Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaczynam 4 rok medycyny

Polecane posty

Gość gość
Ale się dzieje ;) jesteś gwiazdą Autorko, bo dajesz nam przykład, jak walczyć z przeciwnościami losu. Czekamy niecierpliwie na kolejne wpisy. Trzymaj się i powodzenia

Gość gość
Sama nie dałabym rady, miałam odpowiednich ludzi przy sobie :) Dzięki! Miałam napisać kolejną część ale jakoś nie mam sił...Widziałam się wczoraj z K* i znowu jestem rozbita. A przywoływanie wspomnień nie pomogłoby mi a raczej jeszcze bardziej zdołowało. *- K to główny bohater mej (nie)miłosnej historii.

Gość internetowa89
Autorko! Skoro mówisz, że masz "odpowiednich ludzi przy sobie" to znaczy, że chyba nie jest tak źle? ;) Mam nadzieję, ze Twój przyjaciel, R. jeśli dobrze pamiętam, w dalszym ciągu dzielnie Cię wspiera. Szkoda, ze nie upatrujesz w nim miłości ;) Wiesz, podobno od przyjaźni zaczynają się najpiękniejsze historie :) Jesteś pewna, że on traktuje Cie w ten sam sposób? Jeśli stara się i dba o Twój komfort to może tkwi w nim zalążek nadziei :) Jestem niesamowicie ciekawa, czym z kolei zasłużył się K. ! Nie pamiętam niestety, czy wspominałaś o nim w poprzednich wątkach... Czy to ktoś wyjątkowy? Nieco martwię się, czy te spotkania dobrze na Ciebie wpływają skoro wspominasz, ze czujesz się rozbita i zdołowana. Może spróbuj sama narzucić jakieś przyjemniejsze tematy :) Korzystając z okazji, chciałabym też zapytać jak sytuacja z rehabilitacją. Czy dalej wygląda tak niekorzystnie? Nie mam pojęcia o jakiej specjalizacji myślisz, może nawet nie znam ich wszystkich, ale nie wyobrażam sobie co czułabyś, będąc zmuszoną już teraz zrezygnować z jakiejś drogi :( Oczywiście niecierpliwie czekam na wątek o miłości, może poniedziałek to dobry dzień, by pozbyć się nadmiaru myśli i świeżo wejść w nowy tydzień? Pozdrawiam Cię serdecznie! Trzymaj się na zajęciach! Za chwilę sama muszę siadać do nauki. Piątkowe kolokwium z mechaniki kwantowej zbliża się nieubłaganie :'(

Gość gość
Autorko, widzę że podoba Ci się nowe miejsce i nowi ludzie. Zdradzisz więcej szczegółów o nowej uczelni i nowych kolegach?

Gość gość
W weekend napiszę coś więcej :) Dobrego popołudnia!

Gość gość
Droga Autorko, mam nadzieje, że o nas nie zapomniałaś? Daj znać co u Ciebie

Gość gość
Nie zapomniałam :) Cały czas się przymierzam by coś napisać ale nic mi nie idzie :( Miałam w weekend napisać ale wczoraj musiałam pilnie udać się do szpitala więc cały dzień mi zleciał. A dzisiaj nie mam sił, źle się czuję. A tu ciężki tydzień przede mną, mam podwójne zajęcia plus dwa zaliczenia plus 2 spotkania z K...Na samą myśl o tym czuję się zmęczona.

