Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nieobrzezany penis jest dla mnie nieatrakcyjny i obleśny.

Polecane posty

Gość gość
gość dziś "Ja nie mam napletka." - jeden normalny. Brawo, odważny, zdrowy mężczyzna. Nie jak nieobrzezane tchórze. :)

Gość gość
Do zalet obrzezania należą m.in. względy higieniczne. Obrzezanie zapobiega nadmiernemu gromadzeniu się mastki pod napletkiem, która może powodować nieprzyjemny zapach i doprowadzić do sklejenia napletka z żołędzią. Po obrzezaniu mastka nie ma gdzie się gromadzić, w związku z tym negatywne skutki z nią związane nie występują. Zalety obrzezania za względów medycznych są oczywiste, ponieważ w takim przypadku jest to forma leczenia, często jedyna skuteczna. Jeśli żołądź jest sklejona z napletkiem, gdy mężczyzna cierpi na zapalenie żołędzi lub posiada zbyt krótkie wędzidełko napletkowe, wówczas zalety obrzezania mają przede wszystkim charakter leczniczy. W przypadku stulejki najskuteczniejsze jest obrzezanie całkowite, które eliminuje nawroty tego schorzenia. Obrzezanie może ponadto wydłużyć stosunek. Żołądź nie przykryta napletkiem po pewnym czasie wysycha i lekko twardnieje, a jej wrażliwość się zmniejsza. Pozwala to na dłuższe utrzymanie wzwodu. Poza tym w efekcie obrzezania odsłonięty zostaje pierścień żołędzi, a jego stymulacja wiąże się z dużą satysfakcją seksualną. Oprócz tego obrzezani mężczyźni rzadziej niż ci nieobrzezani cierpią na nowotwór penisa i prostaty. Dotyczy top zarówno łagodnego raka, jak też tego bardziej agresywnego. W przypadku mężczyzn nieobrzezanych istnieje większe ryzyko rozwoju stanu zapalnego, który sprzyja powstawaniu komórek nowotworowych. Po usunięciu napletka namnażanie bakterii znacznie maleje, natomiast na żołędzi wytwarza się specjalna powłoczka ochronna, a tym samym spada ryzyko zapaleń, zakażeń i nowotworu.

Gość gość
c**e sobie obrzezaj. Najlepiej wszystko wytnij bo tak ci twoj pan nakazuje.

Gość gość
gość dziś gość dziś "Ja nie mam napletka." - jeden normalny. Brawo, odważny, zdrowy mężczyzna. Nie jak nieobrzezane tchórze. usmiech.gif X Jak najbardziej się zgadzam z tym komentarzem.

Gość gość
01:58 Kolejny oburzony syfiarz. :D

Gość gość
gość dziś Na serio cieszę się, że ktoś myśli jak ja. Ja wprawdzie nie mam doświadczenia w seksie (jeszcze), ale też słyszałam, że pod względem higieny lepiej wypada penis obrzezany. Potem niech się te "kaptury" nie dziwią że nikt im nie chce loda robić :D

Gość gość
Ja bym tez wolała obrzezanego, ale Polacy tego nie robia, szkoda. :O Coz, trzeba sie porozgladac za jakims zydem, trudno.

Gość gość
02:03 Powiem Ci, że takich przypadków jest sporo. Znam nawet jeden mocno ekstremalny, gdzie dziewczyna przeszła na islam, bo chciała obrzezanego męża. To nie dla mnie, ale daje do myślenia.

Gość gość
Niech.mi ktoś wytłumaczy jak.się myje pochwę prysznicem? :D serio. Albo od kiedy to okres jest dobry dla zdrowia pochwy i ją niby oczyszcza?

Gość gość
02:07 Widać, że jesteś facetem, skoro takich podstaw nie ogarniasz. :D

Gość gość
Przecież wiadomo, że pod takim tematem zlecą się nieobrzezane tchórze i będą hejtować bez powodów. :P

Gość gość
dziś No właśnie ja podejrzewam.że ty jesteś facetem że takie bzdury wypisujesz :)

Gość gość
Widzę, że syfiarze już założyli swój temat w ramach kółka wzajemnej adoracji niehigienicznych śmierdzieli. :D

Gość gość
tylko bez napletka, rozkreci sie ruletka

Gość gość
Nieobrzezana fujara niech nie liczy na orala. :P

Gość gość
Tylko obrzezane c***je mają dostęp do ciasnych i wilgotnych dziurek. :)

Gość gość
Obrzezany lasek ma bez liku, nieobrzezany musi walić konia w oborniku.

Gość gość
Tylko obrzezana faja ma oral od wieczora aż do rana. ;)

Gość gość
Dobre są te wierszyki. Nagrajcie to, będzie ubaw. :D

Gość gość
Ale prowokacja :D jakiś obrzezany próbuje innych przekonać do tego ze obrzezanie jest super :D większych bzdur nie czytalam. Jako kobiecie młodej, nie podobają mi się obrzezani wizualnie. Niewiem kto tu wypisuje takie bzdury że bez skórki jest ładniejszy itp..facet wtedy nie ma nawet jak przesuwać ręką po nim bo przyjemność zamienia się w ból gdy nie ma mocnego nawilzenia. I podobno z tego co czytałam kiedyś wypowiedzi osób obrzezanych nie czują przyjemności ze stosunku. Może i łatwiej zadbać o higienę gdy skórka jest odcięta ale wcale nie jest tak ze Ci co nie sa obrzezani mają tam brudno czy coś jak tu wypisujecie. Zwyczajnie gdy oni chcą umyć dobrze muszą tą skorke naciagnac i tyle a osoby po obrzezaniu nie muszą bo wszystko splywa odrazu i tyle. Jak ktoś się myje i dba o siebie to czy jest obrzezany czy nie to zawsze ma tam czysto! Poza tym fajnie wygląda jak facet sobie tak przesuwa ręką po tym, i ma co przesuwać. Bez skórki tam tego efektu nie ma bo członek jest zwyczajnie taki jakby tu powiedzieć..goły..

Gość gość
Względy higieniczne powiadacie...Wystarczy się MYĆ i żaden z problemów natury higienicznej nie występuje. Takie to proste. Nie wiem, czy to trzeba tłumaczyć, ale zestawcie to sobie z kobietą podczas menstruacji która się nie umyje. Co tam się będzie działo w tych okolicach? W ogóle zestawmy kobietę, która o higienę dba średnio. Jaka flora bakteryjna będzie obecna, jakie miłe zapaszki? Analogiczna sytuacja, kto dorabia teorię o higienie dając przykład brudasów i wymienia co się gromadzi i jak. Dupa tam.

Gość gość
06:07 Jesteś facetem, nie kobietą dlatego tak piszesz. Kolejny tchórz z Ciebie. :D

Gość gość
luk2018 wczoraj Obrzydliwy. :O

Gość gość
14:13 Co za bełkot. :D Doskonale wiemy, że i tak tam do końca nie wymyjesz. :P

Gość gość
luk2018 Po co wrzucasz to foto? Przecież wiadomo, że tutaj laski zachwcają się tylko obrzezanymi, wiec pomyliłeś tematy koleś.

Gość gość
01:58 A mi sie podoba. spoko jest. :)

Gość gość
'Obrzezany lasek ma bez liku, nieobrzezany musi walić konia w oborniku'. - lol :D:D:D:D:D

Gość luk2018
Polecacie mi jakieś obrzezanie? całkowite, częściowe?

Gość gość
nom