Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Małgorzata 39l

Porod

Polecane posty

Gość Małgorzata 39l

Witam, mam na imię Małgorzata. Mam 39 lat i spodziewam się dziecka. Termin mam koniec lutego. Mam do was pytanie: czy będzie mogła być przy mnie w trakcie porodu moja córka? Wiktoria ma 17 lat. Będę rodziła naturalnie. Czy w szpitalu się na to zgodzą?

Gość gość
Pytaj w szpitalu.

Gość gość
To będzie dla niej trauma zdajesz sobie sprawę?

Gość gość
Jak ja wpiszesz w dokumenty to ja nie wyprosza bo nie będą mieli prawa,ale czy ty zdajesz sobie sprawę ze to twoja córka ? Nigdy bym nie chciała żeby moje prawie dorosłe dziecko było przy porodzie, Mąż ,matka nawet koleżanka to tak, ale nie własne prawie dorosłe dziecko.Zrobisz jej krzywdę i trauma gotowa.Sama miałam męża przy porodzie , a jestem na świeżo bo mam 4miesięczną córkę.Przemysł kobieto co ty chcesz zrobić.

Gość gość
A ja uważam że to dobry pomysł. 17 lat to wiek, kiedy już dziewczyna wie, skąd się biorą dzieci. Jak zobaczy jaki to wysiłek i ból, to będzie ostrożniejsza w swoim pożyciu seksualnym. Z drugiej strony, jak będzie uczestniczyć przy narodzinach, może mieć silniejszą więź z rodzeństwem, a to ważne przy takiej różnicy wieku. Jeden warunek- musi tego sama chcieć, a nie być przymuszaną

Gość Małgorzata 39l
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Faktycznie muszę przemyśleć temat. Miłego dnia wszystkim

Gość gość
Nie przesadzacie troche ? Ona ma juz aż 17 lat , niw mowie. , ze każda. 17 latka jest gotowa na takie wrażenia ale jesli jest rozsadna madra odpowiedzialna to czemu nie . W tych czasach w wieku 17 lat juz zachodzą w ciaze albo i rodzą , ogólny dostęp do informacji na temat porodu jak się to dzieje i wygląda jest juz rzecza normalna . A to ze jest to matka . No nikt nie każe. Jej stac i zaglądać do środka wystarczy. Ze będzie obok mamy i tyle

Gość gość
Wez ja ze soba... uchroni ja to przed ciaza i nie bedzie sie meczyc z dzieckiem :)

Gość gość
Tak uchroni ja to przed ciąża.. Aby nie tak skuteczne że później nigdy nie będzie chciała w ciążę zajść. Zły pomysł zły. Ona ma 17 lat to niby dużo ale wciąż za mało na takie widoki. Zrobisz jej krzywdę

Gość gość
I dobrze ze jej sie odechce. Nie bedzie sie meczyła z dziecmi :)

Gość Małgorzata 39l
Zdania są podzielone :/ Pogadam z nią jeszcze o tym

Gość Położna123
Hej dziewczyny, po pierwsze bardzo Wam gratuluję że wkrótce zostaniecie mamami, szczerze! Sama mam roczna córeczkę i wiem jaka to wspaniała przygoda na Was czeka! Za kilka miesięcy będę położna (mam nadzieję) ale przed tym potrzebuje Waszej pomocy. Swoją prośbę kieruje do przyszłych mamusiek, które są w pierwszej ciąży. Do zakończenia pisania pracy licencjackiej potrzebuje Waszych odpowiedzi w ankiecie, jest ona krótka i sprawdzi Wasza wiedzę na temat porodu (to dobry sprawdzian również dla Was przed tym ważnym dniem, na końcu zobaczycie ile zdobyłyscie punktów). Jeszcze raz bardzo Was proszę o wypełnienie ankiety, bardzo mi tym pomożecie, a to link : https://docs.google.com/forms/d/1miV9vcobzPRJMPqWkVZkTFg5anz0PCJWvgkY-xz5OEI/edit

Gość gość
A ja też bym nie wzięła dziewczyny czy kobiety która jeszcze nie rodziła, a zapewne będzie. Mój drugi poród skończył się krwotokiem, kałuża pod fotelem, dziecko zabierali mi z brzucha, nagle wpadli lekarze, tlen, transfuzja... Zdarzają się i inne komplikacje, poród kleszczowy albo vacuum, nagłe cesarki, niedotlenione dziecko... Matki same po takich porodach często mają uraz i boją się kolejnej ciąży, a co dopiero młoda dziewczyna która pierwszy raz to widzi i nawet nie do końca rozumie co się dzieje...

Gość gość
Nigdy bym nie wpakowala dotastajacej corki w cos takiego..

Gość Małgorzata 39l
Urodzilam 5.03 zdrową córeczkę. 10 pkt Apgar, 3700g ważyła i 60 cm. Urodzilam naturalnie, poród trwał 8 godzin. Wiktoria przez większość czasu trzymała mnie za rękę i motywowala do parcia a pod koniec nagrała na pamiątkę ostateczny moment jak rodzę. Dumna starsza siostra przeciela pępowine.

Gość gość
Gratuluję :)

Gość gość
A jak córka? Jakie wrażenia z porodu? Wydaje mi się, ze to była dobra decyzja,ze to właśnie ja ze sobą wzielas. A Ty jak uważasz?

Gość gość
Jakby moja starsza corka byla juz w tym wieku, tez bum ja wziela . Ona z pewnoscia by bardzo chviala.

Gość Malgorzata 39l
Wiktoria się bardzo ucieszyła, że mogła być przy mnie. Była dumna, że została starsza siostrą.

Gość gość
Gratuluje, masz fajna core i chyba macie swietny kontakt. Pozazdroscic:)

Gość Małgorzata 39l
Dziękuję za miłe słowa. Wiktoria bardzo mi pomaga. Najważniejsza była dla mnie jej obecność przy porodzie. Wspierala mnie psychicznie.