Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Menu komunijne. Co podawalyscie? Same robilyscie czy katering?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Zastanawiam sie nad kateringiem czy oplaca sie samemu to zrobic? U mnie zupa+obiad+sałatka koszt 60 zl /os. I tak sobie mysle co tu robic. Bo myslalam ugotowac gar rosołu i np upiec kurczaka,schabowe i kotlety mielone. Czy decydowac sie na cos oryginalnego i wziąc katering? Ciasta upieke sama,bo potrafie. Mam swoje mieso,bo mieszkam na wsi. I tak nie wiem co robic. Mąż mowi zebysmy sami zrobili. A Wy? Same robilyscie? Doradzcie.

Gość gość
A ile osób?

Gość gość
Skromnie. 13.

Gość gość
No to musisz liczyć na każdą osobe po każdym rodzaju mięsa. Wiec ja bym zrobiła 13 kawałków kurczaka, 13 schabowych i 13 mielonych.

Gość gość
mój maż robił ,chłodnik i kaczkę było ,nawet 15 osób nie byłu na nas ,tort i ciasta kupiłam.

Gość gość
Ja robiłam w restauracji, jest dużo wygodniej, ale podana przez ciebie cena faktycznie dość wysoka za sam obiad. Co do menu, to jest takie bezbarwne. Nie wiem, jaka kuchnię lubisz, ale tego typu okazje kojarzą mi się mimo wszystko z bardziej elegancki jedzeniem. Mielone to się je w barze mlecznym a nie na komunii. Dużo zależy czy możesz liczyć na jakąkolwiek pomoc rodziny i na ile jesteś zorganizowana. I musisz mieć na względzie to, że sporą część imprezy spędzisz w kuchni.

Gość gość
A co będzie robił mąż? Bo skoro mówi, żebyście sami robili to mam nadzieję, że nie skończy się, że Ty sama?! Obiad mało wyszukany, sama znasz gości, wiesz co lubią. Zrób zupę. 2 rodzaje mięsa. Sos. Surówki. Ciasto i tort. Ewentualnie potem jeszcze sałatki ze 2.

Gość gość
Kurdejakoś na jesieni był temat menu na komunie i bylo kilka stron. ... poszukaj bo ja miałam zapisane ale niechcący usunęłam ulubione tematy

Gość gość
No pracujemy oboje,wiec u mnie obowiazki sa 50/50. Kiedys to tylko mielone byly :D Na komunii sami swoi. Chrzestni to nasi dobrzy znajomi ze szkoly. Dziadkowie i moja siostra z mezem i synkiem. Tyle.

Gość gość
Zamiast mielonego zrob rolade miesna z piekarnika, bardziej eleganckie i mnie pracy bo nie musisz smazyc

Gość gość
Wlasnie chodzi o to ze w rodzinie sami tradycjonalisci. Jak mi pani od kateringu pokazala menu..to sie zalamalam. Szparagi pod beszamelem? No niestety ale u mnie nikt tego nie zje. Tesciowa od 30 lat na swieta robi tylko golabki,bigos i kurczaka. Ja zrobilam rolady,schab ze sliwka to nawet nie tkneli. Salatke jarzynowa jedli :D