Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mam umowy

Polecane posty

Gość gość

Nie mam umowy o pracę i chcę ją zakończyć co może być powodem, przecież nie powiem pracodawcy że mi się znudziła ta praca...pomóżcie

Gość gość
Powiedz, ze znalazlas inna na umowę :)

Gość gość
problem w tym że mój pracodawca a raczej pracodawczyni to naprawdę fajna osoba nie wiem w jaki sposób powiedzieć jej o zakończeniu współpracy aby jej nie zrobić jej przykrości, wiem że ona mnie bardzo polubiła, docenia moją pracę , której ja kompletnie nie czuję branża gastronomiczna, mam mieszane uczucia ...

Gość gość
ktoś jeszcze się wypowie/?

Gość gość
W normalny. Nie mam umowy, nie czuje się bezpiecznie, to się zwalnism

Gość gość
Umowa jest wazna , przeciez to potrzebne do emerytury

Gość gość
Umowa to jak slub , czujesz sue stabilnie i bezpiecznie , nie mozna ufac pracodawcy ktory nie daje umowy

Gość gość
no właśnie więc jak w kulturalny sposób odejść ?

Gość gość
Ty sie martwisz tym zeby nie urazic pracodawcy odejsciem, a nie myslisz o tym ze pracodawca ma zupelnie gdzies, ze moze ciebie urazic o powodowac poczucie braku bezpieczenstwa z powodu braku umowy? I tez pracodawca ma gleboko w duupie ze lamie prawo?! Po prostu, idziesz do pracodawcy ikulturalnie mowisz : "szefie, bardzo cie lubie, milo mi sie tu pracuje, jednak jestem zmuszony sie pozegnac. Nie stac mnie na prace na czarno bez zadnej umowy". I to jest kulturalne wyrazenie szczerej prawdy.

No właśnie, doceniasz pracodawcę i twierdzić, że cię lubi, a umowy nie chciała dać? Znaczy na czarno pracujesz? To kiepski układ, nawet jak jest miło. A jak naprawdę nie chcesz jej ranić, to jak zostało wspomniane powiedz, że odchodzisz, bo dostałaś ofertę na umowę o pracę.

Gość gość
Ja miałam sympatycznego pracodawcę ale płacił mi wielka kupę, w dodatku z opóźnieniem, i miałam u.z. Wiec się zwolniłam. Nasłuchałam się jaki to on rozczarowany ale warto było. Teraz tez mam miłego pracodawcę, umowę o prace i 1000zl wiecej