Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość just0220

w ktorym miesiacu staran udalo wam sie zajsc w ciaze?

Polecane posty

Gość just0220

Pytam, poniewaz my staralismy sie przez 3 miesiace ale Nic z tego nie wyszlo :( I zastanawiam sie czy trzy miesiace to juz powid do zmartwien. Moja Ginekolog stwierdzila ze to pewnie dlatego ze mam bardzo nieregularne cykle, niewiadomo dokladnie kiedy odbywa sie owylacja. Poza tym stwierdzila ze wiekszosc moich cykli to cykle bez owulacyjne. Zalecila mi, zebym przez trzy miesiace brala tabletki antykoncepcyjne a po tym czasie od razu zaczac starania. Niestety z tabletkami wytrzymalam miesiac I musialam przestac je brac poniewaz baardzo zle sie po nich czulam. Czy myslicie ze jest szansa ze po jednym miesiacu brania tabletek, uda nam sie w piereszym cyklu? Moze ktoras z was miala podobna sytuacje?

Gość gość
Po trzech miesiącach starań już nie będzie raczej nic z tego albo urodzi sie jakiś niedorozwój kupcie sobie psa zaoszczędzicie nerwów sobie i innym.

Gość just0220
Up up

Gość gość
Pierwsza ciaza po 3 miesiacach staran..druga juz nie bylo tak kolorowo zajelo nam prawie rok. Mimo ze okres co miesiac. Mysle ze duzo robi psychika stres w pracy I presja otoczenia.. dopiero jak sie wyluzowalam.. to zaskoczylo :)

Gość just0220
Juz myslalam ze moze to dlatego ze za bardzo chce... Ze ciagle o tym mysle... Boje sie ze sie wcale nie uda

Gość Cleo1976
Nie.Trzy miesiące to żaden powód do zmartwień!!!! To mit producentów środków anty że jeśli się nie zabezpieczasz, NATYCHMIAST zajdziesz w ciążę.Powodem do zmartwień są dopiero 2 lata bezskutecznych starań u ludzi młodych (do 25 roku życia) i rok u nieco starszych (25-35).Sama zaszłam w pierwszą ciążę po 3 cyklach (u mnie jeden cykl to dłużej niż miesiąc, więc około 4 miesiące), w drugą po 5 cyklach (6 miesięcy).Spokojnie.Stres też może utrudniać zajście w ciążę.

Gość Cleo1976
Ps.Nieregularne cykle, same w sobie, nie są przeszkodą w zajsciu w ciążę.Sama mam cykle od 30 do nawet 80 dni i bez problemów urodziłam dzieci.Zazwyczaj da się określić, kiedy wystepuje owulacja, obserwując zmiany śluzu, śliny lub temperatury.I nie jestem pewna czy z tymi tabletkami to był dobry pomysł.Tzn.dobrze, że je odstawiłaś, jeśli źle się po nich czułaś, ale takie nagłe zmiany mogą jeszcze bardziej rozregulować Ci cykl.Niektórym kobietom pigułki pomagają uregulować gospodarkę hormonalną, innym wręcz przeciwnie.Nie ma na to reguły.

Gość gość
w pierwszym ,odrazu i nie bylam taka mloda 30 lat.

Gość just0220
Nie rozumiem tej niesprawiedliwosci, kobiety ktore nie chca zachodza w ciaze po pierwszym niezabezpieczonym stosunku... A czlowiek chce, stara sie, wylicza I goowno w tego

Gość gość
Ale ja chcialam zajsc w ciaze, stosowalam metody naturalne pomiar temp i obserwacja sluzu jako antykoncepcje nigdy nie stosowalam tabletek . wydaje mi sie ze to przez tabletki rozlegulowany jest cykl. Sama teraz biore na leczenie i sa problemy okresu nie ma po 2 mce .

Gość gość
A ja ksiazkowo prawie :D Postanowiliśmy, poszłam do lekarza - najpierw rodzinnego i zapytałam co i jak powinnam :) Zaleciła mi badania , jak wyszły ok zaleciła od zzaraz zacząć przyjmować kwas foliowy i kwasy Omega3 plus witamine C ( powinno sie to brac 3 mieisące przed dwoma kreseczkami ) no i u mnie prawie dokładnie 3 miesiące od tej wizyty u lekarza pojawił sie pozytywny wynik testu :D

Gość gość
kwas foliowy to wiem, witamina C też bo sie lepiej wchłania ale po co ci kazała kwasy omega? pierwsze słysze

Gość gość
Kwasy Omega3 DHA najlepiej- one wpływają na prawidłowy zdrowy rozwój i działanie mózgu. Powinien je suplementować kazdy kto nie jada odpowiedniej ilosci ryb. A ja ryb w ogóle nie jadam. A w ciąży - mózg dzieciątka rozwija sie od pierwszych dni ciazy, czasem nawet jeszcze o niej nie wiemy :D Więc jak chcemy mieć inteligentne dziecko to wiesz, kwasy Omega3 konieczne :) Kwas foliowy też się bierze żeby mózg i układ nerwowy rozwijał sie zdrowo kwasy Omega3 podobnie .Ja brałam preparat Pregna 250DHA - tam Ci pisze po co to, poczytaj http://pregna.com.pl/pregna-250-dha