Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mia_89

co dalej

Polecane posty

Gość Mia_89

Całą ciąże zaufałam lekarzowi a on można powiedzieć w najbardziej potrzebnym dla mnie momencie mnie zostawia. Rzecz w tym że od ok 30 tc miewam skurcze (dość silne), w 36 tc trafiłam z tego powodu do szpitala (pojawiło się małe rozwarcie, szyjka zaczęła się skracać) lekarz dał skierowanie bo myślał że to już (akurat byłam u niego na wizycie i się "przeraził" więc mnie wysłał). Leżałam na porodówce później na oddziale po 3 dniach puścili do domu bo wszystko się uspokoiło a w moim przypadku warto czekać na późniejszy poród bo dziecko malutkie (miało mniej niż 2500). Wizyty u mojego lekarza raz na tydzień +ktg oczywiście, za każdym razem skurcze ale daje je się przeżyć, wiec czekamy żeby dziecko podrosło. 2 miesiące przed lekarz zapytany o sposób porodu powiedział że będzie CC - wskazania - 1 miałam cesarkę, choruję na nadciśnienie, dziecko może się nie przecisnąć przez mój kanał rodny tzw.niewspółmierność porodowa. No więc od 2 miesięcy nastawiałam się na to. Pod koniec stycznia oznajmił mi ze w moim przypadku nie będzie czekać do terminu(19 luty) tylko umówimy się na jego dyżur albo 6 albo 16 luty. (raczej 16 żeby dziecko podrosło). Idę do niego 8 lutego słysząc ze mam się nie martwic ze wszystko się załatwi, dziecko urosło ma ok 2700 (w szpitalu powiedzieli mi że dziecko duże nie będzie bo ja jestem filigranowa, oraz ze odchodzi mi czop i powinnam urodzić w ciągu 2 tyg)i oznajmił ze on skierowania na CC nie możne wypisać przed 39 tyg, no ok. Umówiłam się na kolejna wizytę 13 luty i myślę już ostatnia wizyta wreszcie dowiem się co i jak. Idę KTG skurcze, rozwarcie jak było tak jest wg niego czop mi nie odszedł. I zaczyna kręcić że on nie wie czy mam mieć CC bo mam przepuklinę (dużo kobiet w ciąży ja ma w szpitalu nawet się tym nie przejęli a on panikuje i specjalnie z nią u radiologa byłam wcześniej bo mnie wysłał), ze w sumie ja jestem jak "szczypioreczek" i nie dam rady i powinnam mieć tylko CC, ale on wyśle mnie mnie na dodatkowe badania (usg 4d - płatne u niego w nowej przychodni) w którym oceni dziecko. I teraz mnie zbinczujecie, nie poszłam na te badania nie we względu na kasę tylko uważam ze badanie 4d w 39 gdzie w każdej chwili możne się zacząć poród nic mi naprawdę nie da. On tego badania nie wykonuje, on wyników widzieć nie będzie, a w szpitalu to ich nie interesuje bo robią swoje usg, tylko ma z tego wpływ kasy. W dodatku badanie miałam dziś zrobić i czekać do 19 może zacznę rodzić a jak nie to go od 20 nie ma bo ma wakacje i już go nie interesuje radź sobie sama. Nie kazał już przychodzić na wizytę nic. A jak się poród zacznie to w szpitalu trzeba rodzić naturalnie chyba ze zacznie się coś dziać to wiadomo. Pewnie myślicie że się boje i macie rację bo nie rodziłam SN, niestety miałam okazję to widzieć dla mnie to było przerażające. Ale głownie chodzi mi o to że Twój lekarz prowadzący któremu zaufałaś, nagarniałaś mu kasę mówił ci że będzie tak i ze się nie martwić w ostatniej chwili tak naprawdę zostawia cie samą. Człowiek gdyby wiedział też inaczej by się psychicznie do tego nastawił. I teraz w sumie nie wiem co dalej 19 minie termin i co szukać innego lekarza czy jechać do szpitala z myślą albo przyjmą albo nie przyjmą, wiem że można chodzić do 42 tygodnia ale zbyt dużo się dzieje teraz w tych szpitalach, nie chce by dziecku coś się stało

Gość gość
Jak dziecko takie male to spokojnie mozesz urodzic sn. Chyba ze tak panicznie sie boisz to zalatw sobie papierek u psychiatry. Co to za glupote Ci mowi ten lekarz ze przed 39tc nie wypisze skierowania. Ja bym byla bardziej asertywna skoro tak sie z Tobą umawial a jk widzisz ze nic z tego to szukaj jakiegos lekarza, zaplac mu i Ci wystawi skierowanie na CC skoro tak bardzo je chcesz miec. Ja urodzilam pierwsze dziecko 4 kg w 3 godziny, bez znieczulenia. To i Ty z takim malym dzieckiem bys sobie poradzila. Panikujesz bo przeraza Cie poród sn.

