Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chciałabym ogolić głowę na łyso

Polecane posty

Gość gość

Hej Dziewczyny! Piszę do Was co byście doradziły w mojej sytuacji. Mam długie naturalne włosy do pasa, ale powoli przestaję mieć na nie siły. Przeszkadzają mi, plączą się, a przede wszystkim zajmują bardzo dużo czasu. Codzienne suszenie, mycie, czesanie, układanie..to momentami mnie wykańcza. Od pewnego czasu coraz częściej myślę o tym aby zgolić głowę na łyso. Nie interesuje mnie skrócenie włosów tylko radykalne bardzo krótkie cięcie. Teraz na szczęście staje się to coraz bardziej popularne i wiele kobiet się na to decyduje. Nie jestem pewna czy to jest odpowiednie rozwiązanie, czy to nie będzie zmiana której jednak wiele osób może nie zaakceptować. Włosy tak szybko nie odrosną, ale może się okazać, że w tej fryzurze będę się czuć swietnie, i nie bedę niewolniczką włosów. 2lata temu zrobilam undercata i było mi duzo wygodniej, lżej, a zimą nie miałam zmiszczonych włoswow przy szyi od szalika. Od 5 lat myslę nad ogoleniem całej głowy, ale nie wiem, czy to będzie pasować do mnie, do raczej delikatnego eleganckiego stylu. Piszcie co Wy o tym myślicie, może któraś z Was zrobiła już sobie takie odświeżenie looku?

Gość gość
Na pewno poczujesz się lżej, ale już nigdy nie zapuścisz włosów do tej długości co masz teraz, niezachaczanie o krzesła, paski od toreb i plecaków jest uzależniające

Gość gość
Właśnie, z jednej strony bardzo chcę je ściąć ale z drugiej boje się ze za nimi zatęsknię

Gość gość
Przeciez mozesz scinac w kilku etapach. Wtedy bedziesz wiedziala jak krotkie chcesz miec. Krocej zawsze mozna, a na odrosniecie trzeba troche poczekac

Gość ostrzyżona
Jeśli przychodzi taka ochota, żeby pozbyć się długich włosów, to powinnaś to zrobić, bo inaczej nie da ci to spokoju. Ja miałam do połowy pleców, najtrudniej to było się zdecydować, aż w końcu podjęłam "męską" decyzję i poszłam do męskiego fryzjera na strzyżenie maszynką. Na początku jak mi zaczęła ucinać nożyczkami to mi się trochę żal zrobiła, ale potem to już była sama przyjemność i pełna satysfakcja. Męskie wygolone fryzury dla pań są trendy, chociaż u nas jest na razie mało. Nie miałam odwagi się ogolić całkiem, trochę włosów zostało, ale zmiana była radykalna, sama nie poznawałam się w lustrze.

Gość gość
Trzeba mieć piękną twarz i ładny kształt głowy.

Gość betina2
Moim zdaniem to świetny pomysł, oryginalny i przebojowy. każda prawdziwa kobieta powinna to co najmniej raz w życiu zrobić. Długich włosów jeśli się znudzą trzeba się pozbyć, bo jak tego nie zrobisz to tak się od nich uzależnisz, że na zawsze zostaniesz niewolnicą własnych włosów. Radykale zgolenie na łyso jest super, na świecie wiele dziewczyn tak robi, pełno jest filmów na YouTube, u nas jakoś mniej. Można też na takiej zmianie image zarobić. W Poznaniu jest agencja modelek www.avocadomodels.net/casting która poszukuje odważnych dziewczyn zdecydowanych ogolić się na łyso, lub na męsko. Im dłuższe masz włosy tym więcej możesz zarobić. To jest trendy. Jeśli jesteś przebojowa to zrób to. Fryzura na łyso "bald cut" pasuje do eleganckiego stylu.

Gość gość
Przecież możesz sobie ściąć włosy z jednej strony głowy a drugą zostawić z włosami i sprawdzisz jak się będziesz czuła. Jak zatęsknisz to zawsze masz drugą połówkę przy sobie, a jak nie - to obetniesz resztę i git majonez. Możesz też ogolić się na łyso a z włosów zrób sobie naturalną perukę. W chwilach tęsknoty zarzuć plerezę na łysą pałkę i będzie git majonez.

Gość gość
Z tą akceptacją dziewczyn obciętych na łyso, to może być różnie. Poczytaj sobie topic https://styl.fm/item/3067534 Ale ktoś musi to przełamać, do odważnych świat należy

Gość fryzjer198600
Wszystkim paniom chcącym ogolić głowę na łyso (albo tylko na jeżyka) polecam swe usługi. Kontakt fryzjer_fetysz(at)wp.pl