Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu po narodzinach dziecka małżeństwa się sypią?

Polecane posty

Gość gość
Mnie chodzi po prostu o uswiadomienie na tym przykladzie, jakie spustoszenie robi takie stabilne i niezalezne od okolicznosci "NIE" w stotunku do drugiej osoby. Kazdy powinien zdac sobie sprawe jak jego zachowanie i wypowiedzi dzialaja na druga osobe - po prostu wyobrazic sobie, ze jakas osobatraktuje mnie dokladnie tak samo, jak ja traktuje te osobe. I zasadnicze pytanie wtedy do samej siebie : jast mi tak dobrze i przyjemnie ?

Gość gość
Chociażby ze względu na permanenty stres facet może odmówić, albo traktowania siebie samego jako przedmiot wyzysku tzw. bankomat gdy partnerka nie śpieszy się do powrotu do zarobkowania i wzięcia części odpowiedzialności finansowej za rodzine.

Gość gość
gdy partnerka nie śpieszy się do powrotu do zarobkowania i wzięcia części odpowiedzialności finansowej za rodzine. xx a co to za brednie, przecież kobieta na macierzyńskim dostaje 80% wypłaty, wiec ponosi również odpowiedzialność finansową

Gość gość
przedmiot wyzysku tzw. bankomat gdy partnerka nie śpieszy się do powrotu do zarobkowania xx a jak się pośpieszy i pójdzie do pracy, to facet nie będzie bankomatem, kiedy będzie musiał opłacić nianię do dziecka, lub gosposię?

Gość gość
Ale 80% podstawy, co oznacza, że jak głównie zarabiała na systemie prowizyjnym, albo pod stołem to takie grosiki można sobie w buty wsadzić.

Gość gość
@14:29 a dlaczego tylko facet miałby to robić? nie mogą się dogadać po partnersku i złożyć jak ludzie po połowie?

Gość gość
ze względu na permanenty stres facet może odmówić xx a kobieta to się nie stresuje jak dziecko drze sie non stop z powodu kolki czy ząbkowania i trzeba przy nim zapiepszać aż pot po tyłku leci???

Gość gość
Ale 80% podstawy, co oznacza, że jak głównie zarabiała na systemie prowizyjnym, albo pod stołem to takie grosiki można sobie w buty wsadzić. xx to trzeba było jej nie wsadzać i nie robić dziecka, skoro tak ci to przeszkadzało, ze zarabia "pod stołem", a jak ty zachorujesz powiedzmy na kręgosłup i nie dostaniesz prowizji tylko 80% podstawy to rozumiem, ze żona moze cię kopnąć w tyłek, pasożycie?

Gość gość
a dlaczego tylko facet miałby to robić? nie mogą się dogadać po partnersku i złożyć jak ludzie po połowie? xx dlatego tylko facet, bo to jemu przeszkadzało, jak była w domu. A niby dlaczego ona ma płacić obcej babie za coś, co sama robiła i chciała robić dalej?

Gość gość
a dlaczego tylko facet miałby to robić? nie mogą się dogadać po partnersku i złożyć jak ludzie po połowie? xx bo to facetowi przeszkadzało że była w domu. Jej nie przeszkadzało. Sprzata ten, komu przeszkadza bałagan-czyż nie tak mówią zazwyczaj faceci?

Gość gość
Sypia sie malzenstwa nieodpowiedzialne i kiepskie. Jesli przed slubem nastawiaja sie na dzieci, to chyba maja jakie takie pojecie, jak wyglada opieka nad niemowlakiem. Tak wtedy, jak i w innych sytuacjach, gdy potrzeba w czyms pomoc lub z czegos zrezygnowac na rzecz partnera, dobre pary sie wspierają.

Gość gość
"U niektórych dzieci juz dorosle.. a oni dalej razem.. Z nudow? Przyzwyczajenia ? A dlaczego niby ? W dzisiejszych czasach? Gdy lansowana jest teza o wyrzuceniu , a nie o naprawianiu, kto by chcial sie męczyc ze soba ? usmiech.gif" xxx Śmiem twierdzić, że często z powodu braku kasy i możliwości życia na dotychczasowym poziomie finansowym po rozstaniu.

Gość gość
Dobrze, to miejcie swoje roszczenia wobec facetów, tak jak tutaj staracie się człowieka zaszczekać, zamiast traktować związek po partnersku. Tylko później bez płaczu, że facet, który wydawał się pantoflem was zostawił, bo fatalnie sie czuł w takim związku. Dla myślących i ambitnych mam - powodzenia. Szanujcie zdrowie i psychikę ojców swych dzieci.