Gość gość
Tydzień przetrwałam. I to chyba zdanie najtrafniej opisuje jaki ten tydzień był. Mam jedno zaliczenie do tyłu, nie poszłam na nie, nie dałam rady wstać z łóżka, wstałam, zakręciło mi się w głowie że aż upadałam i już tak zostałam. Muszę to jakoś odrobić. Jeszcze nie zaglądałam w kalendarz. Za to pozapisywałam się do lekarzy, dermatolog i ginekolog ale to dopiero po Świętach. Wczoraj widziałam się z K, słowem się do mnie nie odezwał. Przykro mi. A z R się pokłóciłam. Chyba zostanę sama na tym świecie. Znowu mam kryzys a może to po prostu wiosenne przesilenie...chociaż nie...bo wiosny przecież jeszcze nie uraczyliśmy. Słońce, słońce i od razu człowiek będzie weselszy a może to po prostu taki charakter? Muszę się zastanowić na jakim oddziale robić praktyki, nadal nie mam swojej wymarzonej specjalizacji, chirurgia niestety odeszła w niepamięć. Już wiem, chirurgiem to ja nie będę ale kim będę to nie wiem. Stresujący to był tydzień. A w ramach relaksu słucham poloneza Ogińskiego, coś pięknego! Uspokaja przede wszystkim, polecam :)

Gość gość
Nasza droga Autorko, co u Ciebie? Jak Ci idzie na uczelni?

Gość gość przypadkowy
Też jestem ciekawa...

Gość gość
No i moi drodzy, autorka ma nas w nosie :) to smutne

Gość gość
Ciężko jest wrócić do pisania po takiej przerwie, chyba się wypaliłam, nie umiem już tak pisać :( Na uczelni dobrze :) Grupa jest nawet ok, nie mam tam niby żadnej wielkiej przyjaźni ale zaakceptowali mnie raczej, stałam się bardziej odważna, potrafię nawet zadać publicznie pytania na zajęciach :D Co do zdrowia, to jest źle, czeka mnie w wakacje operacja. I pewnie jeszcze jedna, ale nawet nie wiem kiedy :( Nie wiem też jak zrobię praktyki, będę musiała poprosić dziekana o ich przeniesienie, tylko też nie wiem na kiedy :O A cieszyłam się na te praktyki, znowu szpital i pacjenci <3 Co do R to jest ok, mam chyba przyjaciela :) Piszemy ze sobą codziennie :) Co do K...to szkoda słów :( Znowu w coś się wplatałam :( W między czasie pojawił się M, który znikł tak nagle jak się pojawił... Pozdrawiam Was serdecznie :)

Gość gość
Och, napisz proszę więcej! Czy ciężka sesja? Czy już się zaczęło? Czy może R nie chciałby czegoś więcej? Kim jest nowy tajemniczy nieznajomy?

Gość gość
Cześć Autorko. Co u Ciebie? Jak zdrówko? Trzymaj się ciepło

Gość gość
Serio, nie wiem po co zmyślasz i piszesz te bzdury. Ludzie, ona sobie wymyśla jakies pierdolety a wy w to wierzycie. Sorry ale nawet tak słabą pisarką jak Grochola to ty nie jesteś. Wymyślilas sobie postać jakies studentki medycyny i tworzysz jej życiorys albo ubarwiasz swój. Żal

Gość gość
Jutro mam ważne zaliczenie, trzymajcie kciuki :) Jutro też postaram się coś więcej napisać, bywajcie! :)

