryzyko ciąży?

Gość przewrazliwionanieznajoma
Nikt nie odpowie? :(

Gość gość
Przy takich nieumiejetnych zabawach zawsze Jet ryzyko.

Gość gość
Jeżeli był płyn, to jest ryzyko zapłodnienia, a krew może świadczyć o owulacji lub o zagnieżdżeniu, radziłabym wykonać test

Gość Cleo1976
Jeżeli "wpadka" nastąpiła 4 dc, a domniemana owulacja w 13 dc to raczej nie ma ryzyka ciąży.Plemniki żyją w ciele kobiety 3-5 dni, maksymalnie do 7 dni.Plamienie jest najprawdopodobniej w związku z owulacją, ale zawsze można wykonać test ciążowy minimum 14 dni po stosunku, a najlepiej w terminie miesiączki.Warto jednak pamiętać, że przy cyklach 25-dniowych pierwszy dzień płodny może (choć nie musi!) wypadać już 4 dc.

Gość Cleo1976
Ps.Wahania długości cyklu w granicach 3 dni NIE SĄ nieregularnością! To tylko na pigułkach antykoncepcyjnych kobiety mają miesiączki rowniusieńko co 28 dni.O cyklach nieregularnych mówimy, gdy różnice przekraczają 7 dni, tzn.jeśli ktoś raz ma cykl np.30-dniowy, a innym razem 40-dniowy.

Gość gość
Obawiasz się, że jesteś w ciąży? Masz pytania? www.netporadnia.pl

Gość gość
Owulacja może się przesunąć więc prawdopodobieństwo ciąży również istnieje.

Gość Cleo1976
Owulacja MOŻE się przesunąć, ale prawie NIGDY nie dzieje się to tak, że nie ma żadnych objawów tego, że to jest owulacja.Najwczesniejszą owulację w życiu miałam 9dc (i zaszłam wtedy w ciążę) ale WIEDZIAŁAM, że ją właśnie mam.U autorki posta OBJAWY owulacji wystąpiły około 13 dnia cyklu.

Gość Przewrazliwionanieznajoma
Jest okres. Niemniej dziękuję wszystkich za pomoc