Gość gość
dlatego tylko facet, bo to jemu przeszkadzało, jak była w domu. A niby dlaczego ona ma płacić obcej babie za coś, co sama robiła i chciała robić dalej? xxx Heloł! Dorosłe życie puka do Twych drzwi! Powrót do pracy to naturalna kolej rzeczy dla dojrzałej osoby, chyba że dalej rodzice finansują ci dorosłe życie a ty bezwstydnie bierzesz kase pod siebie :)

Gość gość
14:20 jeśli kobieta ma prawo odmowy to mężczyzna też. A co ona jakąś lepsza? Bo dziecko urodziła? Jego potrzeby się nie zmieniły dlaczego on ma cierpieć? Kiedyś kobiety rodziły i wywiazywaly się z obowiązku małżeńskiego i było ok a teraz wielkie halo bo ona nie chce. Tylko jakoś niektóre potrafią i chcą i dbają i ich małżeństwa trwają w szczęściu i miłości.

Gość gość
to trzeba było jej nie wsadzać i nie robić dziecka, skoro tak ci to przeszkadzało, ze zarabia "pod stołem", a jak ty zachorujesz powiedzmy na kręgosłup i nie dostaniesz prowizji tylko 80% podstawy to rozumiem, ze żona moze cię kopnąć w tyłek, pasożycie? xxx Rzeczywiście to dwie identyczne sytuacje :D Człowiek ubezwłasnowolniony, leżący, niesprawny przez wypadek a dorosła i zdrowa kobieta w sile wieku, która tylko z własnej woli miga się po roku od pracy. Nie wiem jeszcze do jakich absurdów sprowadzisz temat.

Gość gość
Jak Was czytam to się zastanawiam, który frajer postanowił Was zalać. Przecież życie z takimi heterami mającymi wiecznie cięte riposty na uzasadnienie swego nieróbstwa to istny koszmar.

Gość gość
14:45 jak kobieta karmi to ma prawo nie chcieć bo hiperprolaktynemia to jest zaburzenie hormonalne, a facet ślubował w zdrowiu i w chorobie ;) a co do dawnych czasów to kiepski argument, kobiety często nie chciały tylko były brane siłą w ramach obowiązku małż.

Gość gość
tylko z własnej woli miga się po roku od pracy. xx po jakim roku? wcześniej pisałaś, ze na macierzyńskim ma iść do pracy bo 80% to mało

Gość gość
Szanujcie zdrowie i psychikę ojców swych dzieci. xx i vice wersa

Gość gość
@14:33 Twój beznadziejny argument upada. Ślubowałaś mu w zdrowiu i chorobie, więc chociaż raz nie ustawiaj życia pod siebie i bądź konsekwentna. Po roku macierzyńskiego Tobie natomiast rąk nie oberwało przy łokciach :) Chyba, że rozłożyłaś mu nogi będąc w konkubinacie bez zabezpieczenia to na co liczyłaś będąc w związku niesformalizowanym?

Gość gość
Powrót do pracy to naturalna kolej rzeczy dla dojrzałej osoby, xx tak ale powrót w swoim czasie a nie na gwizdek faceta, skoro prawo mi daje możliwość sprawowania osobistej opieki nad dzieckiem do 3 rż to dlaczego facet miałby mi tego zabraniać??? takie rzeczy ustala się przed ślubem.

Gość gość
@14:50 Mylisz osoby wariatko.

Gość gość
14:52 co ty ćpasz?

Gość gość
@14:52 Czyli przez 3 lata dostajesz pensje? Nieźle się ustawiłaś, pewnie jako członek zarządu lub akcjonariusz. Weź odpowiedzialność za dorosłe życie i nie zasłaniaj się literą prawa, bo mąż Cię znienawidzi jako nieroba.

Gość gość
14:53 a ty nie tylko mylisz ale jesteś pomylona, sayonara sciero :)

Gość gość
@14:52 A więc - nie wiedzieć dlaczego - sama dajesz sobie wyłącznie pole do elastyczności. A jak facet przedstawi Ci jasno sytuacje, że finansowo fatalnie stoicie oznacza to, że jest to fanaberia faceta? Ja piertole, a później się dziwić, że Polki królują w statystykach jako nieaktywne zawodowe na równi z kobietami, które do Europy przybywają z zacofanych krajów trzeciego świata :D

Gość gość
A ja nie wracam..i dobrze nam z tym.

Gość gość
To prawda. Na zachodzie i stopniowo również w Polsce Polki figurują jako główne beneficjentki wyciągające łapy po państwowe pieniążki.

Gość gość
Jego potrzeby się nie zmieniły dlaczego on ma cierpieć? xx a od kiedy brak seksu to cierpienie? niech sobie spuści z krzyża jak mu tak źle, biedny misio, ojojoj. Troglodyta piepszony, potrzeby ważniejsze niż dziecko i żona.