Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem ze szczurem!!!!

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich, potrzebuje pilnej porady:( jakiś czas temu dostałam w prezencie dwa szczury. Kocham zwierzęta i uważam ze każde zwierzątko małe czy duże zasługuje na miłość , pieszczochy i wszystko co najlepsze. Tak tez myślałam o szczurach, rozpieszczała je. Ale jeden z nich od samego początku wydawał mi się agresywny, atakował drugiego, zabierał mu jedzenie, wiecznie go gryzł. Do mnie tez nie był zbytnio przekonany i kiedyś lekko skarcił mnie w palec. W piątek rzucił mi się na rękę i wbił mi zęby w palec. Krew oczywiście się polała, lecz wdało mi się zakażenie mimo wody utlenionej i okteniseptu. Byłam w szpitalu i dostałam zastrzyk przeciw tęrzcowy i neo toksynę czy coś takiego. Mam iść do szpitala zakaźnego i na wszelki wypadek zrobić szczepionkę na wściekliznę i gorączkę szczurzą. Proszę o pomoc w kwesti tego szczura... muszę się go pozbyć z bólem serca, nie wiem jednak jak to zrobić i gdzie. Proszę o pomoc jeśli ktoś wie co mogę z nim zrobić. Nie chce go usypiać... z góry dziekuje za każda pomoc i radę

Gość gość
Na razie musisz wiedzieć co się z nim dzieje , obserwacja przeciw wściekliźnie konieczna więc chyba w tej chwili nie bedziesz mogła go uśpić. Idz do weterynarza i pogadaj co z nim zrobić , może coś ci doradzi .

Gość gość
A na drugi raz jak poczebujesz kogos popiescić to zglos sie domnie ja mam węża w kieszni dam ci go poglaskać ;-)

Gość gość
Jeśli jest to samiec to szczerze polecam kastrację, u nas załatwiło to problem agresji.