Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Potrzebuję porady

Polecane posty

Gość gość

Jestem z dziewczyną od dwóch lat. Poznaliśmy się przypadkiem a dokładniej wynajęła u mnie pokój. Po pewnym czasie mieszkania otworzyła się i podczas rozmowy wyznała, że jest bi, rozstała się i wyprowadziła od swojej partnerki. Praktycznie od pierwszego spotkania coś nas do siebie ciągnęło a kilka dni po tej rozmowie stwierdziliśmy, że spróbujemy być razem. Przez półtora roku było wspaniale ale w pewnym momencie odezwała się do niej jej była. Na początku nie miałem z tym problemu, o wszystkim mi mówiła, kilka wiadomości i tyle. Ale jak się przypadkiem okazało są to długie rozmowy codziennie a nawet doszły do tego dwa spotkania.. Bardzo ją kocham, jest dla mnie ideałem ale ta sytuacja strasznie mnie rani. Po wielu rozmowach stwierdziła, że ja jestem jej miłością ale będzie z nią rozmawiać i nie zakończy z nią znajomości. Proszę o jakąś radę..

Gość gość
Ma prawo utrzymywać relacje koleżeńskie, póki poza nie nie wykracza, nie masz prawa dyktować jej, z kim może, a z kim nie może rozmawiać. Popracuj nad własną samooceną.

Gość gość
Oczywiście, że ma prawo, to jej życie i może robić co uważa za słuszne, tylko to nie są zwyczajne relacje koleżankie..

Gość gość
Nie ograniczaj ją pod tym względem, nie zakazuj jej się z nia spotykać, pisać( oczywiscie jeśli beda to normalne, nie czeste spotkania) bo pogorszysz sprawę. Mów jej jak ją bardzo kochasz, ze nie chcesz jej stracic tak o po prostu, takie bez okazji słowa wiesz o co chodzi :) Albo pogadaj z nia poważnie o tej sytuacji, powiedz co czujesz, jeśli mocno Cie kocha powinna zrozumieć i ograniczyc spotkania z byłą. Nie martw sie, bedzie dobrze :)

Gość gość
gość dziś Ale babskie p*****lolo... Facet, nie daj się szmacić, postaw sprawę jasno i konkretnie - albo Ty, albo 'znajomość' z koleżanką. Jeśli kobieta naprawdę kocha, jej wybór jest oczywisty.

Gość gość
13:18 Ty czytasz ze zrozumieniem? napisałam m.in: nie zakazuj jej się z nia spotykać, pisać( oczywiscie jeśli beda to normalne, nie czeste spotkania) ... bo jeśli byłoby inaczej to jak najbardziej postawic sprawe jasno, nie trzeba byc filozofem by sie domyślić.

Gość gość
Trudno o porade, jezeli masz z tym problem, prawdopodobnie spowodowany strachem, ze moze miedzy nimi intymna znajomosc odzyc. Sprobuj pozbyc sie takich obaw, poniewaz w zyciu nie ma na nic gwarancji. Teoretycznie moze cos sie nawiazac z kazdym nowo poznanym mezczyzna albo kobieta (w zwiazku z bi "niebezpieczenstwo" jest podwujne). Musisz zaufac, a jezeli nie mozesz, to pozostaje tylko rozstanie. Ale w nastepnym tez nigdy pewnosci miec nie mozesz.