Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trevor23

Nowe auto ,a ja wole stare..

Polecane posty

Gość trevor23

Taki moje wynurzenia . Mam nowe auto ,to już 2 i..stwierdzam ,że to nowe auto oprócz tego ,że jest droższe ,jest drogie w serwisie,bardzo skomplikowane i jest nowe ..nie ma nic lepszego niż takie zadbane 8-10 letnie. Tak ,zgodzę się nad poziomem bezpieczeństwa,choć wyposażenie wymagane przeze mnie ma to nowe i to starsze. Nie pracuję za pomocą auta,nie spędzam w nim 10 godzin dziennie ,dlatego nie wymagam super mocnego silnika itd. Coś mi mówi ,że poddałem się sile marketingu ,a obiecałem sobie ,że po 1 aucie tego nie zrobię,choć to 2 już jest bliżej tego co mi wystarczy ,choć też kupione nowe. Tak łatwo manipulować naszymi wymyślonymi pragnieniami ?

Człowiek lubi sam siebie oszukiwać bardzo często, dobrze, że się chociaż na tym łapiesz ;) Logicznie chyba wiadomo co będzie dla ciebie lepszym zakupem, więc spróbuj podejść racjonalnie do tego

Gość trevor23
Właśnie,ta racjonalność :( Nasz mózg uwielbia być oszukiwany ,że patrzą na nas przez pryzmat tego czym podjedziemy pod kawiarnię,czy mamy dom itd. Życie na pokaz :( Sztab ludzi pracuje nad tym ,aby wcisnąć nam to czy owo ,potem my mamy moralniaka (kaca) . Kupię to starsze,tańsze ,choć wtedy nie będę trendi ,cool,a mózg chce być cool

Gość gość
marketing ,marketing,marketing - kupić co niepotrzebne

Gość gość
to wez sprzedaj i olej to

Gość trevor23
Teraz nie mogę ,bo leasing ,ale rada dobra .