Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Moniczka 1000

sposoby na PMS?

Polecane posty

Gość Moniczka 1000

Za kilka dn wypada mi okres...ciezko przechodzę PMS...widze wtedy wszystko w ciemnych barwach...mam depresje i nic nie ma dla mnie sensu......macie jakies sposoby na to?

Gość gość
Dobry jest seks, możesz mi wierzyć lub nie, ale mnie pomaga.

Gość Malgosiagosia
Ja na stronie http://www.castagnus.pl/ znalazłam informacje, że joga hormonalna to aktywność dedykowana głównie kobietom. Od klasycznej jogi różni się tym, że jej celem jest zwiększenie produkcji hormonów i wyregulowanie ich poziomu. Pozycje wykonywane w ramach jogi hormonalnej to dynamiczne ruchy, mocno połączone z ćwiczeniami oddechu. Ćwiczenia pomagają złagodzić objawy PMS, a ich precyzyjny charakter nie zwiększa bolesnośc****ersi czy podbrzusza. Dużą rolę w tym rodzaju jogi odgrywa również wzmocnienie energetyczne. Joga zapewnia wewnętrzny spokój i równowagę emocjonalną. Wszystko, czego większość z nas właśnie potrzebuje, kiedy nadchodzą te gorsze dni. Jeżeli to nie pomoże to możesz zastosować tabletki Castagnus. Agnus Castus to łacińska nazwa niepokalanka mnisiego. Jest to krzew, którego owoce od wielu lat wykorzystywane są w lecznictwie. Wyciąg z owoców niepokalanka jest aktywnym składnikiem leku Castagnus. Do dnia dzisiejszego zostało opublikowanych wiele badań, w których potwierdzono wpływ niepokalanka na łagodzenie symptomów towarzyszących PMS.

Gość gość
racja niektórym kobietom seks pomaga, relaksuje, niweluje nieprzyjemne objawy PMS. Mozesz zastosować ciepłą kąpiel z olejkiem lawendowym

Gość gość
na to dziadostwo chyba nie ma dobrego lekarstwa. Na pewno w jakimś stopniu pomoże zdrowa dieta i zdrowy tryb życia- wysypianie, się, ruch. O diecie jest mnóstwo artykułów w necie, czego unikać itd. W tragicznych przypadkach złego samopoczucia nerwowego jakieś leki uspokajające albo antydepresanty, szkoda życia, żeby co miesiąc tak się męczyć

Gość gość
Tak to prawda że seks łagodzi objawy przedmiesiączkowe,tak było przynajmniej w moim przypadku, teraz gdy jestem sama seks zastępuję masturbacją .

Gość gość
Mi bardzo pomaga sport przed okresem, łagodzi mój pms, ale niejednokrotnie byłoo tak,że brałam wolne i leżałam w łóżku, bo nie potrafiłam znieść bólu brzucha... Nigdy nie było na to leku, czasami to potrafiła,m całe opakowanie tabletek od bólu zjeść i bolało nadal... przeszło dopiero w tedy jak zaczęłam się zabezpieczać z moim partnerem pigułkami vines...to pms jak ręka odjął, nie mówiąc o krwawieniu stało się mniej obfite

Gość Cleo1976
To prawda, seks pomaga, prócz tego pij meliskę, zdrowo się odżywiaj (dużo soli i fast foody mogą nasilać objawy)-ciemna czekolada ma dużo magnezu, ciemne pieczywo witaminy z grupy B, a banany normalizują nastrój.W Japonii, gdzie spożywa się dużo soi, PMS jesy prawie nieznany.Więcej śpij, spaceruj.Generalnie bądź dla siebie dobra, staraj się robić rzeczy, które sprawiają Ci przyjemność.