Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Infekcja dróg moczowych

Polecane posty

Gość gość
Moj syn tez przechodzil infekcje drog moczowych. Spedzilismy w szpitalu tydzien. Najwazniejsze to kontrolowac mocz. Jesli leukocytysa podwyzszone to zrobic posiew. U syna w posiewie wyszla bakteria e coli. Leczyli antybiotykiem i ladnie zeszlo. Nefrolog kazal brac 2 x dziennie zuravit i probiotyk urolact (10dni brac, 10 dni przerwa, 10 dni brac i przerwa tak przez pol roku). Podajemy zurawine. Podobno herbata z pietruszki jest dobra. Wazna jest higiena. Mielismy tez robione usg.

Gość gość
Ja miałam takie infekcję jak byłam mała i jakoś przeszło. Niestety wznowiło się w po ciąży. Infekcję pęcherza miałam co najmniej dwa razy w miesiącu. Lekarz pierwszego kontaktu rozkładał ręce i skierował mnie do urologa. Zapisałam się na prywatnie do gabinetu www.urolog-gorecki.wroclaw.pl. Lekarz zlecił serie badań i włączył leczenie. Teraz jest już o wiele lepiej.....

Gość gość
Moim zdaniem pierwszą rzeczą, którą powinnaś zrobić to właśnie wizyta u urologa. Chociaż mi przy podobnych dolegliwościach pomaga urofuraginum max – biorę cały listek, choć objawy mijają zwykle po pierwszym dniu.

Gość gość
Fakt, wizyta u urologa nie jest złym pomysłem, ale z doświadczenia Ci powiem, że zwykle wystarczy pogadać z panią w aptece. Pewnie skończy się na tym samym, co u lekarza, czyli dostaniesz urofuraginum max, więc oszczędzisz sobie stania w kolejce do lekarza.

Gość gość
Moja mama akurat pracuje w aptece i mówiła, że wiele osób nie pyta nawet o jakiś lek na zapalenie pęcherza, tylko od razu o urofuraginum max, bo już znają i to im pomaga.