Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poirytowana na maksa

Niedopłata podatku w rozliczeniu z czego wynika

Polecane posty

Z roku na rok mam coraz większą niedopłatę. zaczęło się od jakiś 50 zł, w tym roku muszę zapłacić 170 :/ zawsze tłumaczyłam to sobie tym, że miałam przerwy w zatrudnieniu lub pobierałam zasiłek. w poprzednim roku przez 11 miesięcy byłam zatrudniona u jednego pracodawcy, w listopadzie, będąc na urlopie (dosłownie 4 dni) zaczęłam pracę w innym miejscu, a do zapłaty do US mam aż 170 zł! Dodam, że rozliczam się sama i nie mam dzieci. Do pracy dojeżdżam z innej miejscowości i mam tzw rozłąkowe. Czy macie podobnie jak ja?

dodam jeszcze, że przekroczenie progu podatkowego nie wchodzi w grę, w zeszłym roku zarobiłam ok 46 tys....

Gość gość
Mialem podobnie do Ciebie i zawsze byl zwrot :) nigdy dopłatą mi sie nie trafiła :) rozliczasz sie programem czy tak "z głowy"?

zawsze rozliczam się programem e-pity, a pracuję w państwówce więc mam nadzieję, że oszustwo nie wchodzi w grę :P

Gość gość
To w takim razie jest to bardzo dziwne :)

Gość gość
16:34 dokładnie tak. A może któryś z pracodawców zastosował u Ciebie ulgę? Zapomniałem jak się to nazywa ale to jest takie np.15-30 zł do wypłaty a później przy rozliczeniu musisz coś zwraca.

Gość gość
Autorko korzystaj tylko z programu e deklaracje na stronie ministerstwa gov pl

Rozliczając się po prostu przepisuję kwoty w odpowiednie pola i wszystko samo się wylicza, nie widzę możliwości, żeby coś pomieszać. Zawsze sprawdzam, czy się nie przypadkiem nie pomyliłam, a program musi dobrze policzyć... Muszę się zapytać księgowej. Irytuje mnie to strasznie. Z każdym rokiem mam nadzieję, że w końcu dostanę jakiś zwrot, a tylko coraz bardziej się wkurzam :/

kinggagaaxd wg mnie nie kwalifikuję się do podanych przykładów... :( 1. o zarobkach objętych wyższym progiem podatkowym mogę tylko pomarzyć :P 2. miałam 1 źródło dochodu (nie liczę tych 4 dni, kiedy pracowałam jednocześnie w 2 miejscach) 3. miałam umowy o pracę

czytałam artykuły o niedopłacie, ale nie znalazłam w nich mojego przypadku... :(

a ile masz w rubryce zaliczka pobrana przez płatnika zazwyczaj skoro masz umowę o prace, to raczej masz rocznie mniej wiecej tyle samo, jeśli można wiedzieć

To była umowa zlecenie ale mniejsza o większość , chodzi mi o tą rubrykę 51 , ile zazwyczaj tam masz, a może nie masz wcale i dlatego musisz dopłacać, bo twój pracodawca nie odprowadza składek

Gość gość
niedopłata podatku zawsze wynika tylko z jednego: z tego że nie zapłaciłaś podatku co jest moim zdaniem czynem chwalebnym i godnym naśladowania. jak juz będe bogaty to wykupie czas antenowy i zorganizuje wręczenie nagród pienieżnych dla osób z największą niedopłątą w stosunku do kwoty zobowiazania. beda również nagrody rzeczowe oraz wycieczki z graficiarzami do zusu ogólnie wymysli sie coś wesołego

Gość gość
osobiście zachęcam wszystkich publicznie do popełniania tego czynu karalnego i licze na rychła interwencję służb najlepiej tych zakonspirowanych w internetach oraz rozprawe wsądezie. chciałbym sie dowiedziec ile z dotychczasowych podatków poszło na inwigilowanie podatników

gość dziś xD ale co ona ma do tego, skoro to pracodawca musi odprowadzić ten podatek według określonej skali, a z tego co się orientuje pracownik nie ma takiego obowiązku,chodź mogę się mylić. Skoro ona musi dopłacać a nie przekracza drugiego progu podatkowego, bo rocznie zarabia poniżej kwoty 85tyś, to ewidentnie wina leży po stronie pracodawcy, który albo za mało odprowadza albo nie płaci wcale co też jest możliwe

Gość gość
to byłby niezły pretekst żeby rozliczyć kolesi z wykorzydstania budżetu oraz wykaząc powiazania zusu z kolesiami od nieuczciwej konkyrencji którzy piastuja wysokie urzędy tu tam siam i sram

Gość gość
tak sie kończy "outsourcing" w tym przypadku narzucony ustawowo

Gość gość
nie znam sie na prawie podatkowym bo nie zamierzam płacić żadnych podatków przynajmnie dopóty mam zerowy wpływ na wykorzystanie budżetowych pieniędzy i dopóki pasą sie na nich cweluchy takie jak dotychczas których mozna sobie codziennie obejrzeć w wiadomosciach

Gość gość
Gość 17:01 hahahaha :D

Gość gość
niech każdy sobie przeprowadzi taki eksperyment myslowy. otrzymałes fuche skarbnika klasowego w dodatku jestes poza kontrolą przewodniczącego klasy i jakiejkolwiek innej osoby w tym nauczycieli. każdy uczeń co rok pod groźbą kozy i zawieszenia w prawach ucznia jest zobowiązany bulić ci siope wg arbitralnie ustalanych oprzez ciebie kryteriów. co robisz z tą kasą? a) przeznaczasz ją dla dobra klasy i szkoły? b) przepiertalasz na przyjemności? c) dzielisz sie nią z bandziorami któ¶zy pomoga ci zebrać jeszcze wieksze składki w przyszłym roku?. ja wiem co bym zrobił dlatego nie bede koorfa bulił żadnej jepanej jałmuzny żadnej piertolonej mafii nieudaczników

Gość gość
a jak mnie chca zamknąć to powodzenia. będa mieli kolejny pretekst do wyłudzania pinindzy

Gość gość
Gość 17:01 hahahaha :D autorko ja raz miałam dopłacić zawrotna kwotę 4 zł;) ale Przez pare lat z rzędu nie dostawałam zandego zwrotu i tez sie czułam rozżalona.

Gość gość
jestem niezadowolony z usług władz dlatego dziekuję za wspólprace ale wiecej nie skorzystam z waszych usług. życzę premierowi ministrom i posłom powodzenia w krajach trzeciego świata tudzież sukcesów w ksiegowaniu dla jakuzy ale ja już was nie potrzebuje. poradze sobie sam. danke szejn aufiderzejn sajonara

za waszą poradą ściągnęłam program do rozliczania ze strony ministerstwa i o dziwo mam teraz do zapłaty nie 170 zł a 8!!! program e-pity źle sumował koszty uzyskania przychodów i dochody... ciekawe jak było w ubiegłych latach :/ jak ma się 2 pity to po prostu sumujemy poszczególne rubryki, tak i w ten sposób wypełniamy pit 37???