Gość Mia_89
To ze ktoś się boi to nie znaczy ze od razu musi mieć papierek od psychiatry? głupie komentarze mogłaś zachować do siebie, to ze ktoś rodzi inaczej to nie znaczy ze jest gorszy. Czytaj ze zrozumieniem - chodzi o postępowanie lekarza o to jak wprowadza w błąd,że na sam koniec zostawia Cię samą. To ze się boje to moja indywidualna sprawa, każda kobieta się boi jakoś nie uwierzę że idąc na poród każda jest zadowolona z bólu jaki przeszła, więc kozakowanie zostawcie dla siebie.

Gość gość
rzeczywiscie postapil nieuczciwie, ale ja tez zauwazylam, ze lekarze teraz strasznie naganiaja na kase, ja mialam ostatnio badanie w 12 tc, nastraszyli mnie wadami wrodzonymi (33 lata) i kazali zrobic te prenatalne, ktore sa statystyka i statystycznie to wszystko sie moze zdarzyc. No i teraz dajej prosze Pani, do genetyka w naszej klinice, test NIFTY 2500 PLN...ale czego sie nei robi dla spokoju w ciazy... Ja przezylam dwa porody SN i wlasnie najwazniejsze jest nastawienie, wiec rozumiem Cie, ze jesli cala ciaze bylas przygotowana psychicznie do cc to teraz ciezko bedzie to zmienic...moze sprobuj wlasnie prywatnie u innego lekarza zalatwic to skierowanie albo jeszcze jakos ponaklaniaj swojego lekarza. Dobrze jakby np. maz byl z Toba jesli jest bardziej asertywny...powodzenia!

Gość gość
ale ty jestes nienormalna.... napisalam Ci idz do psychiatry bo moze ci dac papierek ze masz tokofobie co bedzie wskazaniem do cesarki a nie ze wysyłam Cie do psychiatry bo masz zle w głowie. Wlasnie "czytaj ze zrozumieniem". Sama nie wiesz czego chcesz! to nie idz nigdzie tylko dalej sie pros o to cc. Masz problem w dzisiejszych czasach akurat zalatwic sobie cesarke to najmniejszy problem. A ze lekarz tak potraktowal to znaczy ze nie ma specjalnych wskazan do tej cesarki u Ciebie

Gość gość
Co dalej? musisz wysrać, nikt za Ciebie tego nie zrobi. A wiesz dlaczego bo jestes głupia, idziesz na łatwizne to teraz masz.

Gość gość
Zachodząc w ciąże trzeba się liczyć z tym, że to dziecko trzeba będzie urodzić a nie pisać teraz, że miała być cesarka i Ty się nie przygotowałaś psychicznie na poród.

Gość gość
Kobiety płacą za cc a później zdziwione. Mogłaś chodzić na NFZ, jakby trzeba było to dali by Ci skierowanie na cc. Widocznie możesz rodzić naturalnie

Gość gość
hahahahahahahaha glupia baba

Gość gość
Autorko! Tu nie zaznasz zrozumienia, ale ja Ci napisze co masz zrobić: stawiasz sie w szpitalu (gdy zaczniesz czuc, ze cos sie dzieje lub minie 40tydz), potem oswiadczasz, ze ze wzgledu na pierwszy porod zakonczony cc nie wyrazasz zgody na rozwiazanie sn. Oni muszą to przyjąć. Jeżeli zaczna cos gadac, ze oswoadczac sobie możesz to prosisz o zaswiadczenie na piśmie, ze pomimo braku Twojej zgody zapada decyzja o porodzie sn i prowadzący poród oświadcza, ze nie ma przeciwwskazan i ze bierze odpowiedzialność (ze np dziecko nie utknie i nie bedzie niedotelenione itd).

Gość gość
ale jej p*****ly piszesz. Jakby tak bylo to co druga by w szpitalu oswiadczala ze chce miec cesarke, dobre ;) zawsze jak sie rodzi sn to lekarz nadzoruje postep porodu i jesli sie cos dzieje lub nie ma postepu to wtedy jest wykonywane cc a nie ze wielmozna Pani zapowiada lekarzowi ze ma byc cesarka :D:D:D:D

Gość gość
akurat jak ona bedzie tak zaswiadczac a oni te jej oswiadczenia przyjmowac to zdązy urodzic sn

Gość gość
Przy każdym porodzie sn może dojsc do komplikacji. Juz widzę, że lekarz będzie pisac oswiadczenie, ze bierze odpowiedzialnosc za poprawny przebieg porodu. A skąd niby on to ma wiedzieć? Jak będzie wariować to jej przywiążą nogi i tak będzie rodzic.

Gość gość
Trzeba urodzic normalnie, nie ma czasu na gdybanie teraz

Gość gośćkrl
Oczywiście, że jak miałaś pierwszą cesarkę to nie musisz się zgadzać na poród sn - po cesarce to jest Twój wybór, tak więc CC należy Ci się z urzędu.