Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego wybielanie tak dziwnie na mnie dziala?

Polecane posty

Gość gość

Hej. Wybielam zeby paskami crest supreme - stezenie jest dosc spore wiec powinny byc jakies efekty a tymczasem...nic. Przez pierwsze 4 dni jadlam tylko biale rzeczy (biala dieta),pilam wode, potem przez 2 dni nic nie jadlam tylko sama woda... Efekktow nie bylo zadnych. Naprawde. To znaczy gdzieniegdzie porobily sie male biale plamki, jeden zab zmienil barwe na kremowy, drugi przy dziaslach jest bielszy - dziwnie to wyglada. Raz gdy przytrzymalam paski dluzej ( uzywam ich 2 razy dziennie) okropnie bolaly mnie zeby przez caly dzien. Zakladam je prawidlowo, a ten bol chyba swiadczy o tym ze zel wniknal, tylko dlaczego nie ma efektow? Z natury mam bardzo jasne ladne zeby, nie pije kawy, zero uzywek, popijalam herbate przez jakis czas po kilka razy dziennie i zrobily sie zolte, uzywam past wybielajacych, nitki dentystycznej, kamien sciagalam ponad rok temu. Jestem zdziwiona bo kazdy te paski zachwalal. Raz pilam przez slomke kakao i zjadlam bokiem zuchwy warzywa (gdzie wgl dozwolona jest tylko biala dieta) i ze zdziwieniem odkrylam ze jedzac przodem zeby wcale sie nie barwia, w takim razie po co to wszystko , ta dieta? a moze moje zeby nie przyjmuja zadnego barwnika czy cos?

Gość gość
Jak nie działa to zostaw bo zniszczysz szkliwo i później już kaplica. Albo ci się zrobią białe plamy.

Gość gość
Do konca jeszcze 4 dni, zobacze czy beda efekty ale szczerze w to watpie. Juz wiecej nie bede ruszala paskow ani nic innego, jesli wybielenie to tylko u dentysty Zastanawia mnie tylko co jest nie tak

kochana, po co Ty się tak męczysz, naturalne białawo-żółtawe ząbki są ok, Ci ludzie z białymi zębami wyglądają jak jakieś roboty. :) poza tym wybielające produkty powodują nadwrażliwość. wiem, bo kiedyś przez przypadek kupiłam whitening i po 2 tyg. nabawiłam się nawdrażliwości, która mi do dzisiaj powraca. chcesz zostać ze słomką w gębie?

Gość gość
Jaką masz szczoteczkę? Bo jak myłam manualną, to też mimo tego, że nie palę, nie piję kawy, miałam żółte zęby. Może kup sobie obrotową, albo soniczną, to wiesz kupujesz raz i masz na lata, więc nie wychodzi to tak tragicznie. Ja kupuję do obrotowej końcówki 3D white https://szczoteczki24.pl/koncowki-do-szczoteczek-oryginalne/14-oryginalne-koncowki-oral-b-3d-white-4-sztuki.html i one serio dużo dają, więcej niż pasty wybielające. Poza tym jeszcze pomaga mycie węglem aktywnym, normalnie kupujesz w aptece w kapsułkach, przecinasz nożyczkami i w miseczce dodajesz kilka kropel wody. No ale to są sposoby, które podziałają Ci, jak będziesz je stosować systematycznie, jak chcesz mieć taką biel, że będzie razić ludzi po oczach, no to zostaje wybielanie u dentysty :D

Gość żaba1983
Żeby skutecznie wybielić zęby i utrzymać ten efekt, warto wiedzieć, jakie mogą być przyczyny żółtego zabarwienia naszych zębów. Kwestie indywidualne są tu bardzo istotne. Sporo ciekawych info: https://www.listerine.pl/wybielanie-z%C4%99b%C3%B3w/sk%C4%85d-plamy-na-z%C4%99bach

Gość gość
Może kupiłaś podróby