Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze roczniaki tez tak wrzeszcza? No nie daje rady

Polecane posty

Gość gość

No cały dzień chodzi i krzyczy! Wrzeszczy, krzyczy piszczy nie usiedzi w miejscu 5 min. Chodzi od 11 msc teraz ma 13 i wjedzie wszędzie! Bawi się głośno. Łeb mi pęka! Żywe srebro czy jak to się tam mówi. Oprócz tego mówi kilka słów robi papa,brawo, karmi mamę, misia zakręci i odkręci butelkę Umie duzo jest sprytny. No ale te jego wrzaski mnie martwią. .

Gość gość
Trzeba było nie ćpać.

Gość gość
Mój od kilku dni zrobił się marudny, chce na ręce, płacze nie wiadomo czego. Buntuje się jak coś zabiorę. Budzi się często w nocy. Jak mu zmieniam pieluchę płacze jakbym go ze skóry obdzierała. Mam nadzieję, że to skok rozwojowy i że minie.

Gość gość
Oj na szczęście nie marudzi chociaż tez potrafi się wkurzyc N9 wrzeszczy ile ma sił w płucach. Chodzi sobie po domu i krzyczy...

Gość gość
Moj tez tak ma. Zabiore mu cos, albo czegos nie pozwole to jest ryk i to taki, ktory kiedys pojawial sie tylko przy uderzeniach (rzecz jasna chodzi o upadki, a nie o bicie). Dobrze wie, co znaczy slowo nie, ale nic sobie z tego nie robi. Np. Patrzy mi w oczy a reka z tylu zrzuca ubrania z suszarki i cofa dlon z kazdym "nie" ale w koncu moge od synka odpoczac bo pracuje weekendami. I dzisiaj dal partnerowi popalic hehe. A jutro znow ide do pracy to odpoczne. Ogolnie jak widze ze krzywda mu sie nie dzieje to albo ignoruje te wrzaski albo zabawiam czyms i dziala :) wytrwalosci zycze bo nie jedenj mamie order by sie przydal

Gość gość
Moja ma 2 lata i tez tak krzyczy

Gość gość
Zabkowanie po prostu ☺

Gość gość
Ale tu nie chodzi o to ze on się złości ze mu coś zabieram ale bez w powodu chodzi po domu i krzyczy z samych sił "aaaaa" i tak pół dnia No hałaśliwy jest strasznie Cisza jest jak się bawi( najlpiej tym czym.nie wolno) lub jak je:)trochę mnie to nie pokoi

Gość gość
W d**e dać za każdym razem jak zacznie się wydzierać. W końcu będzie się bal drzeć :) u mnie podziałało :)

Gość gość
Mój też się drze aż głowa pęka. Czasem nie reaguję poprostu

Gość ania mama filipa
Hej autorko ;-) już Cię lubię ;-) jakbym o swoim Fifim czytała ;-) diabeł przed chwilą usnął. Jeszcze 15 min temu darł się na całego.

Gość gość
Żeby nie było kocham moje dziecko ale nigdy nie widziałam żeby dziecko tyle decybeli z siebie wydawało. Rozumiem jeśli krzyczy lub płacze ze złości lub dlatego ze jest glodny ale nie...On sobie wrzeszczy bo...lubi. Chodzi sobie po domu i piszczy i krzyczy. Jest fajnym dzieckiem ale już nie daje rady. Najgłośniej krzyczy jak ktoś dzwoni i musze koniecznie z kiMŚ pogadać Dziś tak wrzasnąl ze aż mnie uszy zabolaly autentycznie

Gość gość
Bardzo duzo mowi, ale nie wrzeszczy. Moze puszczacie przy nim głosna muzyke, chodzicie tam, gdzie jest halas, krzyczycie miedzy sobą?

Gość ania mama filipa
Mój 14 stycznia dokładnie skończył roczek i te wrzaski zaczęły się faktycznie od tego momentu...najbardziej kiedy upatrzy sobie jakąś rzecz, złapie w rączki i trzyma mocno kiedy ktoś próbuje mu ją zabrać. Nie pomaga zastąienie czymś innym. Inna sytuacja, kiedy wdrapuje się na kanapy, fotele i próbuje się go stamtąd ściągnąć.Od dziadków dostał w prezencie taki turlak z rączką, który dodatkowo brzęczy. Biega z nim po całym domu i wtedy krzyczy na całego ;-)dzisiaj odgłosy typu jajajajajajjaa i papaaaapaaa;-) głowa mi pęka.

Gość gość
Nie krzyczę wrecz mowie cicho Owszem tv leci ale nie cały czas i nie głośno. Muzyki wogole nie puszczamy

Gość gość
Mojej szwagierki bliźniaki też wrzeszczą, nie umią bawić się cicho tylko jeden wrzask. Też mam dwoje dzieci i oboje są bardzo żywymi dziećmi ale ja sobie od początku na takie wrzaski nie pozwalałam. Jak im pozwalacie to się drą, konkretna kara adekwatna do wieku i się oduczą

Gość gość
Do 8 11 Jaka karę mozna dac 13msc dziecku debilko?

Gość gość
08:13 dokładnie ;-) rozbroiło mnie zdanie ''kara adekwatna do wieku'' czyli jaka to? sprecyzuj 08:11 jak mogę ukarać mojego 11 miesięcznego synka?

Gość gość
*08:38

Gość gość
8:38 debilko?? Nie mozna grzecznie, normalnie? Nie rozumiem takich ludzi..

Gość gość
klilka klapsiorków w reakcji na nieposłuszeństwo, gdy nie zechce się zastosować do zasady nie darcia dzióbkka nikomu nie zaszkodziło. Jak przewijacie diabełka to zatkać mu usta ręką i jest spokój :)

Gość gość
Wypierdzielic go przez okno

Gość gość
hmmm no nie wiem...;-)

Gość gość
Może trochę kultury. 13 miesięcznemu dziecku nie można dać kary? No błagam, wy wychowujecie czy chodujecie? Mam półtoraroczniaka i dostaje kary jak zasługuży. Takie dziecko już testuje na ile sobie może pozwolić a jak widzę większość matek pozwala na wszystko...

Gość gość
13msc a półtora roczniak to różnica! 13 a 13msc Jakie kary dajesz np? Zamykasz go w ciemni?