Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Matylda

Chodzenie na palcach

Polecane posty

Gość gość Matylda

Witam! Mój 6-letni syn boryka się z tym problemem odkąd pamiętam :( problem jest na tyle poważny że skracają mu się ścięgna Achillesa. Od 2 lat jest intensywnie rehabilitowany ( wcześniej lekarze bagatelizowali problem) . teraz rozważamy operację. Czy sa tutaj mamy które miały podobny problem?

Gość gość
Ja jako dziecko tez chodzilam na palcach. Mialam przykurczone sciegna Achillesa, chodzilam prze lata na cwiczenia i cwiczylam tez w domu. Operacji nikt nie proponowal, mozliwe ze az tak ostrego przebiegi to u mnie nie mialo. Dzis jako osoba dorosla nie mam wiekszych problemow. Nie potrafie wykonac przysiadu na calych stopach, zle sie czuje w butach sportowych bez obcasow (za to uwielbiem wysoookie obcasy i czuje sie w takich butach jak ryba w wodzie :) )... Jedno co mi troche zycie zatruwa to fakt ze uwielbiam jezdzic na nartach i niestety musze robic buty narciarskie na wymiar (dzis to pikus ale jeszcze kilkanascie lat temu to byl ogromny koszt) ... a i tak czesto musze buty odpinac zeby nogi odpoczely. Zadnych innych "dolegliwosci" z tego tytulu nie mam ;)