Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do mam z niedoczynnością tarczycy

Polecane posty

Gość gość

Ile staraliście się o dziecko od momentu diagnozy przepisania leków hormonalnych?

Gość gość
Trzy miesiące.

Gość gość
Miesiąc

Gość gość
8 miesięcy.

Gość gość
Super dziękuje. Ja mam termin do endo na koniec marca. Z krwi podwyższone jest tsh i prolaktyna. Dlatego gin dał skierowanie bo mówi ze trzeba zbadać przyczynę.

Gość gość
To zrób sobie odrazu Ft4 i Atpo ewentualnie jeszcze Atg . Mnie bez tych badań Endo odesłał z kwitkiem.

Gość gość
5 miesięcy się starałam o dziecko i w 5 miesiącu zaszłam a wcześniej nawet nie wiedziałam, że mam coś takiego. leki brałam chyba od 3 miesiaca staran. wiek 33 lata, pierwsza ciąża.

Gość gość
a jak w ciąże zaszłam, miałam tsh ponad 5 i dużo za dużą prolaktynę a mimo to zaszłam, jak odebrałam wynik z laboratoirum to się załamałam bo leki brałam a tsh szło w góre, a już wtedy w ciąży byłam. Jeszcze o tym nie widziałam ale już zbijałam wyższą dawką. Powodzenia.

Gość gość
No właśnie ja tez w pierwszej chwili się załamałam. Od roku nie mogę zajść w ciąże. Jako pierwsze po „badaniu podwozia” i usg lekarz zalecił badanie hormonów z krwi. Jeszcze nie było wyników a już mi zadzwonił żebym odebrała skierowanie do endo i napisane było na nim za wysoka prolaktyna i tsh i mówił żeby zbadać tarczyce bo nie wiadomo czy to hashimoto czy co wiec się przestraszyłam.

Gość gość
A macie guzki?

Gość gość
posłuchaj, ja mam niedoczynnośc tarczycy i wysoką prolaktynę, a mój mąz miał kiepskie wyniki nasienia. zaszłam w ciąże w 5 miesiacu staran, jak juz kompletnie odpuscilismy i dałam na luz, pomyslalam, no trudno najwyzej matką nie zostane. sex był dla przyjemnosci i zero myslenia o ciazy i co? i zaszłam!! jak się będziesz spinać, albo kochac tylko dla ciąży to jej nie bedzie i koniec. jesli moge ci cos doradzic, to pij duzo czerwonego wina wytrwanego lub polwtrwanego, jedz migdaly. Nie wiem w sumie czy mnie to pomogło, ale opychalam sie tym doslownie.

Gość gość
17:23 ty tu piszesz trolu w każdym temacie o staraniach i wymądrzasz się ze odpuściłas. Tylko ciekawe ze w innych tematach miałas tez inne problemy zdiagnozowane i inne dolegliwości.

Gość gość
Ja zaszam w trzecim cyklu, ale dopiero w ciazy dowiedzialam sie o podwyzszonym tsh.

Gość gość
A ja dopiero po ciazy dostałam zapalenia tarczycy

Gość gość
Ja staralam sie 4 lata o dziecko. Lekarz powiedzial ze to cud... Ze to niemozliwe ze zaszlam w ciaze. Wyniki mialam fatalne.. Kilka tys przekraczaly norme. Od lekow doszla cholestaza,cukrzyca,na koncu zoltaczka... Mialam wycinane guzki na tarczycy.. I nagle dowiaduje sie ze jestem w ciazy... Cale 36 tyg strachu(w 36 tyg trzeba bylo rozwiazac ciążę).. Corka jest chorowita,słaba,nic dziwnego,nałykała sie lekow bedac jeszcze w moim brzuchu.. Ale mam swoje oczko w glowie. Ma 4 lata.. Staramy sie o kolejne.. Moze Bog zrobi mi znowu niespodzianke:-) Dodam,ze jako 17 latka wpadlam ze swoim wtedy jeszcze nie mezem i urodzilam syna.. Wpadlismy za 1szym razem :D

Gość gość
18:36 masz urojenia? nigdzie nic nie pisalam o zadnych problemach z zajsciem w ciaze, przysiegam na moje zycie. i nie jestem zadnym trolem, chcialabys! w ciaze zaszlam w 5 miesiacu staran czy ci sie to podoba czy nie.

Gość gość
i nie mialam zadnych innych zdiagnozowanych. czytasz te fora i cos sobie dopowiadasz mitomanko

Gość gość
Ja miałam wysokie tsh i poroniłam..staraliśmy się rok dopiero potem badania i wyszło hasimoto

Gość gość
Staraliśmy się dwa miesiące. Nie wiedziałam, że mam problem z tarczycą. W 7 tyg.ciaży dowiedziałam się, że mam Hashimoto, TSH wtedy 3,700, ale FT4 nie było takie złe.

Gość gość
Up

Gość gość
Ja nie wiedziałam, że mam problem z tarczycą. Zaszłam w ciążę za 1 strzałem, a potem się okazało, że TSH mam 3.9