Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poczta zasrana...

Polecane posty

Gość gość

Witam, Miałem pilne zamówienie z allegro. Zamówiłem priorytetem, gdzie czas dostarczenia to dzień po nadaniu. No i co... I g****o. Czekam 4 dni.Jak jutro nie przyjdzie to wali mnie to, piszę skargę do UOKiK. U mnie to jest tak... Albo dostanę list albo awizo albo poczekam sobie 2-3 razy dłużej niż jest to określone a na końcu dostaję albo list albo awizo. Pomimo że w domu są 4 osoby, oni wrzucą awizo do skrzynki. Bo po co wejść 2 piętra, zresztą ja bym sobie zszedł po to, bo to żadna ujma. Ale nie. Wrzucę mu awizo bo jestem cwelem, a on sobie polata kilka kilometrów do FUP. Kiedyś jeszcze zrobili tak, że dostałem awizo pomimo że byłem w domu i nikt nie dzwonił. Szedłem około godzinę do FUP, jeszcze 20 minut w kolejce po czym powiedzieli mi że... Przesyłka owszem jest ale w innej FUP. Tym razem nie odpuszczę.Jeśli jutro nie dostanę listu,to kieruję sprawę do UOKiK i zrobię im na facebooku taką reklamę że się zdziwią.Bo wiadomo, każdy w pracy może się pomylić.Ale to nie pomyłki są tylko bezczelność. Albo dyletancja, ale jak sie jest dyletantem to się idzie do innej roboty, a wakat przejmują kompetentne osoby. A wy też macie jakieś przygody z tą "pocztą "?

Gość gość
Priorytet to nie gwarancja, tylko deklaracja. Ze strony poczty "Przewidywane terminy realizacji usługi nie stanowią gwarantowanych terminów doręczenia." Skarga, czy reklamacja nic nie da, najwyżej dostaniesz list po m-cu, że im przykro i tyle. Reklamacje i tak można złożyc dopiero 14 dni po nadaniu przesyłki. Listonosze wrzucają awiza z tej prostej przyczyny, że na bagażniku rowerowym nie zmieści się ani 20 paczek, ani 100 poleconych - nieważne, czy adresat jest w domu. Wychodząc rano na rejon na wiele godzin nie ma technicznej możliwości, by udźwignęli choćby część przesyłek, przecież noszą w torbie także normalne listy, pieniądze itp.

Gość gość
Nie myl zwykłego listonosza z listem z kurierem. Paczki dostarcza kurier pocztowy. Większe przesyłki też dostarczane są autem a nie ma rowerku czy pieszo.