Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Arika1994

Wyjazd do Holandii z dzieckiem!!!

Polecane posty

Drogie mamy od 2 lat mam partnera stałego (bez slubu), on w listopadzie 2017 musiał wyjechac do Holandii do pracy, z racji tego że nie moze za czaesto do kraju przyjezdzac chciał by mnie i syna (syn ma obecnie 3 latka) zabraz do Holandii jak tylko załatwi mieszkanie/dom prywatne.. mam jednak pewne obawy i moze któras by mnie uspkoiła bo pewnie za duzo sie medii nasłuchalam i mama moja mnie nastraszyła ze tam bez powodu dzieci odbierają..mój syn nie mowi, mowi po swojemu zdarza mu sie wymuszac placzem do tego niejadek co ma niestety po mnie...co prawda wyjechac planuje dopiero na grudzien/styczen 2019 czyli wtedy mial by 4 latka (mam nadzieje ze do teho czasu zacznie mowic chociaz)...partner chce by moj syn mial odzielny pokoj i bedzie sie starał zoorganizowac całą wyprawke dla niego..na chwile obecna mały spi ze mna w pokoju bo mieszkam we wrocławu w malej kawalerce do tego jeszcze z siostrą, w ciagu dnia maly chodzi do przedszkola wiec raczej nie bylo y problemu bo on lubi dzieci inne by tam poszedl do przedszkola..i druga sprawa czy powinnam od razu zalatwiac sobie po wyjezdzie prace 1/4 lub 3/4 etatu czy to by dobrze wygladalo czy moge sie lub powinnam wstrzymac...nie pije alkoholu (okazjalnie na sylwestra moze szampana), nie pale papierosow wogole, znam angielski ale niedługo zaczynam tu w Polsce sama w domu nauke holenderskiego...ale mimio wszystko mam obawy ze to za malo i że do czegos beda mogli sie doczepic...syn ma do tego urode taka typowo niemiecko/holenderską blondyn i niebieskie oczy wiec przeraza mnie ze beda chccili np z byle powodu mnie sprawdzac.... dodam jeszcze że z partnerem jestesmy bez ślubu, nie chcey sie spiszyc on tym bardziej bo juz miał raz slub, ja wogole...ogolnie nie mowi tez nie że nigdy nie bedzie chcial brac slubu ze mną, ale w sumie jesli by to lepiej wyglądalo to mogla bym z nim porozmawiac o slubie cywilnym bez wesela, tylko najbliżsi..

Gość gość
nikt dzieci w nl bez przyczyny nie odbiera. fakt, za mieszkanie z sistra w kawalerce z dzieckiem dostalabys pewnie kuratora...

akurat to teraz w Polsce we wrocławiu jak napisałam tam wiadomo bedziemy planowali wieksze lokum na nasza trójke czyli ja, moj partner i mój syn.