Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ChG

Zdrada finansowa.j..?

Polecane posty

Gość ChG

W skrócie. Mam 23 lata, moja dziewczyna 22. Studiujemy na dziennych studiach. Ja medycynę, więc nie zarabiam, bo mam dużo zajęć. Nie połączę tego z pracą. Jestem z dość zamożnej rodziny, ale nigdy nie wyrzucaliśmy pieniędzy do kosza. Moja dziewczyna miała mieć zasady, a najważniejsza to taka, że snobizm jest nie dla takich jak my. We wrześniu wspomniała, że chce kupić iPhone8. To 3499 w Apple. Dla mnie totalnie bez sensu. Rozumiem sprzęt Apple, ale czemu ten akurat model, a nie np. 7? Powiedziałem, żeby tego nie robiła. Ona zaczęła odkładać pieniądze, zarobiła je i kupiła ten telefon. Ma go od dwóch dni. Kazałem jej go oddać i wpłacić pieniądze na konto. Nie ukradła ich, nie wzięła od rodziny tylko zarobiła. Mimo to mnie zlekceważyła i to jak nikt do tej pory. Nie jej żałuję tych pieniędzy, chodzi o zasady. Jednak to w sumie pierwszy taki numer z jej strony. Jest idealną dziewczyną i gdyby oddała ten telefon wszystko byłoby idealnie. Nie wiem co mogę zrobić poza zagrożeniem, że odejdę. Nie umiem być z kimś, kto mnie nie szanuje. Ale z drugiej strony to pierwszy błąd.

Gość gość
Proste rozwiązanie dla ciebie. Jeśli nie rozpakowała tego telefonu to weź telefon i paragon i sam zwróć. Nie ma znaczenie kto coś kupował, tylko kto ma dowód zakupu. Po zwrocie wpłać tę kasę na jej konto.

Gość gość
Autorze jesteś goopi....

Gość gwoli wyjasnienia
Jedyne co mi przychodzi do glowy to zebys sobie zamienil dziewczyne na inny model :) na taka ktora sie bedzie ciebie sluchac.

Gość ChG
Tu nie chodzi o słuchanie mnie. Jesteśmy partnerami. Każdy ma prawo do swojego zdania, ona tak samo jak ja, I nie chcę zmieniać dziewczyny. Ta mi odpowiada w 99,9% a jestem wymagający. Dużo daję i dużo oczekuję. Poza tym nasze rodziny się już znają i nie chcę jej zostawiać. Chcę żeby oddalaniem telefon. Mógłbym oddać go sam - dzięki za pomysł:) To jest wyjście, ale wolałbym żeby ona to zrobiła.

Gość Taki Zielony
To może nawet gumową lalę ;-) są bardzo posłusznie :D

Gość gość
Kolego masz duży kłopot ze skąpstwem. I lubisz sobie porządzić chyba też.

Gość ChG
Źle się wyraziłem. Ja nie oczekuję że ona będzie robić to czego ja chcę. Może robić wszystko. Ale nie łamać podstawowych zasad. Dla mnie to snobizm i zdrada mojego zaufania. Nie mówcie, że zdradzanie zaufania jest ok.

Gość DanieleV
Oddaj sam tego iPhone. Potem powiedz jej czemu to dla ciebie był problem.Ustalcie co z takimi sytuacjami w przyszłości.Będzie dobrze:)

Gość gość
......:0 Na miejscu twojej dziewczyny odeszłabym, ale najpierw kopnęła ciebie w dupę i to dosłownie.Rządzisz cudzymi pieniędzmi, nie mając jeszcze swoich. Co za kilka lat twoja żona będzie pytała czy może kupić mleko czy nie.....??????

Gość ChG
Nie jestem skąpy. Może wydać te pieniądze wszystkie, może kupić torebkę Chloe. Ale nie zgadzam się na ten telefon, bo nasza zasada to było ZERO snobizmu.

Gość gość
dżizas telefon to snobizm a torebka nie? Chciała telefon, zarobiła na niego co żal ci dupę ściska, że Ty takiego nie masz?

Gość gość
Do autora a jaki ty masz telefon???? Nie oceniam ludzi po tym, ale może jest tak, że to ty chcesz ten telefon i stąd cała afera z odchodzeniem.

