Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alimenty

Polecane posty

Gość gość

Witam kobietki. Mam taką sytuację, ex od którego mam zasadzone alimenty na syna doprowadził do tego że mam alimenty z funduszu. Wczoraj przyniósł mi dobrowolnie 1000 a ja nie zanioslam tego do komornika tylko oddałam długi jakie miałam w związku z jego nie płaceniem... dziś komornik powiedział że będę musiała to zwrócić. Pomóżcie...

Gość gość
W czym mamy ci pomóc? Za ciebie oddać? Dostajesz z funduszu to w pierwszej kolejności fundusz pobiera kasę od niego.

Gość gość
A fundusz pokrywa zasądzone alimenty w całości? czy oprócz tego facet ma u ciebie dług, skoro ma dodatkowo komornika?

Gość gość
Jakie dodatkowo? Fundusz nie płaci jak nie ma komornika. Inaczej: żeby dostać z funduszu trzeba mieć zaświadczenie od komornika o nieskuteczności egzekucji. A ty mamuśka szybciutko tysiaka w zęby i do komornika - bo jak nie to komornik i ciebie zacznie odwiedzać ;)

Gość gość
Ma u mnie 3000 tys u komornika dlatego myślałam że ten tysiąc właśnie ten dług pokryje.

Gość gość
A dług w funduszu wynosi 1800 więc jeśli jakoś splace ten tysiąc To zabiorą mi alimenty z funduszu? Bo jak go znam TP była jednorazowa akcja że przyniósł kasę...