Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POMÓŻCIE!!!!!! Jestem gejem i tata mnie uderzył i chce mnie wysłać na leczenie

Polecane posty

Gość gość

Mam 16 lat i jestem gejem. Ostatnio jak zaprosiłem mojego chłopaka do domu (powiedziałem oczywiście że to mój kolega) mój tata przyłapał nas jak się całujemy. Po tym wyrzucił go z domu a mnie zaczął bić i kopać i wyzywał od pedałów, ja prosiłem, żeby przestał, to on powiedział że zrobi ze mnie prawdziwego mężczyznę i napluł na mnie, wyzywał od pedałów, ciot, mówił że mnie sprowadzi na ziemię. Powiedziałem o wszystkim mamie, mama mnie poparła, ale tata jest nieugięty, a moja mama się go boi, bo ona mało zarabia, a tata najbardziej nas utrzymuje i nie chce doprowadzić do konfliktu. Mama próbowała nas pogodzić. Co mam zrobić? Czy mogę jakoś gdzieś dochodzić swoich praw? Tata mnie pobił. I co mam zrobić, żeby nie iść na tą terapię, mój tata to straszny macho i nawet siłą mnie tam zawiezie, a ponoć w Polsce wciąż są jakieś ośrodki co to robią. POMÓŻCIE

Gość gość
Zgłoś na policję , jesteś jeszcze dzieckiem (nie masz 18 lat) , założą tacie niebieską kartę i zagrożą że przy następnym maltretowaniu Ciebie pójdzie siedzieć . Całodobowy tel do nich tu: 800 120 002 A przed terapią się nie broń , tam dostaniesz wsparcie . Tu jest tel do warszawskiego Stowarzyszenia Gejów i Lesbijek (0-22) 628 52 22

Gość gość
Aha i mądry terapeuta wytłumaczy tacie że Twojej orientacji nie da się zmienić , taki się urodziłeś i takiego musi Cię zaakceptować . W końcu to z jego genów powstałeś czyż nie ? Dzwoń pod te numery , uzyskasz tam informację co i jak zrobić by ojciec więcej Cię nie bił i nie prześladował. Nie bój się , ale działaj bo z tego co mówisz ojciec nie odpuści po dobroci .

Gość gość
Jesli to prawda , to strasznie przykre . :(

Gość gość
Współczuję. Przykre to jest ale pamiętaj że nie w Tobie jest problem a w ojcu, który nie potrafi zrozumieć. Musisz jakoś przetrwać . Postaraj się po zakończeniu szkoły , osiągnięciu pełnoletności i znalezieniu pracy, o wyprowadzke. Czasami w życiu tak sie układa że nie koniecznie mamy kontakt z rodziną, nawet najbliższą. To trudne i bolesne ale najważniejszy jesteś Ty sam i Twoje szczęście, Twoje życie ! Życzę wszystkiego dobrego :) Kiedyś będzie lepiej :)

Gość gość
Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc i słowa wsparcia. Już zadzwoniłem, ale szczerze mówiąc to się boję, że tata wkurzy się jeszcze bardziej jak się dowie. A na pewno mu powiedzą. Ale może to jedyne wyjście z sytuacji.

Gość gość
ma racje powinien cie wyslac na leczenie

Gość gość
A niby czemu ma go wysyłać na leczenie. Homoseksualizm nie jest chorobą, to normalna orientacja seksualna. Taki się urodził.

Gość gość
12:48 To ty się powinneś leczyć!!

Gość gość
gdzie zadzwoniles i co ci powiedzieli?

Gość gość
Na niebieską linię, powiedzieli, że nie mam się martwić, że mój tata nie ma prawa mnie bić, była jakaś kobieta, bardzo sympatyczna, mówiła też, że oni zawsze służą pomocą i że dostają dużo takich zgłoszeń, ale ja się jednak boję, bo mój tata jak słyszy coś o policji to zaraz ma pianę w ustach. Ogólnie to nigdy nie mieliśmy za dobrych kontaktów, tacie przeszkadzało, że nie lubię sportu, że nie mam żadnych "męskich zainteresowań" itd., ale jak dowiedział się, że jestem gejem to już masakra i jeszcze mówi, że to wina mamy, że się ze mną pieściła o zrobiła ze mnie ciotę, a raz nawet powiedział, że gdyby wiedział, że mu urodzi pedała to nigdy by z nią nie poszedł do łóżka.

Gość gość
Kurωa pedały jedne, idę se kurωa wychlać wódkę jak prawdziwy chłop, kurωa dobrze, że kurωa jest PiS i 500+ i kurωa niech te panienki zniewieściałe do wojska kurωa wyślą o kurωa będę rzygać ble ble ble ble ble ble ble ble ku chwale ojczyzny tak nam dopomóż Bóg

Gość gość
Tata powiedział że gdyby wiedział że taki się urodzisz , a to przecież jego geny więc powinien mieć do siebie pretensje a nie do Ciebie . I może dobrze by było gdyby trochę poczytał na temat odmiennej orientacji seksualnej , wiedziałby wtedy że gej TAKI się rodzi , rozpieszczanie tutaj nie ma nic do rzeczy .

