Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kłótnia Z szefem

Polecane posty

Gość gość

Pracuję 12 lat w tej samej firmie. Nigdy z nikim się nie poklocilam.Od roku pracuje u nas matka samotnie wychowująca 10 letnie dziecko.Była w tym czasie 2 razy na opiece.Jest pracowita sympatyczna lubię ją. W piątek szef mi powiedział,że mi nie da urlopu bo ona nie ma z kim zostawić dziecka.Babcia się rozchorowala.A my w środę wyjezdzamy wszystko oplacone.Nie wiedzial o moim wyjezdzie.Powiedziałam mu ze wyjezdzamy.Jutro idę do niego tak się wkurzylam,że składam wypowiedzenie. Powiedziałam że mamy się dogadać z,ale jak zrezygnować z wyjazdu.

Gość gość
Dlatego nie zatrudniam samotnych matek.Zatrudniam osoby z tzw.odchowanymi dziećmi.

Gość gość
Ktoś się wypowie?

Gość gość
10 latka to duże dziecko. Chyba chodzi do szkoły? W jakich godzinach pracujecie?

Gość gość
Ale to są ferie

Gość gość
Bez przesady, są jeszcze półkolonie, nianie... 10-letnie dziecko jest też na tyle duże żeby zostać samo. Szef nie może bez powodu odwołać twojego urlopu, a osobiste sprawy innego pracownika to nie jest żaden powód. Koleżance należy się co najwyżej 2 dni wolnego w roku na opiekę nad zdrowym dzieckiem, ale tyle samo należy się też tobie jeśli masz dziecko poniżej 14 lat. Szef nie zareagował jak powiedziałaś że masz opłacony wyjazd?

Gość gość
Autorko a gdzie wyjeżdżasz ze chcesz rzucić robotę która masz od 12 lat ? Pogadaj z tą koleżanka ze przez nią chcą ci cofnąć urlop i żeby załatwiła opiekę.10 letnie dziecko to nie dzidziuś. Mogloby być samo a np sąsiadka przychodzić dogladac.

Gość gość
ale ściema, autorka akurat z takiego powodu składałaby wypowiedzenie... trolling i tyle.

Gość gość
Ja tam autorkę rozumiem, na pewno od jakiegoś czasu się "zbiera" - różne przykre sytuacje, a ta to przysłowiowy gwóźdź do trumny i dlatego myśli o odejściu. Poza tym po 12 latach ma prawo się spodziewać więcej wsparcia od szefa - powinien ją doceniać, bo teraz trudno p dobrego pracownika.