Gość gość
Kupisz sobie iPhone9 i będzie kwita

Gość Taki Zielony
Brakuje Ci na chleb?

Gość Krucyfiks
Jestescie mlodzi. Zapewnie nie mieszkacie razem a do tego jestes na utrzymaniu rodzicow. Nie masz podstaw, zeby od niej wymagac, zeby ona ten tel oddala . To nie byly Twoje ciezko zarobione pieniadze tylko jej. Nie ubedzie Ci. Nie zbiedniejesz. Widze, ze problem jest w Tobie. Jestes zwyklym despota z czego jeszxze sobie nie zdajesz sprawy.

Gość gość
Wasza zasada, czy Twoja?

Gość ChG
Ja mam siódemkę, dostałem ją od rodziców. Torebka czy eleganckie buty to inwestycja nie snobizm.

Gość gość
Kupiła go, bo chciała zaimponować wszystkim znajomym, pokazuje go teraz w autobusie, wszędzie? Czy kupila, bo po prostu bardzo go chciała, bo podobal jej się, kupila dla siebie? To zdecydowana róznica. Zdradziła Cię finansowo ? Opanuj się. Poza tym za własne, zapracowane pieniądze. Nie chcialabym takiego faceta, jak Ty.

Gość gość
Ale p******e prowo :D

Gość Taki Zielony
Szczęście w tym związku już było :P

Gość ChG
Zasady to zasady. Nikomu na nic nie brakuje, ale jeśli teraz robi coś takiego, to co zrobi potem? Powinna mi powiedzieć. Może bym się nawet z tym zgodził. Ale nie znoszę stawiania za wszelką cenę na swoim.

Gość Taki Zielony
Szczęście w tym związku już było :P

Gość Krucyfiks
Torebka Chloe wcale nie jest tansza dziewczyna od wrzesnia zbierala kase-w 4 miesiace odlozyla prawie 4 tys. Niby mowisz, ze moze robic co chce, ale i tak starasz sie narzucic jej swoja wole. A czemu uwazasz, ze Apple to snobizm ? Tez mam zmtel za prawie 4 tysiace, ale Samsung. I nie uwazam tego za snobizm.Telefon jak telefon. Chlopxze zajmij Ty sie nauka i wez sie za prace, bo z takim podejsciem to daleko nie ujedziesz.

Gość gość
Hahahahaha nie no Ale p******e prowo Chłoptaś dostał 7 od starych i to nie jest snobizm; ale dziewczyna, zarobiła i odkładała na 8 - to juz snobizm:D

Gość ChG
Szczerze to ona nie kupuje niczego by komuś zaimponować. Jeśli go zostawi ( na co nie daję zgody) to pewnie włoży go w case, który zakryje jabłko. Tak robiła z poprzednim.

Gość gość
Torebka. np. Chloe to inwestycja? Serio tak uważasz? Chyba jako etui do tego telefonu... Jesssu!! Masakra. Idź do psychologa przyszły lekarzu.

Gość ChG
Jeśli byłaby moja zgoda, to ten telefon byłby ok. Apple to nie snobizm sam w sobie. Ten zakup to snobizm.

Gość gość
Oj to jest prowokacja. Autor cały czas ciśnie że nie mi i stawiania na swoim I że jeśli ona nie odda tel to z nimi koniec

Gość Krucyfiks
Toreba czy buty to inwestucja ? Hahahahaha. A Ty w jakie buty inwestujesz ? Nic z takich rzeczy nie jest inwestucja. No chyba ze torebka Birkin za 100 tys dolarow robiona na zamowienie, ktora bedziesz trzymac w garderobie i ogladac. Reszta typu buty/telefony i wiekszosc tym podobnych p*****l to tylko rzeczy codziennego uzytku, ktore sie nudza/niszcza/psuja. Daj sobie chlopie spokoj. Dziewczyna na to zapracowala, Ty dostales od rodzicow. Jeszcze kilka tak8ch akcji i panna Cie pogoni. Lepiej inwestuj w ta dziewczyne, bo kochana osoba na przyszlosc i spedzenie razem zycia to jest inwestycja a nie Iphone czy buty