Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Relacje z partnerem

Polecane posty

Gość gość

Jestem w zwiazku ponad 6 lat jak kazdy wie bywa różnie....w moim odczuciu jest od dluzszego czasu zle, chodzi o straszne uzaleznienie partnera od....matki i rodziny, to koszmar i na zwracana uwage zero reakcji a jedynie ze przesadzam...co robic

Gość gość
Zmienic patnera, poniewaz jego relacja z matka i siostra nigdy sie nie zmieni.

Gość gość
Jeśli Twój partner jest zainteresowany tym, co się dzieje w jego rodzinie, to nie świadczy to o nim źle. Wręcz przeciwnie, dobrze, że ma taki dobry kontakt ze swoimi najbliższymi. W końcu - wyszedł z tego domu, ale chce być nadal w nim obecny, pomagać im. Oczywiście, wszystko ma swoje granice. Jeśli on wybiera w 90% rodzinę, a Ty jesteś na końcu, to powinnaś mu dać jasno do zrozumienia, że czujesz się odtrącona, gorsza, że Cię to boli. Myślenie o swojej rodzinie nie jest złe, dopóki nie przekracza się pewnych granic. Niektórym bardzo trudno jest odciąć pępowinę. Zapytaj go, jak on by się czuł, gdybyś to Ty częściej przebywała w domu swoich rodziców, niż z nim. Gdyby wszystkie Wasze plany musiały zostać odsunięte, bo "trzeba pomóc mamie lub tacie". Jak on wtedy by się czuł. Jeśli uzna, że byłoby to w porządku, zastanów się nad tym związkiem, bo będzie już tak do końca, że najpierw będzie jego mama, tata, siostra, brat, ktoś z dalszej rodziny, a na końcu - Ty. Rodzina - rodziną, ale to Wy tworzycie ten związek.

Gość gość
Na pierwszym miejscu jest zawsze jego rodzina ja mam dosyc tego bardzi to przykre jest czuc sie jak piate kolo u wozu, nie umiem podjac decyzji nie chce robić niczego w nerwach ale sytuacja dla mnie jest trudna