Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Fobia społeczna

Zaburzenia lękowe.co radzicie?

Polecane posty

Gość Fobia społeczna

Czy to możliwe, żeby faktycznie cały świat stał przeciwko mnie? Czy naprawę osoba, która się nie uśmiecha musi o mnie źle myśleć? Naprawdę jeszcze jakiś czas temu było to do wytrzymania ale teraz nie mam już sił. Nie potrzebowałam specjalisty, żeby zorientować się, że naprawdę boję się ludzi, a może nawet życia. Chociaż bardzo chciałabym żyć szczęśliwie. Wszystko bym oddała za to żeby się pozbyć tych lęków. Ale sama nie wiem czy to lęki czy rzeczywistość. Czy ludzie mnie oceniają, czy to ja myślę, że mnie oceniają. Nic mi nie pomaga, próbowałam już wszystkiego. Modliłam się do Boga-naprawdę szczerze, do św. Rity też. Nie było większych rezultatów. Pisałam z pewną Panią oraz z znajomą przez internet.. To nic nie dało. Wmawiałam sobie (powtarzałam po kilka razy) ---> "Nikt nic o mnie nie wie", "Nikt mnie nie osądza", "Nikt się na mnie nie patrzy".. Pomagało tylko do czasu wyjścia z domu. Bardzo źle się czuję poza domem. Jak już widzę dużo ludzi to się bardzo boję i odczuwam, że każdy mnie obserwuje, i że każdy o mnie rozmawia, plotkuje, śmieje się, też mam wrażenie, że każdy mnie nienawidzi.Naprawdę nie wiem co poradzić, to trwa bardzo długo, jeszcze jakiś czas emu było do zniesienia, teraz jest strasznie źle. Mieszkam w małym mieście w którym każdy się z każdym zna, to też się do tego przyczynia. Wycofałam się z kontaktów z ludźmi, ciągle też kontroluję czy nikt mnie nie obserwuje (no np. idę ulicą i ciągle obracam się za siebie i na boki i czuję się śledzona, obserwowana). Jak się kąpię to nigdy nie biorę telefonu ze sobą, bo mam wrażenie, że jest w nim ukryta kamera!!! CHORE! Czuję, że wiele osób chce mi zaszkodzić. Problem stanowi nawet pójście do sklepu. No analizuję nawet jak ktoś, się dziwnie spojrzy. Proszę pomóżcie. I nie mówcie żebym poszła do psychologa bo jestem niepełnoletnia i po prostu to nie możliwe!!! Aha, i proszę żeby wypowiadały się osoby które mają wiedzę w tym temacie/te które z tego wyszły lub te które mają odrobinę sympatii w sobie. Natomiast zadufanym w sobie podziękuję..

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować