Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Himalaiści

Polecane posty

Gość gość

Powiedzcie mi jak to jest że polacy sprowadzają Francuzke za naszą kase a Ona nie poczuwa się do oddania kasy :/ I kolejna sprawa czemu to nie pierwszy raz kiedy ją sprowadzają a ktoś kto był z nią przepada.. I kolejna sprawa czemu skoro miala tel satelitarny nie zaczekała przy Tomku aż po niego przyjdą. Moim zdaniem ona jest podejrzana tylko czemu nikt tego nie widzi :/

Gość gość
bo ta kasa to była darowizna , ludzie się zrzucili

Gość gość
Co to ma do rzeczy nie zrzucali sie na nia tylko na polaka!

Ona nie poczuwa się do oddania kasy :/ I kolejna sprawa czemu to nie pierwszy raz kiedy ją sprowadzają a ktoś kto był z nią przepada.. I kolejna sprawa czemu skoro miala tel satelitarny nie zaczekała przy Tomku aż po niego przyjdą. Moim zdaniem ona jest podejrzana tylko czemu nikt tego nie widzi :/ Odpowiedz 1: widzę, że motywacja dla Ciebie, do tego żeby komuś pomóc, są wyłącznie pieniądze. Sądząc z tego o czym piszesz. Dla Ciebie liczy się przede wszystkim PIENIĄDZ, a nie życie drugiego człowieka. Szczerze, brzydzę się takimi ludźmi. A propos to nie Twoje pieniądze, więc zamknij mordę. Odpowiedz,2: dlaczego nie została, proszę sobie poczytać oficjalny raport z akcji ratunkowej. W sumie szkoda, że na jej miejscu nie byłeś Ty, na pewnoo wiedziałbyś jakie emocje będą Tobą szpargały i jakie decyzje wtedy podejmiesz. W mordzie to bohaterem może być każdy :) Odpowiedz 3: podejrzewać to Ty sobie możesz co najwyżej pogodę jaka wtedy była. Bo g****o wiesz i koniec tematu.

Gość gość
Hehehe prosze wyłącznie dorosłych o wypowiedzi a dzieci zapraszam do szkoły :) A morde to masz Ty skoro sie tak wypowiadasz.. pewnie wychowana w rynsztoku :) Nie masz pojęcia o czym piszesz.. zalezy mi na tym żeby ukarać winnych nie na pieniądzach bo itak ja ich nie dostane gluptasku. Miłego dnia i lej żółć gdzie indziej..

Proszę się teraz tutaj nie zasłaniać kultura, bo ona i tak nie pomoże Ci w byciu dobrym człowiekiem :) Szczerze, brzydzę się takimi ludźmi jak Ty, liczy kasa kasa a dopiero potem gdzieś na końcu życie człowieka tak? Pieniądze muszą wrócić, czy Ty teraz przyznajesz się do tego, że dajesz komuś, a potem odbierasz? Bo nie pyklo? Bo co, Francuzka jest gorszego sortu, bo to nie Polka, to po co pomagać. W sumie cieszę się, że tacy ludzie jak Ty mają g****o do gadania w takich chwilach. Ludzie pomyślmy sobie ile byłoby wtedy trupów, bo coś nie pyklo x pieniędzmi, nie ;) zejdź mi z oczu wredoto ludzka.

Gość gość
A Ty z tymi pieniędzmi masz jakąs fiksacje hehehe ja nie jestem skąpa i nikomu nie załuje ale nie lubie jak ktos kogos wykorzystuje i tyle. Szkoda ze tylko polacy sa zawsze wykorzystywani a nie na odwrot.

Wykorzystuje? To co miała czekać na swoją ekipę, słuchaj na pewno by się zjawila! Mąż nie pozwoliłby Revol pozostawić na górze! Tylko umowa była inna! Uratowanie dwojga z nich. A że Francuska z tego skorzystała, to co? Skoro znaleźli ją wcześniej, nie na wysokości 6500, to co mieli jej nie pomoc? Nie wiadomo czy w ogóle weszliby wyżej gdyby Revol ciągle by nie schodziła. Doskonale wiedziała jakie są warunki, z każdą godziną, nie dosc, że traciła siły to i szansę na przeżycie. Ale schodziła dalej. Myślisz, że kilometr w górach to jest mało, zwłaszcza na takich wysokościach? Myślisz, że jeśli Revol by tam zaczekała z nim, oni by po nich poszli? Zginęliby oboje. A teraz wielkie halo, że chociaż jedna z obojga przeżyła? Żałosny jesteś dziewczyno... Oczywiście mam pewne wątpliwości co do pieniędzy. Bo widzę właśnie po takich ludziach jak Ty, że z chęcią pozwoliliby komuś umrzeć, bo nie taka była umowa. Dalej bądź posłuszna papierom, a ja takimi ludźmi się po prostu brzydzę :* Pozdrawiam

W tym momencie to Ty wykorzystujesz zdrowie Revol, pisząc jakze idiotyczne słowa. Które za nic nie mają się do człowieczeństwa. A to jest bardzo przykre. Wiesz co życzę jej zdrowia, kosztem Twojego "zdrowia". Jednakże nie chodzi tu dosłownie o zdrowie, tylko o to, żeby ludzie też Ciebie tak sponiewierali, wtedy zobaczysz jak to jest i zaczniesz współczuć na sto procent tej kobiecie, Eli :)

Gość gość
Dziewczyno włącz wreszcie myślenie bo to nie boli.. chodzi o to że Ta cała Revol powinna zwrocic chociaz czesc kosztow bo tak nalezalo by zrobic a Ona wciaz włazi ale zchodzić nie umie i wciaż schodzi na kosz innych a ta kasa przydala by sie dla innych naszych rodakow. Uwazasz ze to jest w porzadku z jej strony? Bo moim zdaniem ona nie ma sumienia. Nie mowimy i kwocie 1000zl :/

