Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Cukier

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Czy jest tu kto艣 kto przeszed艂 na diet臋 bezcukrowa czasowo lub na zawsze? Wida膰 jakie艣 efekty albo czu膰? Nie chodzi mi o kilogramy.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Nie wiem co rozumiesz przez diet臋 bez cukrowa. Je偶eli chodzi tylko o cukier rafinowany to ja nie u偶ywam od 15 miesi臋cy. Jedyne 藕r贸d艂a cukru to owoce, warzywa i mi贸d. Nie kupuje produkt贸w przetworzonych przemys艂owo w kt贸rych jest cukier. Mo偶e z 10 razy zdarzy艂o mi si臋 zje艣膰 jaki艣 wyr贸b cukierniczy w kt贸rym u偶yto cukru, drugie tyle gotowe produkty w kt贸rych mog艂a by膰 艣ladowa ilo艣膰 cukru (np. gotowe sosy), par臋 razy lody i dodaje szczypt臋 cukru do duszonych buraczk贸w. Na wadze zmian nie ma bo du偶a wag臋 przywi膮zuje do warto艣ci od偶ywczej wiec jem produkty bez wzgl臋du na ich kaloryczno艣膰 (np. kasze czy orzechy). Samopoczucie, skora , w艂osy , paznokcie poprawa w 100 %. Wyniki badan idealne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Chodzi艂o mi w艂a艣nie o to co w ostatnim zadaniu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Obejrzyj sobie film "Ca艂y ten cukier" tam najlepiej pokazali jakie s膮 wyniki je艣li jesz cukier. I to wcale nie ten bia艂y prosto z cukierniczki ale ten kt贸ry jest dodawany do produkt贸w przemys艂owo przetworzonych, i to niby dietetycznych. Ciekawy eksperyment.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Cukier jest wsz臋dzie w艂a艣ciwie. Trudno wyeliminowa膰 ze wszystkiego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja nie unikam cukr贸w naturalnych, no tych nie da si臋 wyeliminowa膰, nie wiem co bym musia艂a je艣膰 ;) Ale rafinowany, dodawany w przemy艣le wyeliminowa艂am my艣l臋 w 95 %. On jest dodawany niemal wsz臋dzie, bo podkr臋ca smak i pomaga uzale偶ni膰 konsumenta. Ja nawet gotowych w臋dlin nie kupuj臋 :) I na pewno s膮 takie dni kiedy nie zjem ani grama cukru, poza naturalnym oczywi艣cie.

Udost臋pnij ten post

Cukru bia艂ego w og贸le ju偶 nie u偶ywam. A i po s艂odziki niezbyt cz臋sto si臋gam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja s艂odziki te偶 odstawi艂a, bo uzna艂am, ze to syntetyczne 艣wi艅stwo. Przez pierwsze p贸l roku zu偶y艂am 250 g ksylitolu. Z drugiej paczki mniej ni偶 po艂ow臋 przez 7 m-cy. W艂a艣ciwie tylko kakao lubi臋 prze艂ama膰 odrobina s艂odyczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Go艣膰 10.59 . Fakt ale dla w艂asnego zdrowia warto to zrobi膰 albo przynajmniej spr贸bowa膰 .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Marta96E dzi艣 Bo wi臋kszo艣膰 z nas jest mocno uzale偶niona. Trzeba zast臋powa膰 zdrowszymi odpowiednikami, np ksylitolem w艂asnie. Zamiast kupnych s艂odyczy samemu kombinowa膰 z daktylami suszonymi czy miodem. Troch臋 tylko pracy, bo 艂atwiej si臋gn膮膰 w sklepie po batonika. Ale im bardziej zmniejszasz tym bardziej wyczuwasz s艂odycz naturalnych produkt贸w i z czasem byle owocem potrafisz si臋 zas艂odzi膰.

Udost臋pnij ten post