Gość gość
Taki ojciec to nie ojciec. A co Twoja mama na to?. Gdyby mój mąż się tak zachował (co jest niemożliwe bo kiedyś nawet rozmawialiśmy, że gdyby ktores z naszych dzieci okazało się homoseksualistą to będziemy je tak samo kochać i nawet jeszcze bardziej wspierać - bo ciężko jest takim osobą) - to bym sama to zgłosiła i już by się mógł pakować.

Gość gość
gość dziś zadzwoniles na niebieska linie, powiedziales ze tata cie pobil, a babka po drugiej stronie telefonu powiedziala i ze masz sie nie martwic ze nie ma prawa cie bic to to wszystko?? ale wala krecisz

Gość gość
Pasywek jestes czy aktywek? Mam 18 lat i bym cie poruhal mlody :***

Gość gość
Nie popieram agresji ale Twój ojciec ma rację, ja swoje dziecko tez zawiozlabym na terapie. Normalny to jest związek kobiety z mężczyzną. 2 facetów to wynaturzenie.

Gość gość
zawiozlabys na terapie a terapeuta by cie wysmial ciemnogrodzki moherze haha

Gość gość
gościu 15:09 terapia tu nic nie pomoże , jedynie unieszczęśliwi chłopaka który nadal będzie gejem ale ukrywając swoje predyspozycje dla pozoru ożeni się z kobietą i co ? Zmarnuje i sobie i tej kobiecie życie i tyle da terapia . Jest gejem , nich nim będzie i będzie w swoim ciele szczęśliwy . Co Ci to przeszkadza kim on jest ? Ja mieszkam w miejscu gdzie mieszka para gejów i jako ludzie , sąsiedzi są naprawdę w porządku . Nie dyskryminuje ich nawet tutejszy proboszcz i corocznie chodzi do nich z kolędą. Są to ludzie naprawdę w porządku ,więc nie wiem skąd w niektórych osobach tyle nienawiści i chęć zmieniania ich na siłę .

Gość gość
Masz dopiero 16 lat może to się jeszcze zmieni. Czasami zastanawiam się skąd w ostatnich latach taki wysyp gejów.

Gość gość
Geje zawsze byli ale się nie ujawniali , zakładali rodziny i nikt nie przypuszczał co robili w ukryciu .Teraz , kiedy kilka znanych osób zdradziło publicznie że są gejami , coraz więcej mężczyzn ma odwagę sie do tego przyznać . To jest tak , jak z mańkuctwem , dawniej zmuszano już od dziecka by używać do wszystkich prac a przede wszystkim do pisania prawej ręki . Teraz kiedy ten przymus zniknął zobaczcie ile pojawiło się leworęcznych ludzi , nawet prezydent pisze lewą ręką.

Gość Zamiatam brudy
Mądry tata. Niech ci skórę złoi. Wstyd rodzinie przynosisz. Ale kazdy może się nawrócić. Jezus czeka na Ciebie.

Gość gość
Łatwo jest być tolerancyjnym na forum ale inaczej człowiek się zachowuje jeżeli sprawa dotyczy go bezpośrednio w tym przyp kogoś z rodziny.

Gość gość
16:12 A jak się zachowuje - co kogo obchodzi z kim się do łóżka chodzi, najważniejsze żeby był dobrym człowiekiem. Polska to dziwny kraj - lepiej mieć pijaka w rodzinie niż geja.

Gość gość
Gość 15:05 Tak, zadzwoniłem i założą niebieską kartę. Może trochę niedokładnie się wyraziłem. Powiedziała, że nie mam się martwić bo mi pomogą.

Gość gość
ale wymyslil sobie temat, FAKE jak nic

Gość gość
Dobrzez ci tak i tak cie lajtowo potraktowal. Ma prawo nie rzyczyc sobie, ze do jego domu sprowadzasz pedalow i kazesz mu patrzesz jak to robisz z innym facetem. Powinien cie z domu swojego wyrzucic za takie zachowanie, afiszowanie sie z tym ze jestes gejem. Idz na swoje i wtedy moszesz gejow sprowadzac i robic co chcesz, a nie w czyims domu.

Gość gość
Ejjj gościu z 18:06...najpierw naucz się ortografii a później rwij się do pouczania innych i oceniania.

Gość gość
16. 10 Obłudny katolik! A fuj !

Gość gość
gość dziś Ejjj gościu z 18:06...najpierw naucz się ortografii a później rwij się do pouczania innych i oceniania. x a kto mi zabroni pouczac gowniarza 16 letniego, ktorego w jajach gniecie ?