Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amymitch

Przedszkole publiczne

Polecane posty

Gość Amymitch

Witam, Mój syn ma teraz 2 lata i 3 miesiące. We wrześniu wracam do pracy. Mam plan zapisać go do przedszkola. Zależy mi na tym żeby było to przedszkole publiczne ale do tej pory watpilam w to czy ma szanse się dostać. Teraz czytam że zgodnie z prawem każde dziecko ma zagwarantowane miejsce w przedszkolu w którym godzina kosztuje maksymalnie złotówkę. Nie musi to być jednak placówka wybrana przez rodziców. Czy tak jest rzeczywiście? Jak to się ma w praktyce? Bardzo proszę o odpowiedzi mamy które już mają to za sobą.

Gość Amymitch
Up

Gość gość
W praktyce to dopiero się okaże jak będzie.

Gość 3Justyna 33
Up

Gość gość
Tak, każdy trzylatek dostanie się do przedszkola. U mnie w mieście specjalnie tworzono nawet nowe oddziały przedszkolne w szkołach, by każde dziecko zostało przyjęte. Prawdą jest również to, że dziecko niekoniecznie dostanie się do tego przedszkola, o którym rodzic marzy. Decydują punkty.

Gość Amymitch
Dziękuję za odpowiedz. A jeśli moje dziecko w chwili rekrutacji bedzie miało dopiero 2 lata i 4 miesiace? Także je to obejmie?

Gość gość
2,5latki są na szarym końcu. Dostaną się jeśli będą wolne miejsca. Czasami we wrześniu, październiku się zwalniają miejsca.

Gość gość
Wydaje mi się, że to nie ma znaczenia. Ważny jest rok urodzenia.