Gość gość
nie ty zbierasz, nie ty dajesz i nie ty otrzymasz ale ty chcesz określać co ma być z kasą robione, typowy cebulak

gość dziś ponawiam- nie rozmawiam z ludźmi, którzy maja za nic życie człowieka, czekam na karmę, która i tak Cię dopadnie :) Ciekawe czy będziesz wtedy taka cwana :) Poza tym nie twoje pieniądze, nie twój z****** interes :*

gość dziś dokładnie :) Polaczki cebulaczki to bardzo specyficzny podgatunek :)

Gość gość
dziś 1. Poczytaj o chorobie wysokościowej, jej objawach. 2. Poczytaj o warunkach w Himalajach, szczególnie na wysokości powyżej 6500m 3. Miała z nim tam zdechnąć? Wtedy byłoby ok? 4. Bo ma silny organizm. Ma z tego powodu sypać sobie popiół na głowę? Czy na tym forum przebywają sami debile???

Gość gość
Międzynarodową zbiórkę prowadzi Masha Gordon, himalaistka i przyjaciółka Elisabeth Revol - himalaistki, która razem z Mackiewiczem zdobywała Nanga Parbat i którą udało się uratować dzięki bezprecedensowej akcji Polaków. Kilka dni temu Gordon zaproponowała na Facebooku by środki zbierane dotąd na akcję ratowniczą zostały przekazane rodzinie himalaisty, który pozostał w górach i zaapelowała o dalszą pomoc. „Proszę byśmy kontynuowali zbiórkę dla żony Tomka – Anny i jej trójki dzieci. Osobiście zajmę się by wpłacone pieniądze były wydane w sposób przejrzysty

Gość gość
a [poza tym polecam czytać więcej, bo akurat francuski konsulat w Pakistanie domaga się od Revol zwrotu pieniędzy za przeprowadzony ratunek.

Gość gość
Francuski konsulat w Pakistanie domaga się od niej zwrotu kosztów akcji ratunkowej. Rachunek opiewa na 31 tysięcy euro. – Wciąż nie wiemy, czy konieczny będzie zwrot kosztów za akcję polskiej stronie. Pieniądze ze zbiórki, potrącone o koszty akcji ratunkowej (staramy się ją zminimalizować), zostaną podzielone pomiędzy trójkę dzieci Tomka: Antoninę, Zosię i Maksa – napisała Masha Gordon, przyjaciółka Elisabeth Revol, która zorganizowała słynną zbiórkę na jednym z portali.

Gość gość
11.09 no to co lalka uspokoiłaś sie trochę?Poza tym reszta z pieniędzy nie pójdzie na naszych rodaków, ale na rodzinę Mackiewicza. Co zostanie to z tego beda zyli, zreszta chyb alepiej jak za jego zycia, bo miał długi

Gość gość
ja myślę że się wiosną wyjaśni co tam się tak naprawde stało i czuje ze będzie to szokiem

Gość gość
co do zbiórki to dużo jest biednych wdów z dziećmi i nikt im nie pomaga

Gość gość
Wróżbella debilko wstrzymaj się z życzeniami bo życie ludzie akurat ty masz w d***e skoro dla ciebie to dobrze ze ratowała tylko siebie a Mackiewicza zostawiła na śmierć jak psa

Gość gość
co do zbiórki to dużo jest biednych wdów z dziećmi i nikt im nie pomaga xxx no ale do kogo masz pretensje... kobita sobie na siebie zorganizowała zbiórke... mogła? mogła. I jak widac skutecznie, bo ludzie z własnej woli dawali. Widocznie woleli na to niż na inna biedna wdowę, która siedzi cicho. Przeciez możesz sama zrobić zbiórkę na inna biedna albo na kilka. Ja bym nie dała na Mackiewicza, ale jak ktos chce wydać tak swoją kasę to moze to zrobić, tak jak może sobie za to kupić 15 parę butów, albo przepić

Gość gość
ja myślę że się wiosną wyjaśni co tam się tak naprawde stało i czuje ze będzie to szokiem jakim? Himalaiści umieraja, czasem sami z siebie, czasem dlatego ze nikt nie chciał ich ratować, albo koledzy musieli zostawić. Nie takie wypadki się zdarzały, kazdy znany himalaista ma na koncie co najmniej dwuznaczne zachowania jesli chodzi o moralność, ale to trzeba najpierw wiedzieć ze dla nich zycir ludzkie nie jest najwazniejsza wartościa, że sa samolubni i skupieni na sobie i kazdy wie ze musi liczyć na siebie , a jak nie to zostaje

gość dziś widzę w końcu ktoś normalnie i zdrowo myślący ;) brawo dla Ciebie :)

gość dziś nie osądzaj p**do bo i Ty będziesz posądzana w ten sam nieludzki sposób

Gość gość
I to pisze o osadzaniu ta co w każdym poscie wszystkich obraża i osądza to jakis żart???

Gość gość
Niebardzo wiem czemu pieniądze o ktore tak walczycie mają być dla 3 dzieci skoro Tomasz Mackiewicz miał czworo dzieci?! To chyba kazdemu sie należy?

Gość gość
ta wróżbella to jest p*****lnięta. I właśnie po takich himalaistach widać jacy ludzie to egoiści, jeden drugiego zostawi byle żeby swój tyłek ratować a nie pisany kodeks mówi coś innego. Ja bym miała na sumieniu kogoś komu nie pomogłam ale trzeba mieć sumienie najpierw. Ta zbiórka na wdowe to jakiś absurd ale niech głupie ludzie wpłacają