Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża

Polecane posty

Gość gość

Witam, przyjęłam się do pracy 02.01.2018r., umowę dostałam na trzy miesiące. Jestem w ciąży i wiem, że na zwolnienie mogę iść dopiero po upływie 30 dni, bo inaczej nic mi się nie należy. Przed upływem 30 dni jednak zachorowałam i nie byłam w pracy, wybieram się do lekarza rodzinnego po zwolnienie do końca tygodnia (bezpłatne), czy po tym zwolnieniu mogę donieść 02.02.2018 zwolnienie z powody ciąży i będą wypłacane świadczenia?

Gość gość
Wybierasz się na zwolnienie zaraz po potwierdzeniu ciąży?

Gość gość
Jestem w czwartym miesiącu.

Gość gość
Czyli zatrudniłas się w ciąży żeby wyłudzić świadczenia od ZUS. Chyba cię tam nie polubią :p

Gość gość
Zus zrobi kontrolę.

Gość gość
Mój poprzedni pracodawca na wieść o ciąży nie przedłużył mi umowy, twierdząc że mąż pracuje i na chleb nam wystarczy, a ja będę tylko blokować etat, niestety kłopoty ze zdrowiem nie pozwola mi dłużej pracować, a za coś żyć trzeba. Ile tu zawiści ... Poza tym nie ma kodeksu prawnego zabraniającego podjąć pracę ciężarnej więc plujcie jadem dalej, tyle możecie :)

Gość gość
Dobrze zrobiła. Za coś żyć trzeba, żadna z was do gara jej nic nie włoży więc sobie możecie ujadac.

Gość gość
Tak. za kilka dni na l4 ci nie zapłacą następnie daj po miesiącu zwolnienie od ginekologa i będziesz mieć wypłacane. pozdrawiam

Gość gość
Zwolnienie z powodu ciazy??? No jeb/lam Ciaza to powod?? Do zwolnienia? chorobowego????? Masakra serio..wydajw mi sie ze wiedz.o ciazy i spexjalnie to zrobilas.

Gość gość
Nie no, k****, pracownik roku

Gość gość
Z piwodu ciazy chorobowe..koniec swiata

Gość gość
Bidula moze isc dopiero od 4 miesiaca na l4 a pewnie poszlaby od razu jak zobaczyla 2 kreski na tescie nawet z pominieciem gina zeby bylo szybciej. Zus skontroluje :))

Gość gość
Nie posrajcie się wszyscy z wrażenia.

Gość gość
Hahaha, na zwolnienie w ciąży można iść od samego początku jak są wskazania tepaki

Gość gość
chyba napisała że stan zdrowia nie pozwala jej dłużej pracować?? najlepier zapier...... i stracić dziecko?! BURACTWO,, SŁOMA Z BUTÓW! Powodzenia i dużo zdrówka dla ciebie

Gość gość
i dodam jeszcze że w ciazy niektóre panie czują się kwitnąco a niektóre jak na łożu śmierci i nie wam buraki oceniać kogokolwiek... wstyd!!

Gość gość
Niech ZUS robi kontrolę, skontrolują ciężarną siedzącą w domu i co? Żadna z moich znajomych nie miała takich ekscesów, ale podobno zakład pracy często zgłasza takie kontrole, także trzeba uważać jeśli ma się zwolnienie leżące. Przy zwolnieniu chodzącym przy niezapowiedzianej wizycie wcale nie musi być kontrolowanej w domu, spacery są zalecane, lub wystarczy wyskoczyć do sklepu na zakupy, zakazane?? Trzeba im tylko potem wytłumaczyć powód nieobecności. Straszne służbowe wredne babska tu komentują, baby bez bolca dostają pier*olca :D ulżyjcie sobie panie i przestańcie stresować dziewczynę