Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można jedno dziecko kochać bardziej, a drugie mniej?

Polecane posty

Gość gość

Czy można jedno dziecko kochać bardziej, a drugie mniej?

Gość gość
Można.

Gość gość
Bardzo często rodzice wyróżniają jedno dziecko, a drugiego nie zauważają znam takie przypadki.

Gość gość
Nie wyobrażam sobie jak można kochać kogokolwiek TAK SAMO, w tym również dzieci, dla mnie naturalnym jest, iż każde dziecko kocha się inaczej, bo każde dziecko to inny człowiek, więc miłość do niego , jak również rodzica z każdym z dzieci będzie inna. I co to w ogóle znaczy , kochać bardziej, czy jak jedno z dzieci jest np. niepełnosprawne, i siła rzeczy wymaga większej uwagi, nakładów, wysiłku , pracy, to znaczy ze drugie dziecko, której jest zdolne, zdrowe, swietnie sobie radzi, a wiec tej uwagi wymaga mniej, jest mniej kochane przez rodzicow???Bzdura. Nie ma jednakowej relacji z żadnym z dzieci, i kazde dziecko kocha się inaczej.

Gość gość
Znam dwóch braci jeden ukochany synus tatusia drugi jak sam ojciec mowi nie jego na pewno :D Nawet go rozumiem ze chlopak sobie w zyciu nie radzi z takim ojcem. Bo nie dosc ze on jest brzydki to jeszcze uslyszec od ojca ze sie na pewno jest jakims bekartem. Masakra jakas :D Ten przyklad chyba pokazuje ze jednak sa roznice :D

Gość gość
Ojciec ma problem ze sobą, i nie wiem, czy można tu w ogóle mówić o uczuciu ojca do synów, nie tylko tego nazywanego bękartem, ale również tego hołubionego. Ten ojciec traktuje dzieci jak zabawki, jedną zabawkę lubi, a drugą wyrzuca do kąta , bo mu się nie podoba. W przypadku , gdy rodzic ma problemy ze sobą i jakieś anomalia psychiczne, to rodzicowi potrzebny jest psychiatra. Zrozumiałam, ze temat dotyczy ludzi bez zaburzeń psychicznych i emocjonalnych, bo jeżeli o takich zaczniemy pisać, to wyjdzie na to, ze uwielbianie jednego dziecka, a katowanie drugiego, lacznie z biciem , głodzeniem i wykorzystywanie seksualnym, to wręcz norma.

Gość gość
chyba on tego drugiego nie bil na pewno nie maltretowal seksulanie raczej go zwyczajnie niecierpiał. Bo zwyczajnie widzialem jak sie do nich odnosił i mnie to rozwalilo na maksa