Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pozytywny test i plamienia

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny sprawdźcie. Miałam plemienia około 10dni przed miesiączka. Dostałam na to luteine i udało mi się zajść w ciążę prawdopodobnie. Ale plamienie i tak na 6dni prZed miesiączka się zaczęło jednak bardziej skąpe. Test przed terminem pozytywny blaszka kreska druga test dzisiaj jeden dzień po terminie kreska już wyraźna a plemienia nadal są. Byłam u swojego lekarZa I pytał czy przeszło płomienie po luteinie mówię że nie przeszło Ale się zmniejszyło to mówi żeby nie brać bo jakby coś to hamuje mi miesiaczke ona jakby miała jednak być. Możliwe że trzydziesty się mylily? W tamtym msc też robiłam test bo się starałam i był negatywny a teraZ pozytywne. Co mam myśleć. Nie odstawiłam luteiny bo się boje. A może to po prostu A mała dawka bo jeden raz dziennie pod język 50mg tzn jedna tabletka proszę o rady do lekarza mam iść A tydzień dopiero

Gość gość
Nikt nie odp?

Gość gość
Powinnaś zrobić tak jak mówi lekarz. Jak ciąża będzie zdrowa to się utrzyma. A jak już masz plamienie to widocznie z ciąża jest coś nie tak. Lepiej ją stracić teraz niż urodzić chore dziecko.

Gość gość
Sprawdz bete jak jest za niska na zdrowa ciaze to moze byc ciaza pozamaciczna. Ja tak mialam -test pozytywny a potem plamienia i krwawienie no i pobyt w szpitalu. Operacja ratujaca moje zycie. Mam nadzieje ze tak nie jest ale sprawdz to koniecznie

Gość gość
Jak nie ufasz lekarzowi to do niego nie chodź. Lecz się sama albo znajdź takiego, któremu ufasz.

Gość gość
Nie rozumiem, po cholerę test przed okresem? Aż tak niecierpliwa jesteś? To teraz masz.

Gość gość
Po to test przed okresem bo miał wypisane takie leki co w ciąży nie brać i się umowilam z gin ze zrobię test przed ich wzięciem.

Gość gość
plamienia tez moga byc z niedoboru progesteronu a ciaza moze byc zdrowa. wiec biorac luteine podtrzymuje sie ciaze. jezeli testy wychodz pozytywnie nie odstawiałabym luteiny. zrob bete i powtorz o 48 godzinach. powyzej 1000lub 1500 powinno widac pecherzyk.

Gość gość
gość dziś cd . jezeli przyrost bedzie prawidlowy to bierz dalej. dodatkowo mozesz zbadac tez poziom progesteronu . Mozesz zwiekszyc dawke ( 2 razy dziennie). ja mam stwierdzony niedobor progesteronu i przyjmowałam w 2 polowie cyklu , gdy starałam sie o ciaze(duphaston) ,. gdy sie udało to miałam 2x po 100g luteiny.

Gość gość
Na Twoim miejscu poszłabym zrobić betę, powtórzyła za dwa dni i zobaczysz czy i jaki jest przyrost. Ja miałam delikatne plamienia na brązowo w 7tc i się okazało, że krwiak. Wchlonal się do 16tc.