Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zakochana w Turku

Polecane posty

Gość gość

co myslicie o turkach? czy oni sa tacy jak np. arabowie? jak traktuja kobiety? jak w ogole ten zwiazek wyglada? wie ktos? a moze ktoś był w zwiazku z turkiem?

Gość gość
Ja byłam w związku z Tuskiem i zapewniam cię że mi nic nie zrobił , za to Polak mnie pobil

Gość gość43
Turcy traktują kobiety jeszcze gorzej niż arabowie, ogólnie gardzą kobietami. Miałam okazję poznać kilku turków. Chociaż w obecnych czasach ponoć dociera tam cywilizacja, ja miałam z nimi kontakt dość dawno.

Gość gość
Baby to jednak są głupie! :D

Turki są znacznie gorsi od arabów, bo c****erwsi to naród semicki. Turki to natomiast są chazarzy - jedno zn najbardziej parszywych plemion na ziemii. Turek to właściwie taki syn ormiańskiej, czy tam gruzińskiej prostytutki i kozła górskiego...

Gość gość
gość dziś Baby to jednak są głupie! smiech.gif X No tak bo kobieta jak się zwiąże z obcokrajowcem to od razu dzieła, ale jak facet wiążę się z Ukrainą, Rosjanką czy Filipinką to już ok.

Gość gość
*od razu d****a

Gość gość
Nie widzę wielkiej różnicy między Turkiem i Polakiem, tym bardziej, że Turcja to państwo świeckie. Wielu Turków nie przywiązuje do religii tak wielkiej wagi jak chociażby Polacy. Mężczyzna z polski też może Ciebie oszukać i zdradzić i okazać się kim innym niż jest w rzeczywistości. To jakim ten chłopak jest człowiekiem to się dopiero okaże i to pewnie po czasie, ale pochodzenie nie ma w tym przypadku aż tak wielkiego znaczenia

Gość gość43
Ja bym tutaj nie generalizowała. Utarł się stereotyp że w krajach arabskich nie szanuje się kobiet, ale to nie do końca prawda. Rzeczywiście kobieta w islamie oficjalnie nie ma żadnych praw, ale w praktyce jest trochę inaczej. Zresztą nasi polscy mężczyźni mają podobną mentalność, zwłaszcza katolicy. wystarczy poczytać wpisy męskie na kafeterii, podejściem do kobiet nie różnią się od arabów, chyba tylko tym że w Polsce oficjalnie jest równouprawnienie, inaczej byłoby to samo. Mam bliską koleżankę która od 20 lat mieszka w Iranie, jest żoną Irańczyka. I w regionie gdzie ona mieszka jest zupełnie inaczej. Oczywiście oficjalnie kobieta nie ma praw, i musi chodzić od stóp do głów zakryta, ale w domu już jest inaczej. Moja koleżanka przez pierwsze 8 lat faktycznie przechodziła przez piekło z powodu teściowej. Teść, stary muzułmanin nie wtrącał się i ogólnie prawie nie uczestniczył w życiu rodzinnym. Za to to wredne babsko terroryzowało całą rodzinę a syn (mąż koleżanki) chociaż był za żona , bał się przeciwstawić matce żeby nie pogarszać sytuacji. Baba zmarła po 8 latach i teraz mają święty spokój. W domu ustalili że będą małżeństwem partnerskim, ale on, przyzwyczajony do życia pod dyktando apodyktycznej matki jest raczej uległy i nie lubi podejmować "męskich decyzji', zostawia to żonie. I tak tam jest w wielu domach ich sąsiadów. Jest tam takie powiedzenie: ostatnie zdanie należy do męża, a zdanie to brzmi "tak jest żono" Więc lepiej nie kierować się stereotypami.

Gość gość
Pochodzenie owszem ma znaczenie, a wszelkie związki z muzułmanami kończą się źle. Oni nie akceptują naszych zasad, a my ich. Oni chcą mieć żonę w domu, żeby myła im nogi po powrocie z pracy, gotowała, była posłuszna. Jeśli kobieta nie jest taka to nie traktują jej poważnie, zdradzają, biją i wiedzą, że ona im c***a zrobi.

Gość gość43
To zupełnie jak polacy katolicy.

Gość gość
A wy dalej swoje. To cierpcie potem, ale nie żalcie się na swoich mężów arabów. Ja jestem kobietą, jak już pisałam w mojej rodzinie było wiele przykładów takich związków i wszystkim ich odradzam.

Gość gość
Turek to nie arab

Gość gość
To muzułmanin. Mentalność mają identyczną. Ale co mi do tego? Wasze życie, marnujcie je jak chcecie.

Gość gość
To tak bo przy obcokrajowcu to od razu marnowanie życia. Szczęście może dać tylko typowy Janusz z piwnym brzuchem .

