Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile żyją plemniki?

Polecane posty

Gość gość

Witam! Czy po wytarciu penisa w papier/majtki pozniej troche reka i odczekaniu Ok 5min i wejściu do partnerki (bez preejakulatu) jest mozliwe zapłodnienie?

Gość gość
Miejmy nadzieje że jest możliwe. Katolik musi złożyć nasienie w drogach rodnych żony i przy każdym zbliżeniu dążyć do zapłodnienia. Z Bogiem!

Gość prawi 124
zalezy gdzie ,.,. na ręce zyja nie dłuzej niż 5 minut ale w pochwie mogą przetrwać spokojnie 12 godzin .,., Tam mają lepsze warunki .,,.

Gość gość
ak długo żyją plemniki? Żywotność plemników jest ograniczona. Mogą żyć od kilku minut po kilka dni (nawet 5). Plemniki łatwo obumierają, jeśli znajdują się w niesprzyjających warunkach. Są narażone na działanie czynników zewnętrznych, które nie wpływają korzystnie na ich kondycję m. in. kontakt z powietrzem

Gość gość
Juz wam mowie, doszedłem poza dziewczyna. Wytarłem papierem i dodatkowo reka za Ok 5min (był suchy, ze sperma bym przeciez nie włożył) włożyłem go dosłownie na sekunde nie wiecej

Gość gość
Plemniki żyją 8 d\u\p\

Gość gość
W cewce nie wytarłes :) Duzo radosci z bobasa zycze tobie... przyszły tatusiu :D 🖐️

Gość gość
Raczej nie jest to możliwe, nie masz się o co martwić, 99% że nie doszło do zapłodnienia.

Gość gość
Chciałbym dodać, ze aby nie było spermy w cewce, masturbowałam sie, wtedy reszta wydobyła sie na zewnątrz...martwie sie bo wszedzie piszą o cieplej wodzie z mydłem...

Gość gość
Plemniki stają się niezdolne do zapłodnienia wtedy, kiedy wysycha płyn, w którym się znajdują (czyli wtedy, kiedy wysycha sperma) lub wtedy, kiedy penis czy inna część ciała, na której znajdowała się świeża sperma, zostanie obmyta lub dokładnie wytarta i osuszona. Zapłodnienie poprzez przeniesienie świeżej spermy np. na dłoniach do pochwy partnerki nie jest bardzo prawdopodobne, ale wciąż możliwe.

Gość gość
Ech, ale niedouczenie! Po wytrusku nalezy KONIECZNIE zrobic siku i obmyc penisa zanim wlozy sie z powrotem! Plemniki zostaja w cewce moczowej, dlatego trzeba je wyplukac oddajac mocz... Co za bzdury ktos napisal, ze na 99% nie doszlo do zaplodnienia ;-) Mozliwe, ze bedziesz ojcem ;-)

Gość gość
Skoro twierdzi, ze sie masturbował tzn ze były to ruchy frykcyjne, czyli, ze pozostałości zostały wypchnięte na zewnątrz...jakby kazdy miał zapładniał w ten sposob...to juz miałbym drużynę piłkarska

Gość gość
gosc 12:32 Przestań straszyć ze bedzie tatusiem, chłopak napisał (bez preejakulatu) wytarł wszystko, było sucho a wiec nikłe szanse. Pewności nie daje,że nie doszło stąd 99% , ale z dobrych zródeł, opinii lekarzy są bardzo małe szanse na zapłodnienie.

Gość gość
Nie strasze. Tylko to, ze po wytrusku czesc plemnikow zostaje w cewce to prawda. Jak masz watpliwosci to poczytaj.

Gość gość
*wytrysku

Gość gość
Czy po wyciskaniu ich podczas masturbacji nadal zostają? Jakby ją jechał przez jakis czas moze i byłaby szansa aby sie wydostały. Napisał ze włożył raz i to na sekunde. Pechowiec Bryan?

Gość gość
Napisalam tylko jak jest ;-) a on wie najlepiej czy byla mozliwosc, zeby cos wyszlo z penisa, gdy w niej byl :-P

Gość gość
Wiecie, moja panika jest stad, ze zawsze używałem prezerwatyw. Wtedy rownież użyłem, ale juz po całej akcji. Wygladalo to tak. Ona robiła mi, ja doszedłem, wytarłem i miedzy czasie przez kilka minut zajmowałem sie nią. W tym czasie starałem sie go wytrzeć reka No i sie masturbowałam. Gdy minelo kilka minut Ok 5. Wtedy usiadła na mnie i zwyczajnie ocierała sie o niego i dopiero po chwili przez zupełny przypadek wcisnął sie do środka, oczywiscie niezwłocznie wyjąłem...

Gość gość
gosc 12:47 To Ty chyba nie wiesz co czytasz. Owszem mogą się tam znajdować(śladowe ilości) ale Mocz, cewka moczowa nie jest środowiskiem sprzyjającym przeżyciu plemników. Jest to związane z nieodpowiednim pH. Mogą natomiast pozostać pod napletkiem.

Gość gość
Na przyszlosc zaprzestancie takich zabaw bez zabiezpieczenia ;-) a teraz nie ma co sie dodatkowo stresowac ;-) mozesz kupic tabletke po dla pewnosci ;-)

Gość gość
Skoro sie masturbował, ciezko by było o pozostawienie ich tam. Gdyby go niedotykal- latwiej

Gość gość
Panowie i Panie, zróbcie prezent na walentynki i udzielcie konkret odpowiedzi na moje pytanie, bez zadnych przesmiewisk czy docinek...po prostu prosze...zawsze robilismy to z zabezpieczeniem...boje sie ze cos sie przedostało...

Gość Facet z bagażem
Niby nie ma głupich pytań, więc odpowiem na Twoje - Nie jesteście w ciąży. Żeby kobieta mogła zajść to musisz wpakować tam cały ładunek (nie kropelkę czy dwie), a do tego babka musi być w dobrym momencie cyklu. Przy takich warunkach masz 5-10% szans na ciąże. W Waszym przypadku szansa jest 0%. Dlaczego w tym kraju nie uczą tego na biologii?

Gość gość
Wiec Skad niby teoria "wystarczy kropelka"?