Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z pracownikami, co zrobić.

Polecane posty

Gość gość

Prowadzę działalność w regionie, gdzie bezrobocie wynosi około 2%, czyli faktycznie nie istnieje. Potrzebuję pracowników, jednak nawet pensje 3,5 tys nie wystarcza. Dopłacam do przedszkola, zwracam za dojazdy do pracy i nic. Zero reakcji, nawet Ukraińcy nie są zainteresowani.

Gość gość
To speerdalay na etat wyzyskiwaczu y*****y

Gość gość
Czyli w okolicach Poznania. Jakich pracowników potrzebujesz?

Gość gość
jakie okolice i co to za praca?

Gość gość
Kępno, przemysł stolarski

Problemów może być kilka - po pierwsze rodzaj pracy (ludzie wbrew pozorom nie rzucą się na każdą pracę nawet jak wydają się być atrakcyjne warunki), a po drugie może wypadałoby rozesłać ogłoszenia gdzie tylko się da o poszukiwaniu pracownika?

Gość gość
A. Stolarstwo. To trudno Ci będzie Wśród stolarzy nawet 10 lat temu nie było bezrobocia i były takie pensje, bo przecież trzeba dźwigać ciężary i czasem wyjeżdżać. Tak wiec nic dziwnego, ze nie możesz znalezc :) jak na stolarzy o takie niespecjalnie fajne warunki

Gość gość
P.s. Mój facet jest stolarzem :) umowa o prace, 4000 netto plus posiłki w pracy, a jak są nadgodziny i wyjazdy to ma nawet do 7000 netto.

Gość gość
P.s. 2 i na stolarzy jest takie zapotrzebowanie ze najdłużej pracy szukał 10 dni :) a często 1-2 I to tak jak pisałam od 10 lat jest popyt, bo 10 lat temu przeniósł się tu do wielkopolski ze Szczecina a potem przenieśliśmy się na Śląsk. Wszędzie szukają stolarzy, to bdb zawód :)

Gość gość
w jakim miescie?

Gość gość
Pisałem, Kępno

Gość gość
No ja mam jako stolarz 13 netto - co daje przy 200 godzinach około 2600. Do tego dochodzą pieniądze na dzieci w 2018 to 2x 194 = 388 miesięcznie. Dodatkowo przy rocznym rozliczeniu ( moja żona nie pracuje ) więc mamy kwotę wolną od podatku 2x 9000. Więc roczny zwtot podatku to około 4-5 tys. Reasumując wyciągam rocznie około 12 x 2600 + 12*388 + 5000 = około 40 500 ty proponujesz 12 * 3500, 500+ na drugie dziecko to 12 * 500 łącznie 48 000 rocznie co da mi 48 000/ 4,15 około 11 600 € więc jak wyliczyłem - musisz podnieść pensje o około 3,6 raza żeby stolarze fachowcy wrócili z niemiec. pozdrawiam Mirek z Leipzig

Gość gość
Mirek - ile płacisz za mieszkanie ?

Gość gość
Sprzątaczka zarabia średnio: 21x8*9,5 = 1596 brutto to jest około 1200 netto czyli jakieś 1200 € *4,1 = 4900 Pln Dlaczego stolarz ma być gorszy od sprzątaczki ?