Gość gość
Zaliczenie poszło całkiem, całkiem :) Wyniki w przyszłym tygodniu. Kolejna sesja przede mną, lubię sesję :P Nie ma wtedy zajęć, można się wyspać :P gość 2018.05.28 Sesja jest jakby ciągła, mam blok kliniczny i potem ode razu zaliczenie ale są też takie bloki gdzie zaliczenie jest właśnie w tej głównej sesji, plus egzaminy oczywiście. R jest fajny, lubię go, ale tylko tyle. Bardzo mi się dobrze z nim rozmawia, wie o mnie wiele, naprawdę dużo. Pomaga mi w wielu sprawach, jak zachorowałam to się martwił, chciał nawet przyjechać by zrobić mi obiad, świetny przyjaciel :) Ale tylko przyjaciel. Nie widzę go w roli chłopaka, nie czuję po prostu tego. Czy R by chciał? Być może. Często mówi mi komplementy, pociesza i była pewna taka sytuacja. Koleżanka z grupy któregoś razu się tak na nas przygląda i kiedy to R poszedł do swojej grupy na zajęcia mówi do mnie tak "Ale R ma zakochane oczy..." a ja szok... Tajemniczy M już na zawsze pozostanie tajemniczy, urwał kontakt, po prostu przestał z dnia na dzień pisać. Poznałam go na portalu randkowym, miły 27 letni programista, który zrobił na mnie dobre wrażenie, pomyślałam, że mogłoby coś z tego być a tu takie coś. Strasznie słabe :/ gość 2018.06.04 , hej, hej, dzięki :) Zdrówko tak średnio ogólnie ale mam MEGA wiadomość, NIE będzie operacji :D Przynajmniej na razie...Lekarz, podobno guru w swojej dziedzinie się pomylił, po prostu się pomylił i widząc wynik był w szoku, że aż tak dobrze :D Kontrolna za 3 miesiące, zobaczymy co powie...więc...będą praktyki :D I będzie relacja z mojego kochanego szpitala i kochanych pacjentów! :) Już się nie mogę doczekać! :) Najlepszy moment wakacji... Wakacje niby super sprawa ale to przykry czas dla mnie. Każdy kiedyś wyjeżdża ze swoją drugą połówką czy znajomymi, spotykają się, bawią a ja...sama. Sama i nigdzie nie pojadę. Kolejne wakacje do kitu. W dodatku jedne z ostatnich wakacji... :( gość 2018.06.04 Naprawdę uważasz, że moje życie jest ciekawe? :P To zabawne. x Wiecie...najbardziej to teraz przeżywam K, znowu nieszczęśliwie zakochana. Czy ja kiedyś znajdę swoją miłość? :(

Gość gość
Kochana Autorko, z niecierpliwością wyczekuje każdego kolejnego postu. Czy już po sesji? Jak Ci poszło? Napisz co się dzieje na uczelni i u Ciebie. Jak Ci się wiedzie na nowej uczelni wśród nowych znajomych? Mam nadzieję, że lepiej niż u tych imbecyli z łodzi, którzy swoim zachowaniem pokazali, że nie są godni studiowania medycyny i bycia lekarzami. Daj znać w wolnej chwili. Kaśka

Gość gość
Heeeeej :) Sesja zdana! Wszystko nadrobiłam! :D Jeszcze tylko praktyki i jestem na 5 roku! Szok! Przecież niedawno zaczynałam a tu już 5 rok! Od poniedziałku zaczynam swoją przygodę z pediatrią :) Na pewno coś na ten temat napiszę :) Może i spotkam 'mojego-byłego' doktora :P Ciekawe czy wywoła u mnie jakieś emocje... Ten rok na uczelni strasznie szybko przeleciał, pewnie dlatego, że dużo roboty miałam i cały czas zapoznawałam się i ludźmi i uczelnią. Ludzie ok, nie mam tam żadnym specjalnych przyjaciół, oprócz R oczywiście :) Moja nowa grupa zaakceptowała mnie i nie mam tam takiego problemu, że nikt nie chce ze mną robić prezentacji czy być razem w grupie, mniej się też stresuję, więcej się odzywam na zajęciach, potrafię zadać pytanie na forum...tzn. nie przy całym roku oczywiście :P

Gość gość
Jutro zaczynam praktyki, trzymajcie kciuki :)

Gość gość
Jak tam Autorko na praktykach?

Gość gość
Kochana Autorko, czemu się nie odzywasz? Napisz jak było na praktykach. Czy doczekamy się "zaczynam 5 rok medycyny"? Mam nadzieję że tak. Trzymaj się

Gość gość
Powiem Wam, że znowu jest ciężko :( Może odezwę się jakoś później i coś więcej napiszę. Autorka

Gość gość
Autorko nie łam sie. Wszystko będzie dobrze. Daj znać co u Ciebie i co się dzieje. Trzymamy mocno kciuki

Gość gość
Miło że jeszcze ktoś o mnie pamięta :) Tak sobie myślę czy założyć temat o 5 roku bo ten się już trochę przedawnił.

Gość gość
Tak tak tak, zdecydowanie. Czekamy z niecierpliwością!