Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysliciel0

Budowa dachu

Polecane posty

Gość mysliciel0

Dzień dobry :) Znacie się może na budowie dachu. Jedzie do mnie drewniana konstrukcja dachowa, ale zastanawiam się czym go wyłożyć. Czy powinnam użyć dachówki czy może czegoś innego? Będę wdzięczna za pomoc.

Gość gość
Najlepszym i najsolidniejszym rozwiązaniem są dachówki ceramiczne. Chyba że konstrukcja dachu nie jest najsolidniejsza. Wtedy polecam blachodachówkę. Jeżeli mieszkasz w okolicach Lublina to polecam ci zgłosić się do firmy www.lyd.com.pl Od nich możesz zakupić niezbędne materiały. Zajmą się też wykonaniem twojego dachu.

Gość gość
Ja mam do polecenia bardzo dobrego specjalistę https://www.solidnydekarz.pl/ myślę, że warto mu zaufać, bardzo dobre ceny i świetnej jakości prace. Szybko działają i sprawnie, biorą pod uwagę preferencje klienta. Pozatytm ceny są ok

Gość gość
Ja osobiście uwielbiam dachówke ceramiczną i ją bardzo polecam. Ale oczywiscie nie na każdym dachu się ona sprawdzi, dlatego dobrze jest tę kwestię skonsultować z ekspertami. Ja korzystalam z pomocy https://panoramadachow.pl/ :) świetni fachowcy!

Gość gość
Niedawno zakończyłam budowę swojego domu. Wykonaniem dachu zajęła się firma www.ekodachzagorze.pl Swoją pracę wykonali szybko i dokładnie, więc polecam ich wam. Ich siedziba znajduje się niedaleko Częstochowy.

Gość gość
Jeśli chodzi o ocieplenie dachu to ja bardzo polecam wykonanie jej wełną celulozową, ja tak zrobiłam i potwreidzam że jest to material niezwykle plastyczny, dobry i trwały. Zrobiłam to z ich pomoca i http://www.iso-dach.eu/ocieplenie-celuloza/ naprawde jestem bardzo zadowolona

Gość gość
Budując dach przede wszystkim trzeba znaleźć dobrą hurtownię, która zajmuje się sprzedażą materiałów niezbędnych do b udowy dachu. W Szczecinie znajduje się hurtownia www.serwisdach.com.pl Od nich możecie zakupić wszystkie niezbędne materiały.

Gość deem

Budując dach warto pomyśleć o jego odpowiednim ociepleniu. Przez dach z domu ucieka bardzo dużo ciepła. Ja zdecydowałem się na izolację natryskową, którą wykonała dla mnie firma www.thpur.pl Jest to skuteczna i nowoczesna metoda termoizolacji.

Może i jest nowoczesna, ale obstawiam też, że do najtańszych to ona nie należy. Istnieje wiele sposobów na to, by ocieplić dach skutecznie, ale też za dość rozsądne pieniądze. Do ocieplania dachów skośnych, jak i płaskich, wykorzystuje się zazwyczaj zapewniające bardzo skuteczną termoizolację płyty poliuretanowe (PIR). Można je zamówić choćby za pośrednictwem https://www.steelprofil.eu/kategoria-produktu/izolacje/plyty-pir/. Z ich montażem nie powinno być najmniejszego problemu.

Gość teeello

Dach to zawsze spory problem..zresztą pamiętam sam po sobie, że jak się budowaliśmy to z dachem było najwięcej dylematów i nie wiadomych. Ostatecznie udaliśmy do hurtowni pokryć dachowych ambit.gda.pl . Powiedzieliśmy jaki mamy budżet, czego szukamy i chwila moment, a wiedzieliśmy jak wygląda sytuacja. Super sprawa, dla kogoś kto nie jest do końca w temacie a nie chce przepłacać. Polecam

Gość ukmm

Polecam Termil jeśli chodzi o izolacje natryskowe. Bardzo dobra jakość wykonania, nie było problemów z umówieniem się na konkretny termin. Sympatyczne życzliwe podejście, wszystko tłumaczą, ekipa przyjechała na czas, co do godziny, miły kontakt telefoniczny.

Gość Samantinasza

Mój mąż układał na dachu daachówkę ceramiczną Roben z Klinkierbud. Materiał polecam, dobra wytrzymałość, estetyka, łatwy i szybki montaż. Bezproblemowy dach

Gość gość

Przed wykonaniem dachu trzeba zakupić odpowiednie materiały do jego budowy. Dlatego warto rozejrzeć się za sprawdzonym składem materiałów budowlanych do wykonywania dachów. Ja osobiście polecam wam skontaktować się z firmą www.serwisdach.com.pl Od nich zakupicie niezbędne materiały w całkiem niezłych cenach.

Gość ikabold

Koniecznie sprawdźcie sobie dachówki bitumiczne, to bardzo ciekawy rodzaj dachówek. Mają sporo plusów - łatwość montażu, trwałość i lekkość. Tego typu dachówki firmy Isola niedrogo kupiliśmy w warszawskiej firmie  www.dachlux.pl  Dobra jakość za rozsądną cenę, także fajnie, że na nich trafiliśmy. W Dachlux kupicie tez okna dachowe czy orynnowanie.