Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dziecko nie chce sie uczyc mam dosc

Polecane posty

Gość gość

Za kazdym razem wojna jak ma sie czegos uczyc.Dzis ma do nauczenia wiersz na jutro.Wycie darcie sie, ze ona nie bedzie sie uczyc.Czy tylko ja tak mam?Dziecko3 klasa

Gość gość
nie chce sie uczyc to nic na sile, dostanie 1 i tyle, musi poniesc konsekwencje wlasnych wyborów

Gość gość
do psychiatry, to nie jest normalne, zeby dziecko w wieku 9 lat miało napady agresji

Gość gość
to jest bardzo normalne, zwłaszcza, że wymaga się od niej nauki głupiego wiersza. Też w tym wieku nie lubiłam się tych głupot uczyć

Gość gość
Chyba tylko Ty. Moje się uczą z chęcią, bo i ja i mąż kładziemy na to duży nacisk i wiedzą, że bez dobrych ocen teraz, nie dostaną się do szkoły, do której chcą i zmarnują swoje życie. Mój młodszy brat był takim nieukiem, zawsze mu powtarzałam, że nie musi się uczyć, bo śmieci też ktoś musi w parku sprzątać.

Gość gość
poszla do siebie sie uczyc.Wie ze nie ulegne i nie odpuszcze jej. Ona nic sobie nie zrobi z 1.

Gość gość
ta, pewnie, głupi wierszyk w 3 klasie będzie miał wpływ na jej przyszłość. Te oceny w ogóle coś znaczą? Nie.

Gość gość
czym skorupka za mlodu nasiaknie tym na starosc traci. Widac, ze matka nie uczyla jej wierszykow wczesniej jak sie buntuje w teraz w takich małych zadaniach

Gość gość
To jest małe dziecko, większości dzieci się nie chce i potem się ogarniają.

Gość gość
3 klasa i starość, hahahaha.

Gość gość
nie, nie starosc, naucz sie czytac ze zrozumieniem.

Gość gość
Boże, ja pierwszą 1 dostałam w liceum dopiero O_O Słyszałam o takiej metodzie, że się odbiera wszystkie przywileje za złe oceny - żadnych fajnych zajęć pozaszkolnych, telefonu, komputera, telewizji i tak dalej. Pamiętam, że za pierwszą 3 nie mogłam przez miesiąc oglądać telewizji ani nawet wchodzić do salonu.

Gość gość
opiernic dostala a teraz potulna jak baranek.I tak mam dzien w dzien.Nawet sama sobie kanapke zrobila a nie co chwile mama i mama.Czy nie ma innej metody na moja corke niz krzyk?

Gość gość
pewnie by była, ale drzesz się na nią i dziecko tym samym odpowiada

Gość gość
U nas podobnie też mnie to denerwuje ale czasami mają tyle zadań nauki ze sama się zastanawiam czy to jest normalne.Moj na szczęście wiersze akurat lapie w lot ale teraz komunia i nauki z katechizmu różnie nam ida

Gość gość
i jak twojej idzie nauka z religi? tych roznych modliw?

Gość gość
ja bylam spokojna to miala to w nosie.Do niej trzeba mowic glosno i stanowczo inaczej olewa sobie. Maz jest z natury spokojny. a zacjowanie corki doprowadza go do szlu.Nie ma tak ze zrobi to co ja porosze tylko trzeba sie nagadac.Nawkurzac.

Gość gość
Weź się autorko uspokój i pomyśl racjonalnie - jakie znaczenie ma wierszyk czy modlitwy których sama nie znasz?

Gość gość
ale musi to zaliczyc. po co ma sobie oceny zanizac.

Gość gość
zaliczyć może nawet na 3, takie rzeczy mają znaczenie poźniej

Gość gość
Przestan sie wkurzac na dziecko, to moze cos sie poprawi.

Gość gość
nic sie nie poprafi. bo ona sama nie kwapi sie do nauki.jak nie pogonie to sie nie nauczyc. jak nie sparwdze czy ma cos zadane to nie odrobi. i non stop uwagi.

Gość gość
17:31 racja

Gość gość
Autorko twoje dziecko wyrośnie na taką samą sfrustrowana kobietę jak ty. Krzyk, Twoja niemoc nie bierze się znikąd. Cofnij się pamięcią do własnego dzieciństwa. I co? Już sobie przypominasz?

Gość gość
Mój syn to samo. Ma 14 lat i nic sobie nie robi z jedynki. Kompletnie się nie uczy.

Gość gość
a dzis ogladalam program na temat krzyku i to nie jest nic zlego. bylo albo na pytanie na sniadanie albo dzien dobry tvn. chila spokoju i znow zaczyna sie jazgot. glowa mi peka.

Gość gość
Poprawi, poprawi. Wprowadz jej zasade, - po przyjsciu ze szkoly - chwila odpoczynku, potem lekcje. Zanim siądzie do zabawy, komputera, czy czego tam - lekcje maja byc zrobione i koniec. wiem, co mowie, przerabialam z moimi.

Gość gość
i tak robie ale za kazdym razem jest jazda.

Gość gość
ja bym na twoim miejscu wypranym z emocji głosem powiedziała, że skoro nie chce sie uczyc to idziemy do lekarza, bo ewidetnie widzisz, ze nie jest normalnym dzieckiem. i wyszła z pokoju. Wpędzisz ją w zdrowy szok, a nie chcąc być "dziwna, inna" zrobi co ma zrobic.

Gość gość
A Wy się dokształcacie po pracy? Jeśli nie, to z kogo ma brać przykład