Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciągle wszystko analizuję...

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś z Was ma problem z ciągłym analizowaniem czegoś? Ja cały czas analizuję to, co pomyślałam i powiedziałam i nie do końca nad tym panuję... Zastanawiam się, czy to normalne, że taka myśl przyszła mi do głowy, czy już ktoś kiedykolwiek wcześniej coś takiego pomyślał/ powiedział etc. Rozdrabniam na czynniki pierwsze, zastanawiam się, co pomyślałaby o mnie osoba X czy Y (zazwyczaj ludzie, z których zdaniem się liczę i których szanuję), gdyby wiedzieli, że coś takiego pomyślałam. Co najważniejsze nie chodzi tu o jakieś obrazy pełne przemocy itp., bo tym się brzydzę, ale zwykłe, błahe sprawy... Czy to jest rodzaj nerwicy natręctw? Jak się tego pozbyć?

Gość gość
To raczej skutek niskiej samooceny, kompleksów, niepewności a to wszystko przypuszczalnie wyniesione z wychowania przez rodziców. Byłas krytykowana, wyśmiewana, słyszałaś teksty "co sobie ludzie pomyślą" itd?

Gość gość
ja owszem bardzo dużo ale nie siebie tylko okoliczności życia wiarygodność zięby ,haretskiego taratajcio i wielu innych ,idiotę pod mikroskopem i mam takie spostrzeżenia że powstała by nie jedna książka cenna,ale jak popatrzę na wpisy internautów i inne wątki to mi ten zapał zaraz przechodzi!

Gość gość
Zdarzało się takie coś słyszeć w przeszłości, ale tak naprawdę teraz już rodzice mnie wspierają. Wychowałam się w kilkutysięcznej miejscowości, gdzie czasami po prostu nie dało się nie myśleć o tym, co ludzie powiedzą (teraz mieszkam w większym mieście, ale to pozostało).