Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jej były zachorował. Jak się mam zchowywać ?

Polecane posty

Gość gość

jesteśmy z sobą ponad trzy lata . Wszystko do tej pory było pięknie aż tu nagle rozchorował się Jej były mąż . Ma raka krtani . Moja partnerka od tej pory zaangażowała się całkowicie w pomoc jej byłemu. Rozumiem to i nie mam nic przeciwko . choroba to nic przyjemnego . Problem jest w tym że na moją propozycję mojej pomocy pod każdym względem jaki jest w moich możliwościach otrzymuję odpowiedzi na nie . "On tego nie chce ,jeszcze nie teraz". Boli mnie to bo mówiliśmy że wszystkie problemy będziemy rozwiązywać razem . Zostaję sam w naszym wynajętym mieszkaniu na długie godziny i bije się z myślami dlaczego tak mnie odsuwa od tej pomocy . Jest dużo transportów do szpitala na naświetlania, do lekarzy ,to zamiast moim samochodem wynajmują taksówki albo obcych kierowców. Ostatnio powiedziała że musi zostawać u niego na całe noce aby go pilnować i pomagać . Wiem że ta choroba to coś potwornego ale czy to jest normalne żeby tak się poświęcać kosztem nowego dobrego związku. Ze swoim byłym nie miała sielanki . Zastanawiam się czy to wyprowadzenie się z naszego domu do niego na czas jego choroby nie jest powrotem uczuć do swojego byłego .Dla mnie pomoc jest pomocą i to rozumiem ale wprowadzanie się do niego to już inna sprawa.Co mam o tym myśleć ? Bardzo proszę o podpowiedzi jak postępować w takim przypadku.

Gość gość
Dziwne, może czuje się winna?

Gość gość
dopadły ją wyrzuty sumienia i poczucie winy za rozpad małżeństwa

Gość gość
Ale z ciebie frajer, co do kuwy nędzy obchodzą ja problemy byłego, a ciebie tym bardziej!!! Krtań chora ale fiut zdrowy, ciekawe jak go była żona pociesza przez te całe noce. Były ma pewnie jakaś rodzinę, jeśli mają dzieci to ok może iść z dzieckiem odwiedzić chorego ojca ale nie sama i nie na noc! On nie potrzebuje pomocy, on potrzebuje JEJ "pomocy" inaczej też byś w tym uczestniczył, a ona sama cię izoluje, wola spędzać czas bez przyzwoitki

Gość gość
Już zakładałeś ten temat, przestań skamleć a pokaż partnerce że masz jaja. Jakie nocowanie u byłego? Jakie jeżdżenie z nim po szpitalach? Można pomóc, ale bez nadmiernego osobistego zaangażowania, najlepiej finansowo.