Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niepopawnymarzyciel

Mam problem z prezentem dla byłej dziewczyny

Polecane posty

Witajcie Kobietki, mam taki dość nietypowy problem, i chciałbym was prosić o radę. Obawiam się że prezent który kupiłem swojej byłej może sprawić jej kłopot. Ale nakreślę sytuację, rozstaliśmy się jakieś 2,5 roku temu, w zgodzie, i właściwie nigdy nie straciliśmy dobrego kontaktu, i nie ma tu mowy o jakiś próbach powrotu czy czymś takim, jest dla mnie bardziej jak siostra, w sensie że jest mi bliska i chcę dla niej dobrze, żeby jej się tam to życie układało jakoś, no i właśnie stąd wynika mój problem. Miała ona przez ostatnie parę miesięcy dość ciężki okres, nie wdając się w szczegóły to po prostu było kilka zdarzeń które mocno podbiły jej wiarę w siebie, i zadowolenie z życia. A jako że zbliżają się jej urodziny, to do prezentu który już i tak miałem zaplanowany postanowiłem dodać coś, miłego/motywującego i będąc jakieś 2 tyg temu w empiku wpadłem na taką oto koszulkę i kupiłem ją jej http://www.pandragon.com.pl/product.php/1.282/20534/KOSZULKA-DLA-NIEJ-PIEKN-M.html tak wiecie żeby czuła się doceniana za to jaka jest i żeby po prostu było jej miło. I wszystko byłoby okej, tylko że kilka dni temu powiedziała mi że zaczeła się z kimś spotykać, i właśnie stąd wynika mój problem, bo o ile ona świetnie mnie zna i zrozumie intencje stojące za tym prezentem, o tyle jej chłopak zupełnie mnie nie zna i mógłby to źle, opacznie zrozumieć, zresztą nie mógłbym go za to winić, w końcu mimo wszystko jestem jej byłym. A nie chciałbym żeby miała przez to jakieś kłopoty, czy zupełnie bezsensowną kłótnie, albo jakieś sceny zazdrości. I tu pojawia się moje pytanie, czy taki prezent jeszcze można spokojnie dać, czy raczej powinienem go zostawić w domu i dać ew. komuś innemu, a jej dać tylko to co miałem już wcześniej gotowe?

Gość gość
Oddać. Wg mnie jak któraś ze stron jest w związku to takie prezenty są niestosowne.