Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polozna w Anglii kaze dawac krowie mleko

Polecane posty

Gość gość

Rocznemu dziecku pol na pol z modyfikowanym i juz powolu przyzwyczajac. Mleko ma byc prosto z butelki nie gotowane w dodatku to najtluszczsze 4% . Co o tym sadzicie

Gość gość
Jakie to jest najtłuszczsze mleko?

Gość gość
Najtlustsze sorry haha

Gość gość
Moja mama stracila pokarm jak brat mial 2 miesiace. To bylo prawie 40 lat temu wiec nie bylo takiego dostepu do sztucznych mlek. Mama dawala bratu mleko krowie. Mieszkamy na wsi, byl dostep do swiezego mleka krowiego. Brat wyrosl i jest zdrowiotki.

Gość gość
a czemu nie?po tym mleku to przytyje troche.

Gość gość
Pewnie, że tłuste mleko. Te "odtluszczane" nie mają żadnej wartości. Jeżeli masz możliwość prosto od krowy, swiezutkie to tylko takie! Uht to syf, prawdziwe mleko ma zupełnie inny smak

Gość gość
Moja corka tez od roku pila krowie, pelne mleko lub kakao. Ma 8 lat, zyje jest szczupla zdrowa i bardzo dobrze sie uczy!

Gość gość
O boze nie dawaj.

Gość gość
Hej tez mieszkam w anglii i mam juz prawie 2latka. Tez uslyszalam ze powinnam go przyzwyczajac i tak tez robilam, z tym ze ja nie mieszalam ale dawalam np rano mu troszke do napicia sie z kubeczka. Jak mial poltora roku to juz np platki z normalnym mlekiem mial, sztuczne ma do dzis 4lyzeczki na noc. I kup dobre mleko np cravendale nie ma porownania do tescowego czy o zgrozo z iclandu

Gość gość
Dajecie to mleko surowe czy przegotowane?

Gość gość
I slyszalam rowniez ze mleko krowie obciaza nerki i watrobe

Gość gość
Up

Gość gość
Autorko mleko pasteryzowane jest bez dziwnych szkodliwych bakterii. Roczne dziecko spokojnie może pić krowie mleko.

Gość gość
wczoraj Pewnie masz rację, ale skąd takie mleko wziąć jak się nie ma żadnej rodziny na wsi?

Gość gość
ja bym nie dawala. Zacznijmy od tego, ze mleko krowie nie jest dla ludzi, ale jak nie masz pokarmu/ nie chcesz karmic a dziecko ma ponizej roku to tylko modyfikowane.. Ma ono sklad dostosowany do potrzeb niemowlaka, najbardziej zblizony do mleka ludzkiego..ma nizsza zawartosc bialka, a wyzsza laktozy .. tak male dzieci nie moga pic zwyklego mleka, bo ma ono za duzo bialka co moze prowadzic do uszkodzenia nerek i otylosci .. I nawet jezeli ktos kiedys w dziecinstwie pil i nic mu nie bylo to o niczym nie swiadczy.. slyszalam, ze kiedys kobiety podawaly 3 miesiecznym dzieciom pokarmy stale, i tez nie kazdemu dziecku cos sie dzialo, ale to nie znaczy,ze bylo to zdrowe.. Nie warto ryzykowac zdrowiem dziecka.

Gość gość
Moja córcia też kończy na dniach roczek i chciałabym jej zacząć gotować kaszkę jaglaną na mleku krowim bo do tej pory na wodzie z dodatkiem masła i owoców. Po za tym ciągle karmię piersią. Jakie mleko polecacie tzn jakiej firmy i ile procent?

Gość gość
ja tez mieszkam w Anglii i mam roczniaka. I od 1szych urodzin gotuje mu kaszki na zwyklym krowim mleku, ale do picia rano i wieczorem daje jeszcze mm (ze starszym tez tak robilam i pil mm chyba do 18mca). Wiesz, jesli to roczne dziecko, to juz nie zajmuje sie nim polozna tylko HEALTH VISITOR. Polozne "oddaja" dziecko spod swojej opieki po miesiacu od urodzenia, no chyba ze sa jakies problemy zdrowotne. A co chodzi o health visitor, to dystansuj sie troche od ich rad i rob jak uwazasz. Bo fakt- mozesz trafic na fajne babki ktore cos podpowiedza, doradza, ale trafiaja sie rozne kwiatki. Mi np. jedna baba kazala sadzac 2mies dziecko i podpierac poduszkami (mial krzywa glowe), a raz tez uslyszalam ze mam 6mies dziecku dawac cheese on toast czyli tosty ze stopionym zoltym serem :/ Tak wiec jak dostaniesz glupie rady, to olej i rob po swojemu, a jak dobre to wtedy stosuj :) Pozdrawiam!

Gość gość
dzieciom nie powinno dawac sie zwyklego mleka do 3 rz .. Kaszke mozna gotowac na mm, mleku roslinnym, wodzie kokosowej ...

Gość gość
tak, najlepiej do 10roku zycia dawac mm :/ mieszkalam w kilku krajach i wszedzie od roku daja juz krowie mleko (o ile nie ma rzeszkod zdrowotnych -alergie itp.) tylko w PL przekonanie zeby dawac mm chyba do podstawowki.

Gość gość
15.29 to nie znaczy,ze dobrze robi, zwykle mleko jest zbyt ciezkostrawne dla takiego dziecka.. Az tak ci szkoda kasy na mm, ze wolisz ryzykowac zdrowiem wlasnego dziecka ?

Gość gość
No i dobrze! Lepiej mleko krowie i to 100% od gospodarza niż sztuczny proszek mm

Gość gość
tylko takich gospodarzy można policzyć na placach u jednej ręki w polsce co dają mleko 100% od ręki

Gość gość
16.40 ten sztuczny proszek, to lepsza wersja mleka stworzona tak, aby małe dziecko mogło je pić. Wydaje się wam, że mleko od krowy jest lepsze, bo nie jest przetworzone.. też tak myślałam. Ale w tym przypadku do przetworzenie jest konieczne, ponieważ dziecko do 3 rż nie potrzebuje mleka od krowy, tylko mleka od matki, które ma zupełnie inną strukture białek, tłuszczy, cukrów.. Nerki tak małego dziecka nie są przygotowane do tego, żeby dac sobie radę taką ilością białka.. I jeszcze rozumiem po roku dać raz na jakiś czas takie mleko jako dodatek do czegoś, ok jak wam aż tak żal kasy na mm to spoko.. ale nie robicie dobrze, i częste podawanie takiego mleka w dużych ilosciach bardzo szkodzi waszym dzieciom, nawet jezeli na pierwszy rzut oka tego nie widac.

Gość gość
Moja mała od roku jechała na krowim, od gospodarza. Tylko takie jest b. Tluste i zaczęły się zatwardzenia. Mieszalam z woda. Słuchaj tysiące ludzi tak się wychowało, kiedyś nie było sztucznego lub było drogie. I żyjemy, jest ok. Zreszta mm jest tez z krowiego. Tylko unikaj tych z kartonu. One nie maja żadnych wartości.