Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niekumaty roczniak

Polecane posty

Gość gość
Oczywiscie ze geniusze istnieja, ja tam wierze. Moj tez niespelna 2 latek koloruje nie wychodzac za linie baardzo starannie i skupiony,mowi zdaniami, odpieluchowany.

Gość gość
13.47 Nikt nie sieje paniki. Chodzi tylko o to, by bacznie obserwować dziecko.

Gość gość
Ha ha uśmiałam się z tego chodzącego 6 miesięcznego dzieciaka :-) dawno takich jaj tu nie było

Gość gość
bo urodziłaś tępaka, ciekawie po kim on to ma

Gość gość
Obecnie synek ma 2,5 latka potrafi mowic, dawno odpieluchowany, koloruje tak ze nie wychodzi za linie, umie wszystkie kolory w dwoch jezykach, liczy do 10. itd. No a ze sniegu u nas nie ma to ostatnio nauczyl sie jezdzic na rowerku bez podporek. xx czyli jest opóźniony,moją córkę odpieluchowałam jak miała 9 mcy, po angielsku zna 17 kolorów i liczy do 20 odkąd miała 16 mcy, jak miała 18 cy jeżdziła na rowerku biegowym i sama robiła sobie z włosów kitkę, , a jak miała 20 mcy to wycinała z papieru kolorowego 3 rodzajami nożyczek. I to ona jest geniuszem, a nie twój opóżniony synunio (wspólczuję jego siostrze oraz przyszłej synowej)

Gość gość
a teraz ma 22 mce a jest w grupie przedszkolnej z 4-latkami, bo z rówieśnikami sie nudziła :)

Gość gość
e wasze sa opoznione moj ma poltora roczku i juz krzyzowki rozwiazuje i mowi biegle w dwoch jezykach haha

Gość gość
Tu autorka. Syn pokazuje jaki jest duży, reaguje na imię, bawi się w akuku, sam się zakrywa i odkrywa. Nawiązuje kontakt wzrokowy. Wiem jak to wygalda bo starszy jest w spektrum

Gość gość
Zauwazylam ze jesli jakas matka pochwali sie co juz umie jej dziecko i sa to spore umiejetnosci jak na jego wiek, to odrazu inne matki dzieci przecietnych nie wierza i pisza cos o rozwiazywaniu krzyzowek, wladaniu kilkoma jezykami, itp :p masakra. Mysla pewnie ze matki zdolnych dzieci klamia. Nie przyjmuja do wiadomosci ze istnieja geniusze!!! Matka dziecka ponadprzecietnego :)

Gość gość
Każde dziecko ma inne tempo rozwoju. Jak można o własnym dziecku do tego tak małym pisać ze jest niekumaty?

Gość gość
Moja siostrzenica jest ponadprzecietnym dzieckiem, miala 10 miesiecy tp mowila wyrazy typu dac, jesc wiec trudne, na roczek mowila dwu wyrazowe juz a jak miala 14 miesiecy tp mowila dziekuje, prosze, na poltora roczku gadala po angielsku do 20, pisze calkiem serio, ale moja siostra nigdy nie pierdzielila takich farmazonow ze to geniusz a inne dzieci to opoznione tepe itp. A po za tym nigdy sie nie wychwalala tym jak jakas idiotka a tym bardziej nie pisala takich glupot po forach internetowych. Teraz siostrzenica ma 5 latek i uwazam ze jest inteligentna ale nikt nie wznosi jej z tego powodu na piedestał ani nie rpbi prania mozgu tej dziewczynce ze jest lepsza od innych. Sa dzieci co ida jak burza ale ich matki co zapuszczaja ogoony jak pawie sa żałosne. Co one chca osiagnac chwalac sie w internecie anonimowo jakie ich dzieci sa zdolne i super w temacie u babki ktora pisze ze jej syn jest niekumaty,, jak chce taka podbudowac marne ego niech se szuka w realu znajonych ktorzy beda sluchac jakie ma inteligentne dziecko, tzw wolni sluchacze