Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MarcinSieBoi

Spóźniający się okres 3 dni po pierwszym stosunku

Polecane posty

Gość MarcinSieBoi

Witam, Jestem bardzo zestresowany sytuacją, że dziewczynie spoźnia się okres już dziś 3 dzień. Tej środy (7.02.18r) rozpoczęliśmy współżycie ( kochaliśmy się pierwszy raz jak do tej pory). Moja dziewczyna mówi, że miała dość regularne cykle, że może raz lub dwa spóźnił się jej okres max. 2 dni. Miała mieć okres w czwartek 8.02.18r. Dziś jest 3 dzień opóźnienia miesiączki. Dodam, że Ona była dziewicą, ja prawiczkiem. Możecie pomóc? Nie jesteśmy jeszcze gotów na dziecko.

Gość MarcinSieBoi
Oczywiście kochaliśmy się z zabezpieczeniem, dokładnie z prezerwatywą. Wyszedłem przed wytryskiem.

Gość gość
W jaki sposób pomóc? Przecież ja alimentów płacić nie będę.

Gość gość
Jeśli nie jesteście gotowi na dziecko, to nie rozpoczynajcie współżycia. To oczywiste, że antykoncepcja czasem zawodzi. Nikt tu nie jest jasnowidzem, teraz pozostaje wam czekać, co nastąpi.

Gość gość
ciąża mało możliwa, ale zawsze są testy ciążowe lub ginekolog, jeśli chcecie mieć spokojne głowy...

Gość gość
poczytaj sobie o wpływie stressu na miesiączkę. Widocznie ona boi się jeszcze bardziej i stress ją całkiem rozregulował.

Gość npKarolina
Dzień przed miesiączką jest ostatnim dniem cyklu. Zalicza się do dni niepłodnych. Podsumowując, użyliście prezerwatyw, współżyliście w dni niepłodne jest bardzo małe prawdopodobieństwo zajścia w ciąże. Opóźnienie może być spowodowane przerwaniem błony dziewiczej i ogólnie z tym związanymi emocjami. Może jeszcze poczekajcie jeszcze ze współżyciem skoro nie jesteście jeszcze gotowi na dziecko. Nawet przy zabezpieczaniu się prezerwatywą może dojść do zapłodnienia. Polecam też stronkę www.owulacja.com tam poczytacie o dniach płodnych. Aaaa tabletek też nie polecam niszczą wyściółkę macicy i za 10 lat jak będziecie już chcieli dziecko to może być z tym problem po za tym nie warto faszerować chemią dziewczyny, bo przecież ja kochasz :) Pozdrawiam

Gość Cleo1976
Marcinie drogi, w opisanej sytuacji praktycznie nie ma szans na ciążę (dni niepłodne, prezerwatywa, brak wytrysku...).Opóźnienie okresu do 7 dni nie świadczy o ciąży.Uspokój dziewczynę, bo to tylko stres.

Gość gość
Dokładnie, wydaje mi sie,że więcej stresu i nerwów, może dziewczyna by się chciała zabezpieczać ? Teraz sa takie fajne ultralekki pigułki vines, dzięki którym naprawdę nie trzeba się przejmować :) Pomyślcie o tym.