Gość Turkuć
Tytuł tematu mnie zmylił. A już miałem nadzieję. Nieładnie :P

Gość gość
A potem dziwię się, że Polki nazywają idiotkami :D A co do autorki, czy jesteś dziewicą? Jeśli nie to wiedz, że Twój ukochany brzydzi się Tobą i po ślubie możesz mieć o to regularnie prany pysk. I tak po czasie związek się rozsypie, a on po ekscesach seksualnych z durną Polką i dorobieniu większej kasy będzie mógł prosić o rękę jakiejś miejscowej dziewczyny, skromnej muzułmanki.

Gość gość
Kochany Turkuciu jak Ci to wynagrodzić :D

Gość gość
gość dziś Znasz jakiegoś Turka, czy tylko powtarzasz stereotypy?

Gość gość
Samookłamywanie się kobiet to wasza cecha sztandarowa. On taki nie jest, nie jego wina, to co innego itd etc. Prawda jest taka, że Turcja to świat muzułmański, poczytajcie koran, hadisy, poznajcie mentalność. Teraz Turcja robi zwrot od państwa świeckiego, tak jak Iran kiedyś w stronę wyznaniowego.

Gość gość
Kobieto przecież piszę Ci, że mam przykłady w rodzinie. Czytać nie potrafisz?

Gość Turkuć
Oj tam, nie ma sprawy. ;) Bez miłości też da się żyć. Chyba.

Gość gość
gość dziś Kobieto, a skąd mogę wiedzieć, że post z dziś pisala ta sama osoba co z dziś

Gość gość
A wy dalej swoje. To cierpcie potem, ale nie żalcie się na swoich mężów arabów. Ja jestem kobietą, jak już pisałam w mojej rodzinie było wiele przykładów takich związków i wszystkim ich odradzam. A w mojej rodzinie było wiele przykładów piekła i przemocy z polakami - katolikami. No ale jak polak katolik to żona musi być szczęśliwa, nawet jak pije i bije. Polska hipokryzja, nasi "mężczyźni" wcale nie są lepsi. Tylko nie mają takich możliwości oficjalnego gnębienia żony. I wystarczy poczytać na forach jacy są z tego powodu nieszczęśliwi. Bo nie wolno im bić gwałcić, molestować, a to zamach na ich "męskość".

Gość gość
U nas przemoc domowa jest głównie podyktowana alkoholem, a u muzułmanów jest częścią tradycji. U nas chorobliwa zazdrość to zespół Otello, a u nich norma. O jakich katolickich rodzinach wy mówicie? Przecież religia już u nas wymiera, większość uprawia seks przed ślubem, mieszkają ze sobą, rozwody są dostępne dla kobiet. Może macie na myśli pokolenie 40-50+, ale oni już nic nowego nie wniosą.

Gość gość
Czyli Turcy czy też ogólnie muzułmani nie są zdolni do miłości? Szczególnie względem Polek. Ponieważ ?

Gość gość43
Ale to polscy tradycjonaliści głównie protestowali przeciwko ustawie antyprzemocowej, tłumacząc się że to zamach na polską tradycję chrześcijańską. I chyba słabo znasz temat przemocy domowej. To nie tylko alkohol i patologia, to często problem tych tzw. porządnych rodzin. Wielu przemocowców to na zewnątrz porządni. kulturalni ludzie, na poważnych stanowiskach. A w czterech ścianach prawdziwe piekło. Owszem, są rozwody ale taka kobieta często nie ma dokąd iść, dlatego cierpi w milczeniu. Poza tym nikt jej nie wierzy że taki dobry, kulturalny człowiek może mieć druga twarz. Zupełnie przeciwną.

Gość gość
Tak się składa, że jestem z turkiem, mamy córkę, córka jest ochrzczona, chodzę na dyskoteki z koleżankami i nie noszę chusty :) mieszkaliśmy i w Turcji i w Polsce :)

Gość gość
14:25 Ponieważ dla nich są d******** U nich kobieta co uprawia seks bez ślubu jest puszczalska.

Gość gość
hej dziewczyny,prawie 2 lata byłam w związku z turkiem,poznaliśmy się w jednym z krajów europejskich,było super,zachowywał się pięknie,zawsze byłam dla niego najważniejsza,wielka miłość i wspólne plany w polsce,moja religia i kultura nigdy nie były dla niego problemem,dla mnie jego wyznanie również,liczył się z moim zdaniem,wszystko prysnęło gdy pojechał do turcji,jego rodzina już o to zadbała,słyszałam kiedyś, że związek z muzułmaninem to związek z jego rodziną ale nie wierzyłam w to,byłam tam i widziałam jak mama decyduje o wszystkim a mój ukochany,który ma prawie 2 metry i ponad 30 lat, topi się pod wzrokiem ojca, cierpię nadal ale chyba dobrze, że już nie jesteśmy razem. tych światów chyba nie powinno się łączyć,wyjątki pewnie są ale ja na taki nie trafiłam,zastanówcie się zanim podejmiecie decyzję,wiele razy słyszałam to zdanie i wkurzałam się,no bo co ci wszyscy ludzie chca od tych super turków a teraz sama to napisałam, pozdrawiam was wszystkie