Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olya

Co jadłyście po porodzie?

Polecane posty

Hej, chciałabym się dowiedzieć, co jadłyście po porodzie i podczas karmienia piersią? Dodam, że urodziłam 07.02.2018 i nie wiem co mogę jeść po wyjściu ze szpitala. Jak narazie zjadłam śniadanie, obiad i kolację szpitalne no i jednego gołąbka w sosie pomidorowym. Pozdrawiam :)

Gość gość
Ryz z jogurtem i kluski na parze! Niespelna 2 tyg po porodzie i nadal nie mam ochoty na nic innego, chociaz dzis zjadlam mielonego z ziemniakami. Dzem, przede wszystkim dzem. Z reszta w ogole jesc mi sie nie chce.

Gość gość
Wszystko, ale raczej z gatunku "delikatne". Czyli odpusc sobie chilli i inne intensywne rzeczy dodatki ktore moga zmienic smak mleka. Wprowadzaj nowe produkty pojedynczo zeby zobaczyc czy dziecko na nie dobrze reaguje.

Gość gość
Btw. Gratulacje! :)

Gość gość
Wszystko na co miałam ochotę. Oczywiście z rozwagą. Dieta matki karmiącej to mit.

Gość gość
Wszystko. W szpitalu już się pączkami zajadalam i drożdżówkami, w domu zjadalam czekoladki które mi goście przynosili i nic sie nie działo

Gość gość
Wszystko, z wyłączeniem potraw grzybowych.

Gość gość
Ja tez prawie wszystko jadlam ( oprócz smazonego i grzybow) i podczas karmienia piłam dużo wody mineralnej . Nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej :)

Gość gośćlaura
Kleik na wodzie i super kroplowki

Gość gość
Prawie wszystko [bez grzybów, nawet pieczarek]. Ale dla mnie dziwnym było, że położna namawiała mnie do jedzenia smalczyku, chociaż jedną kromeczkę w tygodniu z własnoręcznie przetopioną słoniną z przyprawami. Podobno dobrze wpływa to na pokarm karmiącej piersią matki. Potem już dziecku do polizania dawałam. Uwierzyłam, zastosowałam, mój drugi syn nie ma problemów alergicznych. A wcześniej, na pierwsze dziecko chuchałam i dmuchałam i do dzisiaj ma problemy zdrowotne.

Gość gość
Jadłam wszystko to, co przed ciążą i w trakcie jej trwania

Gość gość
ja jadlam normalnie -- czyli wszytsko. Oprocz grzybow i oczywiście nie pilam alkoholu.

Gość gość
wszystko, na początku zwłaszcza to, na co w ciąży był ban (sery pleśniowe, ryby wędzone, tatara...) :)

Gość gość
Tak naprawdę trzeba uwazac na leki i alkohol bo one przenikają do mleka . Co do jedzenia to jak dziecko dobrze reaguje to jedz wszystko.